Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.664
Cevap
12
Favori
249.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu bölüm hakkında beni iyice aydınlatır mısınız?

    Aöf felsefe'yi 4 yıllık bitirenler neler yapabilir? Üniversitelerde Felsefe öğretmenliği yapabilirler mi? Bir yerde TRT,OTEL falan gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda halkla ilişkiler uzmanı olabileneceği falan söylendi. Bu durum nedir?
  • Dark Forest henüz kesin bir bilgi yok bölüm hakkında, yani mezunları ne iş yapar, formasyon alıp öğretmen olabilirler mi gibi konular muallakta.

    İlk izlenimden sonra kitaplara ayrıntılı bir şekilde göz attım, anladım ki hepsi de boru gibi dersler Özellikle de Sembolik Mantık.

    İlkçağ Felsefesinden aslından hoşlandım, diğerleri gibi o da normalde okumak istediğim kitaplardan, ancak eski Yunanca terimlerin üzerinde çok durulmuş okuduğum kadarıyla, bunları öğrenmek zorunda mıyız bilmiyorum, umarım sınavda dönemlerin genel düşüncelerine yönelik sorular soruluyordur, yoksa tüm bu terimleri ezberlemek bizi baya terletebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Dark Forest henüz kesin bir bilgi yok bölüm hakkında, yani mezunları ne iş yapar, formasyon alıp öğretmen olabilirler mi gibi konular muallakta.

    İlk izlenimden sonra kitaplara ayrıntılı bir şekilde göz attım, anladım ki hepsi de boru gibi dersler Özellikle de Sembolik Mantık.

    İlkçağ Felsefesinden aslından hoşlandım, diğerleri gibi o da normalde okumak istediğim kitaplardan, ancak eski Yunanca terimlerin üzerinde çok durulmuş okuduğum kadarıyla, bunları öğrenmek zorunda mıyız bilmiyorum, umarım sınavda dönemlerin genel düşüncelerine yönelik sorular soruluyordur, yoksa tüm bu terimleri ezberlemek bizi baya terletebilir.


    Yunanca terim derken, bahsettiğin şeyler sözlük gibi anlam ezberlemekse, bu çok saçma. Felsefe bölümünde düşünceler üzerinde durulup tartışmalar yapılıp, mantık üzerine birşeyler öğrenilip, eski filozofları tanıtıp düşüncelerini tartışıp gül gibi geçinip gideceğimizi zannediyordum.

    Ama yine de başka girebileceğim bir yer yok şu anlık. Duruma göre bakacağım.




  • Mesela Homeros'un kaçınılmaz kader ve yazgı anlayışını betimleyen Moira sözcüğü, tanrıların bile muaf olamadıkları Moira'nın ihlali anlamına gelen Hybris..vs.. tarzı terimleri ezberlemek zorunda mıyız, ilerde karşımıza çok mu çıkacaklar bilmiyorum
  • Bu kadar mı felsefeci var :)
  • arkadaşlar felsefe bölümü derslerinden temel bilgi teknolojileri dersinin e-danışmanlık bölümünde bazı ünitelerin karşısında toplam ve yeni soru başlıklarının altında 0 olarak belirtilmiş temel bilgi teknolojileri dersinde bazı ünitelerden sorumlu değilmiyiz?
  • Vizelerde hiçbir dersten, bütün ünitelerden sorumlu değiliz, belli yerlere kadar sınav, yukarıdaki mesajda yazıyor.

    Ama finalde tamamından sorumluyuz.

    Bunların dışında atlanılan, muaf olduğumuz bir ünite veya konu olduğunu sanmıyorum.
  • Vizelere az kaldı, çalışan var mı bari?

    Uygarlık Tarihi kitabı süper, kitapların hepsi sağlam birer kaynak ama Uygarlık Tarihi kütüphanemde yer alacak kitaplardan birisi artık.
  • çok güzel ve zevkli bir bölşüm tercih etmişsiniz.branşımın haricinde ilgilendiğim ve çok sevdiğim bir alandır felsefe.övünmek gibi olmasın çalışmadan 90-100 alırdım başarılar diliyorummm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lfliliberty

    çok güzel ve zevkli bir bölşüm tercih etmişsiniz.branşımın haricinde ilgilendiğim ve çok sevdiğim bir alandır felsefe.övünmek gibi olmasın çalışmadan 90-100 alırdım başarılar diliyorummm


    Neyden 90 - 100 alıyordun anlamadım? Bizim dersler daha önce hiç bir bölümde okutulmadı, bu sene ilk kez okutuluyor branş derslerimiz.
  • Arkadaşlar branş derslerimiz bu sene ilk kez okutuluyor, ancak ilk senemizdeki üç ders, diğer bölümlerde zaten okutulmaktaydı. Bunlar;

    Uygarlık Tarihi
    Temel blgi Teknolojileri
    Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar

    Ben de bu derslerin, geçmiş senelerin vize ve final sınavlarında sorulmuş sorularını bir araya getirmeye çalıştım. Bulabildiklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum; linki ilk mesaja da ekliyorum.

    Geçmiş Senelerin Vize ve Final Soru/Cevapları
    Şifre: darkness



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 24 Mart 2010; 11:05:02 >
  • Ben de 2. universite olarak felsefeye kaydoldum. Kitaplari aldiktan 2 hafta sonra falan farkettim ki felsefe ismindeki kitap bende yok, e-kitap olarak sitede var. Bugun pasomu almak icin buroya ugrayacagim, bunu da soracagim.

    darkness, bu 2. verdiginiz linkteki sinav sorulari ilk verdiginiz linktekiyle ayni mi acaba?
  • Evet iki link aynı, gözlerden kaçmasın diye ilk mesaja da ekledim..

    Bu arada Felsefe kitabım yok dediğiniz hangi kitap? Felsefe diye bi dersimiz yok bizim. İlkçağ Felsefesi var sadece bu sene adında felsefe sözcüğü geçen.
  • universitenin sitesinden e-kitap olarak ulasilabilen, felsefe isminde ilk baskisi 2007 Eylul ayinda gerceklesmis universite yayin no: 1767 AÖF yayin no: 917 olan bir kitap var. Bu kitabin ayrica sesli kitap versiyonu da universitenin sitesinden indirilebiliyor. Simdi aklima gelen bir sey, 2. sinifta felsefe diye genel bir dersimiz varmis. Saniyorum ki 2. sinifta bu kitabi alacagiz. Ama tavsiyem, calisacak arkadaslar bu bahsettigim kitaptan da calissinlar. Cok faydasi olur.
  • arkadaşlar aranızda;

    http://www.egitimseti.net/default.asp?git=9&urun=96241#.

    linteki kitaba sahip olan veya; yine MURAT YAYINLARI'NIN "SOSYOLOJİYE GİRİŞ" dersinin bulunduğu kitap(özet şeklinde yukardaki linteki kitap gibi) varsa lütfen ama lütfen bana pm atın.. imzanda da var zaten.. lütfen yardımcı olun..
  • bölümde demedim arkadaşım felsefe genel felsefe dersini kastettim iyi oku yazdığımı ;) bende biliyorum aöfde ilk olduğunu bu bölümün merak etme;)
  • Sembolik Mantık, başlarda çok karışık ve saçma görünmüştü. Ama örnekleri dikkatle okuyunca gördüm ki aslında o kadar da kötü değil. Son ünite kaldı benim bir tek.

    Örnek:

    "Ahmet ve Mehmet'in arkadaş olabilmelerinin gerekli koşulu, Ahmet Mehmet'in yardımını istediğinde Mehmet'in Ahmet'e yardım etmesidir. O halde, Ahmet Mehmet'in yardımını isterse, ya Mehmet Ahmet'e yardım eder ya da Ahmet ve Mehmet arkadaş olamazlar." çıkarımını sembolleştirelim.

    p: Ahmet ve Mehmet arkadaş olabilir.
    q: Ahmet Mehmet'in yardımını ister.
    r: Mehmet Ahmet'e yardım eder.

    Öncül
    Ahmet ve Mehmet'in arkadaş olabilmelerinin gerekli koşulu, Ahmet Mehmet'in yardımını istediğinde Mehmet'in Ahmet'e yardım etmesidir.

    1. adım: (Ahmet ve Mehmet arkadaş olabilir ise (Ahmet Mehmet'in yardımını ister ise Mehmet Ahmet' yardım eder))

    2. adım: (Ahmet ve Mehmet arkadaş olabilir → (Ahmet Mehmet'in yardımını ister → Mehmet Ahmet'e yardım eder))

    3. adım: (p → (q → r))

    Sonuç
    Ahmet Mehmet'in yardımını isterse, ya Mehmet Ahmet'e yardım eder ya da Ahmet ve Mehmet arkadaş olamazlar.

    1. adım: (Ahmet Mehmet'in yardımını ister ise (Mehmet Ahmet'e yardım eder veya Ahmet ve Mehmet'in arkadaş olabileceği doğru değildir))

    2. adım: (Ahmet Mehmet'in yardımını ister → (Mehmet Ahmet'e yardım eder V ~ Ahmet ve Mehmet arkadaş olabilir))

    3. adım: (q → (r V ~p))

    Buna göre, çıkarımın verilen sembolleştirme anahtarına uygun olarak sembolik karşılığı şöyledir:

    (p → (q → r))
     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü
    (q → (r V ~p))


    NOT:
     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü
    : İşaretine ingilizce Sembolik Mantık(symbolic logic)'ta Therefore işareti deniyor, Türkçe karşılığı kitapta da göremedim. "Bundan dolayı" gibi bir anlamı var.

    Gördüğünüz gibi aslında o kadar da zor değilmiş, hatta bayağı zevkli. Sadece verilen cümleyi, belli bir kalıp haline sokuyoruz. Ondan sonra da sembolleştirme anahtarlarını yerlerine oturtuyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 25 Şubat 2010; 11:53:42 >




  • Benim bir cekincem var;

    Bu yardimci yayinlar yapan sirketler(murat vs. gibi) acaba daha once hic yapilmamis olan sosyolojinin, edebiyatin ve felsefenin ciddi dersleri icin saglam bir kaynak olabilirler mi? Kitabi yazan hocalarin videolarda kitaptan farkli bilgiler verdiklerini gordum birkac tane. Hocalar, cok ender durumlarda da olsa, bu sekilde muallakta birakirlarken bu yardimci kitap cikartan sirketlerin yayinlarina guvenebilir miyiz? Nedense bana cok da ehil insanlarin elinden cikiyorlarmis gibi gelmiyor yayinlar, gunahlarini da almayayim ama.

    Bir diger sorum da şu. Universitenin sitesinde bilindigi uzere ders basina 2-2.5 saat'lik video anlatimlar var. Yeni oldugum icin bilmiyorum, acaba bu videolar disinda da calisilabilecek goruntuler var mi? Eski senelerin ders anlatimlarina ulasilabilinir mi mesela?
  • deoden

    Ben Murat veya diğer yayınlara güvenmiyorum. Asıl ders kitapları haricinde farklı bir kaynak kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum, ancak bürodan aldığımız kitaplar fazlasıyla yeter bize. Zaten dediğin gibi, yeni bir bölüm olduğu için Felsefe konusunda yeterli olabileceklerini düşünmüyorum. Hani şu AÖF büroları etrafına kamp kuran dersane çalışanları, ilan dağıtanlar var ya, işte kayıt zamanı her adımda yolumu kestiler, bölüm Felsefe dediğim "haa tamam" deyip ayrıldı yanımda, yoksa ne kadar ısrarcı olduklarını sen de biliyorsun. Demek ki pek bir şey yok ellerinde.

    Eski senelerin ders anlatımları konusunda, zaten sadece Uygarlık Tarihi, Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerinde video varsa vardır, diğer dört dersimiz yeni zaten. Bunlardan sadece Uygarlık Tarihi bence üzerinde uzun uzadıya çalışma gerektiren bir ders, SSBK kitabı zaten incecik. TBT dersi ise ortalama bir bilgisayar kullanıcısının bile gayet iyi bildiği bilgisayar mevzularından ibaret, yazılım olarak zaten sadece Word ve Excel dahil sınava, zor olacağını hiç sanmıyorum, okuyup geçiyorum kitaptan da bu yüzden.

    e-öğrenme sitesinde, İlkçağ Felsefesi ve Sosyolojiye Giriş hariç, diğer her dersin videosu var, henüz bakmak nasip olmadı ama, sanıyorum ki görsel olarak da görmek, kitaptan aldıklarımızı pekiştirecektir.

    Kota sorunumun da etkisiyle, sadece Uygarlık Tarihi, Psikolojiye Giriş ve Sembolik Mantık videolarını indirdim e-öğrenme'den. Diğer derslerde kitaplar yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 15 Mart 2010; 15:24:24 >




  • arkadaşlar bir sorum olacaktı
    bu bölümden mezun olan bir kişi formasyon alabilirse öğretmen olabiliyormu
    olabilirse ilk öğretimdemi yoksa lisede hangi derslere girebiliyor acaba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.