A101 29 Ocak - 4 Şubat Haftanın Yıldızları katalogunda Cumhuriyet dana kangal sucuk 250 gr 33,95 TL'den 28,95 TL'ye düşüyor. Fermente olup olmadığını bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yazabilir. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
A101 Cumhuriyet Sucuk kg 115,8 TL

-
-
Büyük ihtimalle fermentedir. Yalnız, bu afişteki peynirin olayını anlayamadım. Hem pahalı hem tam 1 kilo değil hem de yağ oranı düşük.
-
Kasap sucuğu daha mı sağlıklı oluyor anlamadım. Biraz açar mısınız?
-
Görseldeki fermente sucuğu, sosis, salam vb. ile aynı kefeye koymak saçma.
-
Taze peynir o. Köy usulü. Bimde 650 gramı 30 küsür liraydı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasap sucuğu daha sağlıklı taze ve yağ oranı dengeli olduğu için alınıyor. Fermente sucuktan uzak durun vakumlanıp gönderiliyor uzun süre bekliyor marketlerde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilende bilmeyende doluya boşa sıkıyor maşallah
Bu ürün Cumhuriyetin marketler için ürettiği ikinci kalite ürün, açık kangal olarak satılan sucuğuyla alakası yok, her ne kadar fiyatlar yükselse de bu fiyata kesinlikle değmez.
-
Fermente olmayan hangisi oluyor? Isıl işlem görmüş mü? Farkı nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamandan ve maliyetten tasarruf etmek için ısıl işlem olanı fırınlıyorlar, fermente gibi doğal dinlendirme uygulanmıyor.
-
Peki parasına eğen bir ürün mü hocam? Hatırladığım kadarıyla yağ oranı çok düşüktü.
-
900 gram icin fena fiyat değil ama tadı nasıldır bilmiyorum.. Kalabalık ailelerde, yumurtada tosstta gider, tek kisilerde de uzun kalır mı bozulur mu
-
250 gr. paketli kangal için mi geçerli bu?
-
Cumhuriyetin a101, bim vs türevlerine verdiği tüm vakumlu ve gazlı küvette ürünler bu şekilde. Sadece gazlı küvet parmak sucuğu diğerlerine göre bir tık iyiydi onu da artık vermiyorlar bu marketlere bildiğim kadarıyla.
-
Tam yağlı olsa anlarım da, fiyatı yüksek bence hocam. Hatırladığım kadarıyla 100 gramında 10 gr. yağ vardı.
-
Sonuç olarak markette satılan her türlü sucuktan uzak mı durmak gerek. Mesela ısil işlem görmüş almıyorum. Genelde Şahin veya torku fermente sucuk alıyorum demek ki onlari da almamak lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Diğer marketlerde de satılan 220 gr.kangal için geçerli değil sanırım bu. O epey pahalı, kg bazında açık kangalla aynı fiyatta.
-
Bu prensiple hareket edeceksen, marketten uzak durman lazım hocam. :)
-
Hocam onlarca kalite ürün üretiyor bu firmalar. Gelen zincir markete, fiyata göre ürün.
Vakumlu sucukları özellikle düzgün fermente etmeden vakumun içine atıyorlar, sucuk ağırlık kaybetmiyor böylece. Ancak bununla birlikte düzgünde fermente olmuyor, ayrıca vakumlu paketleri cumhuriyetin daha ince çekilmiş hamurdan, bu da sucuktan daha çok salama, sosise benzer bir şey oluyor.
-
Her konuda ehveni şer önemli hocam. Kendin et alıp evde yapabiliyor musun en güzeli, olmuyor mu katkısız fermente anam babam usulü markalardan al, pahalı mı geliyor o da mı olmuyor onun bir tık altı güvenilir market markalarından en az koruyucu bulunduran fermente ürün al.
Bunları yapamıyorsan zaten yediğin şey artık gerçekten sucuk değil, hala alacağım diyorsan kesene uyanı al.
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam kasaptan almak yerine marketten içinde en fazla katkı olan sucuğu al daha iyi. Kasap sucuğu güzellenir ancak, o kasapların yaptıkları sucuğun içine bastığı kimyasalları emin ol büyük firmalar denetimde çıkar yasak diye kullanamıyor. Kasapta sucuğun içine basıyorlar nem tutucu, nitrit, koruyucu vs. vs. Eti işledikten sonra çöpe gidecek tüm yerleri dolduruyorlar içine. Kasaplarda bakın yapılmış sucuklara asarlar sağa sola, günlerce asılı kalır açık havada rengi gram bozulmaz, suyu çekilmez, öylece durur. Gerçek sucuk asla bu şekilde olmaz, evde yapılmış sucuğu o kadar dışarıda bırakın suyu uçar, küçülür, fermente olur kararır. Sağlığınızı düşünüyorsanız o kasapların yaptığı ne idüğü belirsiz şeylerden uzak durun. Firmaların yaptığında ne var biliyorsunuz en azından. |
Görseldeki fermente sucuğu, sosis, salam vb. ile aynı kefeye koymak saçma. |
Bilende bilmeyende doluya boşa sıkıyor maşallah Bu ürün Cumhuriyetin marketler için ürettiği ikinci kalite ürün, açık kangal olarak satılan sucuğuyla alakası yok, her ne kadar fiyatlar yükselse de bu fiyata kesinlikle değmez. |
Benzer içerikler
- deli2go ne demek
- afyon eko sucuk yorumları
- bim çiğköfte fiyatı
- bim kokoreç fiyat
- beşler nostalji sucuk
- letgo kargo ücreti ne kadar
- telegram indirim
- havadan su üreten cihaz fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X