Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
12
Favori
249.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • necrovirus bu konuda bir netlik yok henüz, en azından ben bilmiyorum. Formasyon alabileceğimiz söyleniyor. Ama bunun için nasıl bir şart koşarlar, not ortalaması mı, yoksa bir sınavda yüksek başarı mı bilinmez, her AÖF mezununa öğretmenlik şansı verebileceklerini hiç sanmıyorum.

    e-ogrenme sitesindeki videolar sahiden de çok yetersizmiş, kaynak bulmakta da zorluk çekiyorum. Özellikle Sembolik Mantık dersi için hiç kaynak bulamadım yahu,

    sınavlar da geldi çattı
  • Her dersin sinavina ulasilamiyor malesef, malum yeni dersler var aralarinda. Ama bazi eski derlerin de e-sinavlari yok. Acikcasi hic beklemedigim derecede basit dersler de mevcut. Temel bil. tek. dersine hic bakmamis olmama ragmen 9 dogru 5 yanlis, sosyal bilimlerde temel kavramlar dersinde de 10 dogru sifir yanlis yaptim. Uygarlik tarihi, felsefe, sembolik mantik, psikolojiye giris ve sosyolojiye giris gibi derslerin de e-sinavlari olsaymis cok guzel olurmus. Onlar da bu kadar basit mi gormus olurduk. Ozellikle ilkcag felsefesi beni dusunduruyor. Uygarlik tarihi eski sorulari var elimizde ama yeni derslerin ne sorulari var ne de e.sinavlari mevcut.
  • Yahu benim hatırladığım, eskiden TRT 4'teki AÖF derslerinde, görüntüler belgesel gibiydi, e-öğrenme'deki videolarda ise hocalar oturmuş dümdüz anlatıyorlar.. Bu şekilde olduktan sonra görsel olmasının ne artısı var ki, görsel eğitimde öğrencinin bilgileri eşleştirebileceği, hatırlamasını kolaylaştıracak görüntüler gösterilmelidir.

    Ben en çok isimleri karıştırıyorum, kim ne demişti, hangi akımdandı felan. Sosyoloji, Psikoloji, İlkçağ Felsefesi derken bir dünya insan anlatılıyor

    DÜZENLEME: Şimdi e-öğrenme'ye baktım, İlkçağ Felsefesi videoları çıkmış, en son baktığımda yoklardı. İndirip izleyelim bakalım, daha doğrusu dinleyelim; görmeye değer bir şey yok çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 29 Mart 2010; 11:01:52 >




  • İlk sınavımıza yarın giriyoruz,

    Uygarlık Tarihi
    Temel Bilgi Teknolojileri
    Psikolojiye Giriş


    İlk ikisi neyse de, Psikoloji sınavı AÖF tarihinde ilk kez yapılıyor, hazır hissediyorum, bakalım neler olacak.

    Herkese başarılar
  • psikolojiye girise gerektigi kadar onem vermedigimi sorulari gorunce anladim :) Yarinki sosyolojiye giris icin de kaygilarim var.
  • Ben de girişe önem vermişim, gerisini biraz boşlamışım gibi geldi; şimdi hatırlamıyorum özellikle 2 soru vardı ki hiç bir fikrim yoktu yahu

    Ama Uygarlık Tarihi iyiydi; 27 soruyu hatırlayabildim, cevaplara baktım kitaptan, 25 doğrum var.. En az 75-80 civarı alırım diye düşünüyorum..

    Ama tarihte çoğu konudan hiç soru yoktu ya inanılmaz bir şey, mesela mezopotamya kanunlarına o kadar çalıştım, hiç soru çıkmadı. Minos ve miken uygarlıklarından hiç çıkmadı; koskoca Yunan ünitesinden sadece 2-3 soru vardı.. Orta Asya ve Hun konularından sormuşlardı hep.

    Keşke final olsaydı yahu bunlar, %30 etkiliyor olması çok acı




  • Ben sınavlara hiç çalışmadan girdim. Temel Bilgi Teknolojileri dışında tüm sınav ve soruları mantığımı kullnarak çözmeye çalıştım. Bakalım ne olacak :)
  • Arkadaşlar soru ve cevaplar e-ogrenme sitesinde yayınlandı.

    Az önce benimkileri kontrol ettim. En güvendiğim ders olan Temel Bilgi Teknolojileri'nden en kötü notu alıyorum, olacak iş değil. Teknik Yardım bölümünün kapısından geçirmezler beni artık

    Notlarım şöyle gelecek aşağı yukarı:

    Uygarlık Tarihi: 24/30 = 80
    Temel Bilgi Teknolojileri: 20/30 = 66
    Psikolojiye Giriş: 23/30 = 76
    Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar: 23/26 = 88
    Sembolik Mantık: 25/30 = 83
    İlkçağ Felsefesi: 26/30 = 86
    Sosyolojiye Giriş: 23/30 = 76
  • Burayı da unuttuk gitti.

    İyi kötü derslerin hepsini verdim. İşimden dolayı finallerde, hiç bir kitabın tek bir sayfasına dahi çalışmadım, vizede çalıştıklarımla idare ettim.

    Zor değildi finaller o kadar da. Çalışmış olsak çok yüksek puanlar alırdık bence.

    ________________________________________Vize_______Final_______Ortalama_____Sonuç
    1074 - UYGARLIK TARİHİ____________________80_________77_________78__________G
    1099 - TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ___________67_________63_________64__________G
    1330 - SOSYAL BİLİMLERDE TEMEL KAVR.______85_________73_________77__________G
    1605 - SEMBOLİK MANTIK___________________83_________69_________73__________G
    1606 - İLKÇAĞ FELSEFESİ___________________80_________57_________64__________G
    1607 - SOSYOLOJİYE GİRİŞ__________________77________ 50_________58__________G
    1608 - PSİKOLOJİYE GİRİŞ__________________70_________53_________58__________G

    Darısı gelecek seneye artık




  • Bende yarın tercih formu alıp AÖF felsefe için ilk adımı atmış olacağım. İlerki günlerde deneyimli üyelerimizden yardım - tavsiye - dersler hakkında sorular gibi isteklerim olacak arkadaslar :)
  • Açıköğretim Felsefe'yi seçen tüm arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.

    İlk yılın tüm derslerini, finallere hiç çalışmadan da olsa verebildim. Ders kitaplarına bayıldım, hepsi dolu dolu. Hatta dersleri vermiş olmama rağmen, halen ara sıra açıp Uygarlık Tarihi kitabına bakıyorum.

    Laf olsun diye değil de, sahiden merakı olduğundan bu bölümü seçenlere naçizane tavsiyem; sadece ders kitaplarıyla yetinmek yanlış olur. En kısa sürede Ankara'da, eski de olsa, Felsefe kitapları satın alabileceğim bir sahaf bulabilmeyi umut ediyorum.
  • Merhaba darkness, bu bölüme girebilmek için össden kaç puan almamız gerekiyor

    2 yıl üst üste işletme üçüncü sınıfta kaldım malesef, muhasebe yüzünden,

    tekrar sınava girip bu bölümü yazmak istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black-rider -- 5 Eylül 2010; 14:11:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Açıköğretim Felsefe'yi seçen tüm arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.

    İlk yılın tüm derslerini, finallere hiç çalışmadan da olsa verebildim. Ders kitaplarına bayıldım, hepsi dolu dolu. Hatta dersleri vermiş olmama rağmen, halen ara sıra açıp Uygarlık Tarihi kitabına bakıyorum.

    Laf olsun diye değil de, sahiden merakı olduğundan bu bölümü seçenlere naçizane tavsiyem; sadece ders kitaplarıyla yetinmek yanlış olur. En kısa sürede Ankara'da, eski de olsa, Felsefe kitapları satın alabileceğim bir sahaf bulabilmeyi umut ediyorum.

    Mezun olduktan sonra nerelerde çalışabiliyorsunuz dostum ?

    Bu arada Türkiye şartlarında tıp,mühendislik gibi istisnalar haricinde hemen hemen her diploma birbirini ikame edebilir diye düşünüyorumda,ama gene de Felsefe mezunları öğretmenlikten başka ne yapar diye merak ediyorum ?
    Ben de seçebilirim seneye o açıdan sordum.

    Şu an Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2.sınıftayım.Diplomamı alıp,hemen ÖSS 2011'e girip 4 yıllık bir lisans seçmek ve 1.sınıftan başlamak istiyorum.Hem askerliğide tecil ederim.2 şansım var,ya sosyoloji ya felsefe.Diğer lisans bölümlerinin alayında matematik var.

    Ben sözelciyimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 5 Eylül 2010; 15:23:03 >




  • ben sayısal mezunuyum ama muhasabeden illallah ettim.

    bu bölüme girmek icin sözelci olmak gerekmiyor degilmi,össde aldıgın puana göre,kaç puanla girebiliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black-rider

    ben sayısal mezunuyum ama muhasabeden illallah ettim.

    bu bölüme girmek icin sözelci olmak gerekmiyor degilmi,össde aldıgın puana göre,kaç puanla girebiliyoruz



    Barajı geçtiğin taktirde her türlü giriyorsun.
  • gençlik benim okul yeni bitti 4 yıllık aöf işletme


    benim gördüğüm bi iki ders var 1 ve 2,sınıflarda onlardan muaf olurmuyum acep sanmıyorum gerçi.


    birde askere gideceğim için aralık ayında, ekim ve kasımda kayıt olamayacağım sanırım. 1 sene de boşa geçecek felsefe bölümü okurdum esasında
  • @Darkness

    ben bu sene problemlerden dolayı öss ye girmedim yani lise4 ü bu sene bitirdim mezun oldum fakat öss ye girmedm, bu sene çalışıcam bi iş yerinde 2011 öss de de buna yazılcam.. benim çok merakım var felsefeye okumayı çok seviyorum benim için güzel olur gibi.. ben anadolu lisesi sayısal bölümü mezunuyum. ama lise3 ten başladı sözel sevdası bende felsefeye sardı bunu açıköğretimle pekiştiricem allahın izniyle

    baraj geçmek zor mu millet her halukadarda geçerim diyorum nisan ayındaki sınavdaki barajı atlatırsak oluyor mu ? hiç bilgim yok daha önce hiç gitmedm ve de dersaneye yazılmamıştm bilgilenmedim ygs - lys hakkında..
  • Arkadaşlar en son öss sistemi ne hale geldi bilmiyorum, ama barajı geçmek yeterlidir bu bölüme girmek için. Bölüm tamamen sözel, sayısal hiç bir ders yok (sembolik mantık ve benzeri dersleri sayısaldan sayamayız).

    Bölüm daha çok yeni olduğu için mezun olunca ne gibi işlerde çalışılabileceğine dair ortada pek bir bilgi yok. Bazı kaynaklara göre formasyon alıp öğretmenlik yapabiliyormuşuz, ama netlik yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Arkadaşlar en son öss sistemi ne hale geldi bilmiyorum, ama barajı geçmek yeterlidir bu bölüme girmek için. Bölüm tamamen sözel, sayısal hiç bir ders yok (sembolik mantık ve benzeri dersleri sayısaldan sayamayız).

    Bölüm daha çok yeni olduğu için mezun olunca ne gibi işlerde çalışılabileceğine dair ortada pek bir bilgi yok. Bazı kaynaklara göre formasyon alıp öğretmenlik yapabiliyormuşuz, ama netlik yok.

    sayısal istemiyorum ben, benim için bu bölüm süperr. zaten merakım var felsefeye...
    ama şu öss sistemi (ygs - lys) hakkında hiç bilgim yok. hangi sınavları giricez ne kadar puan almalıyız , ilk bölüm falan var mı şimdi yoksa karışık mı konular, mesela nisan ayındaki sınava herkes giriyor.. bundan sonra olan hangi sınavları girmemz gerekicek vs. sorularına yanıt arıyorum.. bilen varsa aydınlatırsa sevinirim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Islamic Force
    sayısal istemiyorum ben, benim için bu bölüm süperr. zaten merakım var felsefeye...
    ama şu öss sistemi (ygs - lys) hakkında hiç bilgim yok. hangi sınavları giricez ne kadar puan almalıyız , ilk bölüm falan var mı şimdi yoksa karışık mı konular, mesela nisan ayındaki sınava herkes giriyor.. bundan sonra olan hangi sınavları girmemz gerekicek vs. sorularına yanıt arıyorum.. bilen varsa aydınlatırsa sevinirim..


    Ygsye(nisan ayındaki ilk sınav) girip 140 veya üstü puan alman yeterli aöf felsefe bölümü için.
    140 puan 40 ar adet fen, matematik, sosyal bilgisi ve türkçe sorusu olan ygs de minimum
    4 matematik
    4 türkçe
    4 fen
    4 sosyal
    netine tekabül eder.

    Veya bölümüne göre
    sayısal = 8 fen 8 mat
    tm = 8 mat 8 türkçe
    söz= 8 türkçe 8 sosyal
    neti yapman yeterli.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.