Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.510
Cevap
54
Favori
194.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seyo

candan müh. selamlar verdiğiniz katkılar için teşekkürler.

2005 mod. 1,5 109 bg mitsubishi colt aracım var. lpg hakkında bilgi için bulunduğum semtteki atiker bayisine uğradım. benim aklımda atiker varken usta direk senin araca wentgas diye bir kit var uyum sağlayan onu takıcaz dedi. atiker senin araçta silkeleme ilk lpg ye geçtikten sonra stop etme, arıza ışığı yakma ve motor subaplarının magnezyum olduğu için subaplara zarar vereceğini söyledi. wentgas uyumluymuş benzinde nasılsa lpg de de aynı olucakmış motora daha az zarar vericekmiş fiyatıda 1300 tl dedi.
    ama ben pek sıcak bakmadım wentgasa sonuçta safefast obd varken ne demek benim araca iyi uyum sağlayamama. ne yani şimdi safe fast obd wentgas kadar iyi değilmi safefast obd yi taktırırsam benzinde aldığım tadı alamammı usta iyice kafamı karıştırdı.
    siz benim aracıma hangi kiti önerirsiniz teşekkürler...

Atiker obd ıı kiti bence uygun olur.Went gas konusunda ustanın görüşüdür birşey diyemem ancak bu araç için atiker mi went mi tercihi müşteriye bırakılabilir.( bu arada wentgas da atikerin ürünü ve kaliteli bir kit).

• Sayın Candan Mühendislik,
    benimde size bir sorum olacak.
    2000 model 1.2 motor 16 valf benzinli opel corsa aracım var. Kilometrede benzinde 45 kuruş yakmasından dolayı atiker marka lpg taktırmaya karar verdim. Size sorum atikerin hangi kiti aracıma uygundur. Atikerin sitesinde 3 farklı fiyat ve 3 farklı sistem var. Çarşamba günü aracın muayeneye gireceği için pazartesi günü aracı montaja vermem gerekiyor.
    Tavsiyeleriniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: single1907

Sayın Candan Mühendislik,
    benimde size bir sorum olacak.
    2000 model 1.2 motor 16 valf benzinli opel corsa aracım var. Kilometrede benzinde 45 kuruş yakmasından dolayı atiker marka lpg taktırmaya karar verdim. Size sorum atikerin hangi kiti aracıma uygundur. Atikerin sitesinde 3 farklı fiyat ve 3 farklı sistem var. Çarşamba günü aracın muayeneye gireceği için pazartesi günü aracı montaja vermem gerekiyor.
    Tavsiyeleriniz nedir.

iyi günler.
    ATİKER ARACINIZA UYGUN VE UYUMLU BİR KİT. SAFE FAST VERSİYONU BİZİM TERCİHİMİZ ŞİMDİDEN KAZANÇLI SÜRÜŞLER..
  • Merhabalar,
    Aracımda Atiker Lpg sistemi takılı ve öğrenmek istediğim bir şey var, yardımcı olursanız sevinirim.
    Geçen hafta aküyü değiştirdim, ertesi gün motor arıza ışığı yandı. Arıza koduna baktırdım, zengin karışım uyarısı imiş. Akü bağlantısı yapılırken lpg beyninin elektrik kablosunu çıkardılar. Acaba yüklü olan ayarlarım silinmiş midir?
    Aracımın rölantideki titremesi arttı gibi ve ayrıca daha fazla yakıyor gibi. Silinmiş ise eski ayarlara dönme imkanı olur mu?
  • merhaba.nissan primera 1,6 comfort araca atiker sıralı sistem lpg montajı yaptırdım.yalnız araç soğukken özellikle 1 gün filan yattıktan sonra aracı calıştırdığımda araç benzinden gaza geçiyor fakat bi süre gaz kesiciden tak tak sanki basıç vuruyor gibi bses geliyor.atiker bayine götürdüm bizim görmemiz lazım diyorlar fakat 200-300 metre sonra ses kesiliyor.bu ses olurken benzine alıyorum ses kesiliyor lpg ye alıyprum yine yapıyor neden olabilir ona göre bir yol izleyim.tşklr
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfy

Merhabalar,
    Aracımda Atiker Lpg sistemi takılı ve öğrenmek istediğim bir şey var, yardımcı olursanız sevinirim.
    Geçen hafta aküyü değiştirdim, ertesi gün motor arıza ışığı yandı. Arıza koduna baktırdım, zengin karışım uyarısı imiş. Akü bağlantısı yapılırken lpg beyninin elektrik kablosunu çıkardılar. Acaba yüklü olan ayarlarım silinmiş midir?
    Aracımın rölantideki titremesi arttı gibi ve ayrıca daha fazla yakıyor gibi. Silinmiş ise eski ayarlara dönme imkanı olur mu?

enerji kesilince silinebiliyor, tekrar kalibrasyon yapılarak eski haline dönebilir..
  • 2006 model honda city 1.4 aracim var. Hangi atiler kiti ve ne kadar fiyati diye bir soru sorsam???

Pazartesi taktiracagim insallah, obd mi safe mi??? Hangisi iyidir, artisi eksisi nedir???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

1999 model 1.3 motorlu corolla aracım var. Benzin fiyatları 5tl'ye dayanınca lpg taktırmayı düşünmeye başladım.
    Size birkaç sorum olacak. İşi yapacak ustanın işin ehli olması gerektiğini biliyorum. Şu an için Atiker taktırmayı düşünüyorum.
    Tekirdağ-Çorlu'da oturuyorum tavsiye edeblieceğiniz lpg montaj servisi var mı?

Benim arabanın lpg ile uyumu nasıldır? Sizin tavsiye edebileceğiniz lpg kit'i hangisidir?
    LPG marka ve kit'i seçerken dikkat etmem gereken noktalar varmıdır?
    Son olarak Lpg taktırınca motor yağında ve bujilerde değişiklik yapmam gerekecek mi?(Şu anda arabada yetkili servisin kullandığı 10-40yağ var)
  • merhaba,
    çok yakın bi abimden 3hafta önce 92 model bi tempra satın aldım, 2011 ağustos ayında atiker lpg sistemi taktırmış, araç 2 yıl boyunca sorunsuz çalışmış, fakat ne hikmettir bilemiyorum, 2 haftadır aracım durduk yere yolda stop ediyor sonrasında gazda çalışmıyor benzine alıyorum çalışıyor, ardından gaza geçiş yaptığımda tıkır tıkır pancar motoru gibi çalışıyor elhamdülillah. 3-4 gün sorunsuz gidiyorum 4 günün sonunda aynı sorunu tekrar yaşatıyor, ya yolda duruyor ya da hiç bir şekilde aracım çalışmıyor. gaz taktırdığımız yere gittim içindeki memesinin söküp temizledi arkadaşlar bi devam et bakalım sorun yaşatacak mı dediler 2-3gün sorunsuz gittim aynı sorunu maalesef tekrar yaşattı hem de trafiğin en yoğun olduğu yerde. dün gittim beyin dedikleri kısımdan kırmızı bir malzeme çıkarıp farklı bir malzeme taktılar bi de böyle dene dediler dünden beri deniyorum fakat hiç randıman alamıyorum, bu kez de her marşa basışımda 5sn zorluyorum, basıyorum marşa sonra ya çalışıyoorr ya da çalışmıyor. çareyi tekrar benzine alıp çalıştırmakta buluyorum fakat bu durum gitgide beni rahatsız etmeye başlıyor. çıkartılan kırmızı malzemenin üzerinde BC.003 pa6 12v.dc 17w atiker yazıyor. ilk defa araç aldım fakat sanayiden dışarı çıkmak bir türlü nasip olmadı. daha garantisi henüz dolmadı farklı bir ustaya da götüremiyorum garantiden çıkar diye elim kolum bağlandı. bana bu konuda yardımcıolabilir misiniz?
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: By_EKReM

2006 model honda city 1.4 aracim var. Hangi atiler kiti ve ne kadar fiyati diye bir soru sorsam???

Pazartesi taktiracagim insallah, obd mi safe mi??? Hangisi iyidir, artisi eksisi nedir???

arıza lanması yanma riskini azaltmak için obdıı uygun olur..şimdiden kazasız sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper333

merhabalar,

1999 model 1.3 motorlu corolla aracım var. Benzin fiyatları 5tl'ye dayanınca lpg taktırmayı düşünmeye başladım.
    Size birkaç sorum olacak. İşi yapacak ustanın işin ehli olması gerektiğini biliyorum. Şu an için Atiker taktırmayı düşünüyorum.

Benim arabanın lpg ile uyumu nasıldır? Sizin tavsiye edebileceğiniz lpg kit'i hangisidir?
    Son olarak Lpg taktırınca motor yağında ve bujilerde değişiklik yapmam gerekecek mi?(Şu anda arabada yetkili servisin kullandığı 10-40yağ var)

Şimdiden hayırlı olsun,
    aracınıza atiker uyumlu safe fast modelini tercih edebilirsin.
    montajı yapacak bayii çok önemli,o bölgede bildiğim bayii yok araştırarak en iyi bayiiyi tercih edin.
    Yağın da vs de bir değişikliğe gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: sametusta

merhaba,
    çok yakın bi abimden 3hafta önce 92 model bi tempra satın aldım, 2011 ağustos ayında atiker lpg sistemi taktırmış, araç 2 yıl boyunca sorunsuz çalışmış, fakat ne hikmettir bilemiyorum, 2 haftadır aracım durduk yere yolda stop ediyor sonrasında gazda çalışmıyor benzine alıyorum çalışıyor, ardından gaza geçiş yaptığımda tıkır tıkır pancar motoru gibi çalışıyor elhamdülillah. 3-4 gün sorunsuz gidiyorum 4 günün sonunda aynı sorunu tekrar yaşatıyor, ya yolda duruyor ya da hiç bir şekilde aracım çalışmıyor. gaz taktırdığımız yere gittim içindeki memesinin söküp temizledi arkadaşlar bi devam et bakalım sorun yaşatacak mı dediler 2-3gün sorunsuz gittim aynı sorunu maalesef tekrar yaşattı hem de trafiğin en yoğun olduğu yerde. dün gittim beyin dedikleri kısımdan kırmızı bir malzeme çıkarıp farklı bir malzeme taktılar bi de böyle dene dediler dünden beri deniyorum fakat hiç randıman alamıyorum, bu kez de her marşa basışımda 5sn zorluyorum, basıyorum marşa sonra ya çalışıyoorr ya da çalışmıyor. çareyi tekrar benzine alıp çalıştırmakta buluyorum fakat bu durum gitgide beni rahatsız etmeye başlıyor. çıkartılan kırmızı malzemenin üzerinde BC.003 pa6 12v.dc 17w atiker yazıyor. ilk defa araç aldım fakat sanayiden dışarı çıkmak bir türlü nasip olmadı. daha garantisi henüz dolmadı farklı bir ustaya da götüremiyorum garantiden çıkar diye elim kolum bağlandı. bana bu konuda yardımcıolabilir misiniz?
    Saygılarımla

.Geçmiş olsu. araca bakmak lazım , bize yakınsanız buyrun gelin yardımcı olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

quote:

Orijinalden alıntı: casper333

merhabalar,

Şimdiden hayırlı olsun,
    aracınıza atiker uyumlu safe fast modelini tercih edebilirsin.
    montajı yapacak bayii çok önemli,o bölgede bildiğim bayii yok araştırarak en iyi bayiiyi tercih edin.
    Yağın da vs de bir değişikliğe gerek yok..

Verdiğiniz bilgiler için tşk.

Yarın sanayi'ye gidip montaj ustaları ile yüz yüze görüşüp kararımı veririm artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

quote:

Orijinalden alıntı: sametusta

merhaba,
    Saygılarımla

.Geçmiş olsu. araca bakmak lazım , bize yakınsanız buyrun gelin yardımcı olalım.

ilginiz için teşekkür ederim fakat bursa'da ikamet etmekteyim, yanılmıyorsam istanbul'da sizin yeriniz o yüzden gelmem bieraz zor olabilir...

• sayın yetkili

Aracım Mitsubishi Carisma 1.6 GLX.Aracımda Atiker marka lpg sistemi mevcut.

Aracımda gaza bastığım halde gitmeme ve titreme problemi vardı.

Lpg ustasına götürdüm.Ayarlarla uğraştı ve bir türlü ayarları tutturamadı.

Ayarı yapan usta enjektörlerin bozuk olduğunu o yüzden normal ayarları yapamadığını ve değiştirmem gerektiğini söyledi.

O yüzden ayarları zengin karışım olarak yaptı ve aracımda bir problem kalmadı .Çekişi falan çok iyi.Titremesi falan kalmadı.

Yalnız bu seferde 36-37 kuruş yakmaya başladı.Zaten usta uyarmıştı.Zengin karışım yaparım ama aracın yakıtı artar diye.

Bende bugün başka bir ustaya götürdüm.Ustaya durumu anlattım.Usta tek tek enjektörlerin kablolarını sıkarak denedi ve enjektörlerin sağlam olduğunu söyledi.

Ayarları tekrar gözden geçirdi,Ayarları normale yaklaştırdı.

ustanın yanından ayrıldım bu seferde araç gitmemeye ve yine teklemeye başladı.

Aracımın bujileri yeni, buji kabloları ve bobinlerde yeni.

Bu bilgilere istinaden o zaman ilk ustamın dediği gibi enjektörlerin bozuk olduğu doğrumu acaba.

• Selamlar. Fabia fabia 1,2 litre 3 silindirli aracıma atiker düşünüyorum. Arıza lambasının yanmasından çekiniyorum. Hangi kiti almalıyım. Taktırma maliyeti yaklaşık ne kadar oluyor. Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atiker neden piyasada sorunlu bir ürün olarak nam sarmış durumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekoch

Selamlar. Fabia fabia 1,2 litre 3 silindirli aracıma atiker düşünüyorum. Arıza lambasının yanmasından çekiniyorum. Hangi kiti almalıyım. Taktırma maliyeti yaklaşık ne kadar oluyor. Teşekkürler

ATİKER OBDII kiti uygun olur ( arıza lanbası ihtimalıne larşılık) şimdiden hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

sayın yetkili

Aracım Mitsubishi Carisma 1.6 GLX.Aracımda Atiker marka lpg sistemi mevcut.

Aracımda gaza bastığım halde gitmeme ve titreme problemi vardı.

Lpg ustasına götürdüm.Ayarlarla uğraştı ve bir türlü ayarları tutturamadı.

Ayarı yapan usta enjektörlerin bozuk olduğunu o yüzden normal ayarları yapamadığını ve değiştirmem gerektiğini söyledi.

O yüzden ayarları zengin karışım olarak yaptı ve aracımda bir problem kalmadı .Çekişi falan çok iyi.Titremesi falan kalmadı.

Yalnız bu seferde 36-37 kuruş yakmaya başladı.Zaten usta uyarmıştı.Zengin karışım yaparım ama aracın yakıtı artar diye.

Bende bugün başka bir ustaya götürdüm.Ustaya durumu anlattım.Usta tek tek enjektörlerin kablolarını sıkarak denedi ve enjektörlerin sağlam olduğunu söyledi.

Ayarları tekrar gözden geçirdi,Ayarları normale yaklaştırdı.

ustanın yanından ayrıldım bu seferde araç gitmemeye ve yine teklemeye başladı.

Aracımın bujileri yeni, buji kabloları ve bobinlerde yeni.

Bu bilgilere istinaden o zaman ilk ustamın dediği gibi enjektörlerin bozuk olduğu doğrumu acaba.

geçmiş olsun,
    bu anlattıklarınıza göre enjektörde sorun yok.. çözüm için araca bağlanmak lazım ancak şunu tavsiye ediyim ayarlarını bilgisayardan arttırmak yerine meme çapıyla oynayarak çözüm aranabilir.yakınsanız buyrun çözelim.

• opel corsa 1.2 2011 model aracıma 990 tl Atiker lpg için fiyat aldım. uyumluluk ve perforrmans açısından fikirlerinizi alabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.