Şimdi Ara

......::::::A T İ K E R [DOSTLUK] KULÜBÜ::::::...... (FoReVeR) (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.027
Cevap
5
Favori
199.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araştırmalarım sonucu 2004 model 206cc me (1.6 motor) 2 gün once Atiker lpg taktırdım. ilk kez depomu fulleyip şehir içinde(40 km si sıkışık tırafik) 100 km yol gittikten sonra depomu başka bir istasyonda tekrar fulledim ve 21 ytl lik gaz aldı. Araç zaten benzinde normal kullanımda km de 260ykr yakıt yakıyordu.Gazda ise 210 ykr yaktı .Acaba neden bu kafar fazla yakmış olabilir? Sistemi yeni baglattıgım için ilk 1-2 depo fazla yakabilir dedi bir arkadasım. Boyle bir ihtimal olabilirmi? yada sizlerin basına böyle bi olay geldimi?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Çok yakmış şefim becerememiş bunlar montajı vakit geçirmeden götür servise
  • iyi günler araç lpg ye geçip çalışırken saat sesi gibi bi ses geliyor (tık tık... diye sürekli:) bu ses doğalmıdır:) (yaşasın atiker:)saygılar
  • bende de var normaldir herhalde
    quote:

Orjinalden alıntı: biolog2603

iyi günler araç lpg ye geçip çalışırken saat sesi gibi bi ses geliyor (tık tık... diye sürekli:) bu ses doğalmıdır:) (yaşasın atiker:)saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: vampire181

Merhaba Arkadaşlar.

Araştırmalarım sonucu 2004 model 206cc me (1.6 motor) 2 gün once Atiker lpg taktırdım. ilk kez depomu fulleyip şehir içinde(40 km si sıkışık tırafik) 100 km yol gittikten sonra depomu başka bir istasyonda tekrar fulledim ve 21 ytl lik gaz aldı. Araç zaten benzinde normal kullanımda km de 260ykr yakıt yakıyordu.Gazda ise 210 ykr yaktı .Acaba neden bu kafar fazla yakmış olabilir? Sistemi yeni baglattıgım için ilk 1-2 depo fazla yakabilir dedi bir arkadasım. Boyle bir ihtimal olabilirmi? yada sizlerin basına böyle bi olay geldimi?

Dostum ilk taktırdığım zaman benim değerlerim 165- 170 kuruş civarındaydı.Daha sonra benimkide 250 ve üstü yakmaya başladı ama tüm ayarlar sıfırlanıp tekrar baştan yapılıca.Artık en fazla 170 yakar oldu.Şunu anladımki arabanın cidden lpg alışması gerekiyor bence
    Kısacası sorunun halledilebilecek bir konu

• wolfhonda cevap için teşekkürlerdaha taktıralı 1 hafta oldu da acemisiyiz belkide hakketen saatimden:) geliyodur hani lpg de illa sorun yaşıcaz diye şartlanmışım ya:)
  • sorun yok arkadaşım yola devam
  • Ersin arkadaşıma bende katılıyorum,ufak tefek sorunlar çıkabilir ama bunlar çözümsüz değildir.Bir an önce ATİKER taktıran,bir an önce tasarrufa başlamış olur,şimdiden hayırlı olsun derim.

quote:

Orjinalden alıntı: ersin-

@1995xli merhaba arkadaşım

öncelikle bu forumda atiker yetkililerinden çok atiker kullanıcıları olarak bilgi,tecrübe ve memnuniyetlerimizi paylaştığımızı belirtmek isterim.
    Memnun bir atiker kullanıcısı olarak.
    Atikerin fiyatı halen sanırım 1.200 ytl ve bu fiyata on eşit taksit yapılıyor.
    Bizler kullanıcı olarak atikerden çok memnunuz (diğer arkadaşlarında bu düşünceme katıldıklarını düşünüyorum)
    Kararını iyi düşünüp ondan sonra vermelisin.
    Tasarrufa atikerle en azından aradaki fiyat farkı kadar önde başlayacaksın.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: 1995xli

ATİKER YETKİLİLERİNİN DİKKATİNE

1-Denizli deki ATİKER bayiiniz?
    2-Landi renzo 1600 ytl fiyat çekiyor ve ;
    performans,
    tasarruf,
    24 saat servis
    memnuniyetsizlik halinde kesinti yapmadan ücret iadesi ,garanti ediyor.Bu haliyle BRC den de bir adım önde.

3- ATİKER olarak fiyat ve garanti koşullarınızı belirtir misiniz?

• araç normalin çok üstünde yakmış en kısa zamanda servisine götürüp ayarlarını yaptırmanız lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: vampire181

Merhaba Arkadaşlar.

• merhaba 91 model şahin aracım var karburatörlü sistem ATİKER
    takılı kontrole gitim gaz kaçak kontrolu yaptırdım egsozdan gaz
    cıktiğini solediler nasıl hallolacak dedim her aracta azcık vardır dediler
    acaba bu normal mi ? sebebi yanmamış patlamamiş çiğ gazın atılması
    olabilir mi 2. sorum rolantide 10 15 sanıye bekleyince stop ediyor
    kırmızı ışıkta kalınca farkettim rolantiyi ayarını azcık yükseltsem düzelirmi
  • egzostan gaz çıkıyor demelerini anlamadım nasıl olurki o zaman bir kibrit çakıp havaya uçarız herhalde anladığım kadarıyla senin montajını yapan ustalar bu işin içinden çıkamamışlar ve devamlı garip bahanelerle kafa karıştırıyorlar aracının stop etmemesi gerekir sen en iyisi gişt montaj yapılan yere adam gibi ayar yapmalarını söyle
  • bir arkadaşımın 98 model bmw 520i ye taktırırsak yakıt tüketimi ne olur ne kadar yakar taktırma maliyeti falan

EDİT : birde volvo s80 t5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 2 Ekim 2007; 23:11:42 >
  • BUJİ VE BUJİ KABLOLARI ESKİ İSE TAM ATEŞLEME YAPAMADIĞI İÇİN YANMAMIŞ GAZ ÇIKABİLİR.
    demek istediğim bu idi
  • NASIL YANİ.BENİM 43 LTLİK DEPOM 40 LİTRE ALDIĞI İÇİN ARIZLIMI ŞİMDİ?BİLEN VARMI....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

quote:

Orjinalden alıntı: mekalde

merhaba, ben 5 aydan beri atiker kullanıcısıyım. son bir aya kadar sorunsuz kullandım aracımı ve her yönden memnundum ancak bir ay önce aracımda gaz henüz yarı olmamışken birden benzine geçti. Bu hadise birkaç kez tekrarladı. Bazen oldu bazen olmadı. Tabi bu hadisenin bir hafta öncesi ışıklı göstergede de dengesizlikler gözlemiştim zaten. Daha önce km yaptıkça yani gaz azaldıkça sıralı azalan gösterge bazen bitti gösterirken bazen tam dolu gösteriyordu. 3 hafta önce ayarlattım ama sorun yine çözülmedi. şimdi dün tekrar gittim ve yeniden program yüklendi. depo göstergesi normal görünüyor. Bu konuda bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum. Slmlar...

Mekalde arkadaşım,bende bir müddet bu şekilde lpg den benzine geçme olayından muzdarip olmuştum,en son olarak lpg basınç sensörünü değiştirdiler ve bundan yapar,daha önce başımıza başka bir araçta geldi demişlerdi,bu parçayı değiştirdikten sonra bir daha yapmadı ama halen deneme safhasındayım,ondanda olmazsa beyni değiştiririz olur biter dediler.inşallah o sensördendir de bir daha uğraşmak zorunda sende kalmazsın.Kazasız belasız,bol tasarruflu yolculuklar dilerim.

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Tekrar ustayla görüştüğümde bundan da bahsedeceğim. İnşallah sorunum çözülür. Her zaman yapmıyor ama ara ara dahi yapsa insanı huzursuz ediyor. Mesela depo 43 lük olduğu halde her defasında 31 litre gaz alıyor ve Ankara'da 42-43 ytl gibi bir rakam tutuyor. En son basıncı usta 20 dereceye ayarladı. Basıncı ve depodaki gaz miktarını ayarladı. ben depoya 31 litre gaz aldıktan sonra 206. km de 26 ytl lik yaklaşık 19 litre gaz daha koydum ve depo tamamlandı. Bu süreçte 126 bin lira şehiriçi yakmış. ve 510. km de gaz bitti sinyali verdi depo dolana kadar gaz koydurdum. Ancak 25 litre gaz aldı. (Hesabıma göre km de yaklaşık115-120 arası yakmış oldu ama bu süreçte 170 km şehirler arası yol yaptım.) Bu durumda gaz bitmediğine göre sinyal vermemesi gerekiyordu. Asıl komik olanı depo gaz bitme konumunda olduğu halde depo göstergede sürekli tam dolu gösteriyor. Neyse usta eğer son ayarlamada da sorun devam ederse arabayı bırak biz sistemdeki arızayı bulalım ve çözelim demişti. Neyse yine de ekonomi güzel. Herkesin yorum ve görüşünü bekliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: serdar2222000

merhabalar arkadaşlar, ankarada atiker marka sistemi nerde taktırabilirim... (fiyatı nedir, birde 19a yakın bayi var... hangisini tavsiye edersiniz, işçilik ve usta açısından ) saygılar ....
    )9

Valla ben ivedikteki eryıldızlar lpg de taktırdım. İlgi ve alakaları iyi. Teknik becerilerini de başkalarından duyup gitmiştim. İlk dört ay sorun yaşamadan lpg yi kullandım ama son bir aydır depo göstergesinde orantısız değişmeler ve depo doluyken gaz bitti sinyaliyle birden benzine geçme sorunları yaşadım. Bir iki kez program ayarı yaptılar ama sorunu çözmedi. Forumdaki bir arkadaş basınç sensörünü değiştirlerse sorun çözülebilir dedi. O da aynı sorunu yaşamış. Usta da eğer devam ederse sistemi kontrol edip sorununu çözeriz sen merak etme dedi. Bu durumda basınç sensörü ya da beyinde bir arıza varsa bunda ustanın kusuru yok ve ilgili olduklarını da düşünürsek tavsiye edebilirim. Şimdiden hayırlı olsun.

• Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararsızım -- 3 Ekim 2007; 14:55:01 >
  • Aracınızdaki problem neydi? Nasıl çözümler aradınız? Sonradan buraya yazmışsınız neden sorun varken yardım almadınız? Hangi şehirdesiniz? Hangi bayiye taktırdınız ?

Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: kararsızım

ATİKERMİ,AMAN HA,VALLA ADINI BİLE DUYMAK İSTEMİYORUM.REZİL OLMAK İSTEYEN VARSA TAKTIRSIN.
    BAŞKA SÖZE NE HACET.MİLLİYETÇİLİK YAPALIM DEDİK TAKTIRDIK ATİKERİ AMA,YAPTIĞIM MASRAFLARI BEN BİLİRİM.YANLIŞ ANLAMAYIN KÖTÜ DEMEK İSTEMİYORUM AMA TAVSİYEDE ETMEM.ARACIMA TAKTIRDIĞIM ATİKER MARKA ARACIMLA 3 AY REZİLLİK ÇEKTİM.GINAA GELDİ RESMEN,NERDEYSE ARABAYI YAKACAKTIM SİNİRİMDEN.MONTAJI YAPAN FİRMAYA DEFALARCA GİTTİM,YEDEK PARÇADA PROBLEMLER OLDU,ATİKER FİRMASI GÖNDERMEMİŞ PARÇALARI.AMA SONRASINDA MONTAJ YAPAN FİRME SİSTEMİ SÖKTÜ,VE ELLERİNDEKİ EN İYİ MALZEME OLAN VE DÜNYADA SIRALI SİSTEMİ İLK İCAD EDEN LANDİ RENZO OMEGAS SIRALI SİSTEMİNİ TAKTILAR.ŞUAN O KADAR MEMNUNUMKİ,YARIYARIYA TASARRUF SAĞLIYOR.KEŞKE KEŞKE ÖNCEDEN PARASINA ALDANMADAN LANDİ RENZO TAKTIRSAYDIM DİYORUM.ANLADIMKİ MONTAJ YAPAN FİRMANIN BİR HATASI YOKMUŞ.HATA TAMAMİYLE BENDEYMİŞ.FİATINA ALDANIPTA ATİKER TAKTIRMASAYDIM DİYORUM ŞİMDİ.

ÇÜNKÜ BU İŞ BİR SEFER OLACAK.OLACAKSADA TEMİZ OLSUN DİYORSANIZ EN İYİSİNİ TAKTIRIN.BENİM HATAYA DÜŞMEYİN FİYATINA ALDANMAYIN,,,,,,,,

• ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyuksel78 -- 6 Ekim 2007; 14:39:13 >
  • Açıklarsanız seviniriz.

quote:

Orjinalden alıntı: iyuksel78

Evet arkadaşlar uzun zamandır girmiyorum. beklemede idim sorunlar çözülsün diye. ama söktürdüm ben de dün atikeri. artık düşmanıyım da. o kadar mağdur ettiler ki?

bugun bir iki görüşme daha yapacağım sonra gelişmeleri ve nedenlerini açıklayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.