Şimdi Ara

_A_T_İ_K_E_R_ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.888
Cevap
12
Favori
217.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgin için teşekkürler thall kardeş bugün kalibrasyon için gittim şikayetlerimi anlattım.Yol ayarıda yapıldı bakalım sanırım sorunlar hallolocak.çekiş daha bi iyi oldu.saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirel71

HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR..BEN BİR KUCAK DOLUSU PARA VERDİM VE YAKITTA TASARRUF ETMEK İSTİYORUM, BU EN DOĞAL HAKKIM..ARADA GAZEL OKUYAN ARKADAŞLARA SÖYLÜYORUM BUNU..ŞAFAK OTOGAZ DİYE DİYE ADAMLARIN İSMİNİ MİLLETİN BEYNİNE KAZIYOSUNUZ..BENDE BURDAN OKUDUKÇA ETKİLENEREK GİTMİŞTİM ONLARA..TAMAM İYİ GÜZEL HOŞGELDİN BEŞGİTTİN YAPIYOLAR SÖZÜM YOK..AMA NERDE KALDI YÜZDE40-50 TASARRUF EDECEKSİN LAFLARI..BEN BUNA KIZIYORUM İŞTE..HABİRE GİT LAPTOP BAĞLANSIN, HABİRE GİT DEPOYU TEKRAR TEKRAR DOLDUR ÖLÇÜM YAPCAM DİYE..HABİRE PROGRAM ATSINLAR..BEN SANKİ BUNLARI KAFAMDAN UYDURUYORUM..İŞİM GÜCÜM YOK SANKİ..SAĞOLSUN BURDAN THALL ARKADAŞ DEVREYE GİRDİ, KONYADAN ARADILAR BENİ, ARAYAN YETKİLİ ŞAFAK OTOGAZA YÖNLENDİRMEDİ BENİ, GAZİOSMANPAŞADAKİ ATILIM OTOGAZA YÖNLENDİRDİ..GİTTİM ATILIM OTOGAZA USTA KAPORTAYI AÇIŞIN BİR HEMEN ABİ BU MEMELER BUNUN DEĞİL DEDİ..BÜYÜK MEME TAKMIŞLAR DEDİ..EEEE NERDE KALDI BU MUHTEŞEM ŞAFAK OTOGAZIN USTALIĞI PEKİ..İKİ AYDIR UĞRAŞIYOLAR,BUNU BİLE DÜŞÜNEMEDİKTEN SONRA İSTEDİĞİN KADAR MERCEDESE, BMW YE CİPE LPG TAK , NEYE YARAR...HAA BU ARADA ASIM BEYE PEK BİR LAFIM YOK, KİME SORSAM LPG NİN EN ESKİ USTALARINDANDIR DİYOLAR..SAYGI DUYARIM..İYİ GÜZEL AMA ASIM BEY AŞAGI İNİP YAPILAN İŞE HİÇ BAKMIYORKİ,,AŞAĞIDA İKİ TANE LAKAYIT ELEMAN UĞRAŞIP DURUYOR İŞTE, SONRADA SONUÇ BÖLE OLUYOR..BENCE ASIM BEY AŞAĞIDA YAPILAN İŞLERLE BİRAZ DAHA YAKINDAN İLGİLENMELİ..

Aslında Asım beyin bilgi ve tecrübesi tartışılmaz ama elemanlarını biraz ikaz etmesi gerekiyor sanırım.

• benide ekleyin arkadaşlar mademki davet edildik gelmemek olmaz dimi
  • Rica ederim ayavas;

Kulübü kurmamda ki gaye bu içinin boş olmaması, yardımcı olabilmek.
    Deryada bir katre olabiliyorsam ne mutlu bana
    quote:

Orjinalden alıntı: ayavas

İlgin için teşekkürler thall kardeş bugün kalibrasyon için gittim şikayetlerimi anlattım.Yol ayarıda yapıldı bakalım sanırım sorunlar hallolocak.çekiş daha bi iyi oldu.saygılar.

Saygılar benden
  • Yalnızca 3 defa gittim ancak ikisi de son derece iyi niyetli ve ilgililerdi...
    Belki de insanların günü günü tutmazya ondan kaynaklanmıştır diye düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: ayavas

quote:

Orjinalden alıntı: demirel71

AŞAĞIDA İKİ TANE LAKAYIT ELEMAN UĞRAŞIP DURUYOR İŞTE, SONRADA SONUÇ BÖLE OLUYOR..BENCE ASIM BEY AŞAĞIDA YAPILAN İŞLERLE BİRAZ DAHA YAKINDAN İLGİLENMELİ..

Aslında Asım beyin bilgi ve tecrübesi tartışılmaz ama elemanlarını biraz ikaz etmesi gerekiyor sanırım.
  • Sn. opr

Aracını tam olarak anımsayamadım
    Listede gözükmesini istediğin şekilde yazarsan sevinirim
    quote:

Orjinalden alıntı: opr

benide ekleyin arkadaşlar mademki davet edildik gelmemek olmaz dimi
  • Sn. opr;

Aramıza hoşgeldin
    quote:

benide ekleyin arkadaşlar mademki davet edildik gelmemek olmaz dimi

Edit:Aracının markasını buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thall -- 24 Aralık 2007; 20:00:16 >
  • nası buldun şaşırdım ben yazdığımı hatırlamıyorum ama diğer bölümlerde olabilir
  • arkadaşlar peki size bir sorum olucak mademki aynı markayı kullanıyoruz o zaman sorunlar daha bi bilindik olur umarım benim motor biraz daha sesli çalışmaya başladı bu nedendir bilen varmı acaba
  • Ufak bi araştırma sayesinde buldum
    quote:

nası buldun şaşırdım ben yazdığımı hatırlamıyorum ama diğer bölümlerde olabilir

Bosh enjektör kullanan markalarda içeriye şıkırtı sesi gelir extra olarak, ama Atiker'in ejektörleri sessizdir, yani motor sesini artırmaz, en azından bende artmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: thall

Ufak bi araştırma sayesinde buldum
    quote:

nası buldun şaşırdım ben yazdığımı hatırlamıyorum ama diğer bölümlerde olabilir

Bosh enjektör kullanan markalarda içeriye şıkırtı sesi gelir extra olarak, ama Atiker'in ejektörleri sessizdir, yani motor sesini artırmaz, en azından bende artmadı

neyse daha çok yeni bakalım ilerde ne olucak peki lpg nin rodaj olayı varmı yani 1000 km sonra falan yakıtın biraz daha düşme ihtimali varmış bu doğrumu

• Rodaj yoktur, 1000km aslında bi gözlem süresi, eğer yapılan ayarlar tam uyumluysa ve sizin şikayetiniz yok ise ayarlarınız kontrol edilip gönderileceksiniz...
    quote:

neyse daha çok yeni bakalım ilerde ne olucak peki lpg nin rodaj olayı varmı yani 1000 km sonra falan yakıtın biraz daha düşme ihtimali varmış bu doğrumu
  • başkan listeye @red_power hocamızıda ekle istersen megane 2 aracı var
  • Arkadaşım motorun suyunu ve yağını bir kontrol et,bu tür gürültü ve sesler bu ikisinden birisinin azalması ile meydana gelmektedir genelde,sizde de böyle bir durum olabilir,kolay gelsin...

quote:

arkadaşlar peki size bir sorum olucak mademki aynı markayı kullanıyoruz o zaman sorunlar daha bi bilindik olur umarım benim motor biraz daha sesli çalışmaya başladı bu nedendir bilen varmı acaba
  • motor yağı ve suyu tamam sorun yok

birde gazın bittiği nasıl anlaşılır bu sabah yolda giderken gösterge ötmeye başladı ve tek yanan yeşil aynı yerinde kaldı yani kırmızı ışık falan yanmadı ama alttaki yuvarlak yeşil ışık yanıp sönmeye başladı sanırım o esnada benzine geçti ama benim bildiğim kırmızı ışık olması lazım yada bana anlatılırken ben yanlış anladım en solda hiç yanmayan bir led daha var ama o ne yeşil nede kırmızı yanıyor gaz limiti en son ışığa geldimi belli bir süre gaz bitince yolda giderken birden öterek sinyal verip pat diye araç benzinemi geçiyo yani uyarı falan yokmu yani benzin lambası yandıktan sonra 30-40 km gidiyor bunda böyle bişey yokmu

kusura bakmayın çok soru sordum ama ilk depo bitti ve ne acıdır ki 350 km yol gidebildi yani eğer depo 40 litre ve 70 ytl ye doluyor sanırım yanlışsam düzeltin sonuç olarak 200 lira yakıyor bana çok geldi millet 160-170 lerden bahsediyor

• Günaydın Sevgili .....::::: ATİKER [DOSTLUK] KULÜBÜ :::::.....

Mutlu günler dileğiyle

wolf_HKN;

Şimdiye kadar samimiyetine inandığım kişileri haberleri olmadan yazdım.
    Benim düşüncem Atiker Dostlarının Kulümüzü ziyaret edip isimlerini kendi rızaları ile yazdırmaları,
    eski topicten isimleri tek tek alıp yazması kolay o da emri vaki gibi geldi bana...

quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

başkan listeye @red_power hocamızıda ekle istersen megane 2 aracı var

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz Sevgili Atiker Dostları

• Merhaba opr;

Şimdi sorularına şöyle bi göz atalım birlikte...

"birde gazın bittiği nasıl anlaşılır" Sesli ikaz verip araç benzine geçer direkt bu sırada da sondaki yeşil ışık yanıp söner.

"yolda giderken gösterge ötmeye başladı, yeşil ışık yanıp sönmeye başladı" işte bu şekilde

"benim bildiğim kırmızı ışık olması lazım" evet sonda kırmızı led var; sende ki led sekronu depoya göre tam ince olarak ayarlanmadığından kırmızı yanmamış. bu aslında sorun değildir LPG sisteminde asl olan KM hesabıdır zamanla bunu kavrarsın. ama ben kırmızı ledi görmek isterim sonra bitsin dersen ince ayar yapılır.

"birden öterek sinyal verip pat diye araç benzinemi geçiyo yani uyarı falan yokmu yani benzin lambası yandıktan sonra 30-40 km gidiyor bunda böyle bişey yokmu" Evet pat diye bitip benzine geçiyor hava ve yol şartlarına göre manuel olarak gaza geçirsen 5-10km daha yapabilirsin.

"350 km yol gidebildi yani eğer depo 40 litre ve 70 ytl ye doluyor sanırım yanlışsam düzeltin sonuç olarak 200 lira yakıyor" Benzin sarfiyatını 1,20 ile çarp çıkan sonuca görede fazla mı değer.
    LPG de sarfiyat hesabı önceki verdiğin parayı menzile böleceksin... şimdi senin depo tahminimce 43lüktür ve max 38lt alması lazım... sen ne kadara doldurduğunu bilmeden bu sonucu nasıl çıkardın.

kusura bakmayın çok soru sordum Bildiğim yerlerden olduğu sürece sorun yok

Saygılar selamlar

quote:

motor yağı ve suyu tamam sorun yok

birde gazın bittiği nasıl anlaşılır bu sabah yolda giderken gösterge ötmeye başladı ve tek yanan yeşil aynı yerinde kaldı yani kırmızı ışık falan yanmadı ama alttaki yuvarlak yeşil ışık yanıp sönmeye başladı sanırım o esnada benzine geçti ama benim bildiğim kırmızı ışık olması lazım yada bana anlatılırken ben yanlış anladım en solda hiç yanmayan bir led daha var ama o ne yeşil nede kırmızı yanıyor gaz limiti en son ışığa geldimi belli bir süre gaz bitince yolda giderken birden öterek sinyal verip pat diye araç benzinemi geçiyo yani uyarı falan yokmu yani benzin lambası yandıktan sonra 30-40 km gidiyor bunda böyle bişey yokmu

kusura bakmayın çok soru sordum ama ilk depo bitti ve ne acıdır ki 350 km yol gidebildi yani eğer depo 40 litre ve 70 ytl ye doluyor sanırım yanlışsam düzeltin sonuç olarak 200 lira yakıyor bana çok geldi millet 160-170 lerden bahsediyor

• nasıl uygun görürsen başkan
  • sistemin montaj yapıldığı akşam 15 ytl lik gaz konuldu tahmini 30km civarı bir yol gittim sonra o bitmeden ben depoyu fulledim 38 küsür litre aldı 66.5 liraya doldu yani aslında bana söylenen 300 yada 350 km yol yaparsın dediler bu doğru çıktı benim benzinde aracım sanırım 300 lira yakıyor bu kesin sonuç diil ama 20 ytl lik benzinle ortalama 60 70 km yapıyorum lpg de bu rakama orantılı sanırım benim takıldığım nokta 600 lira yakan bir araba ( benzinde ) lpg de ise yakıtı 200 liraya düşmüş çok fark var bende belki bölyle bir düşüş olur diye bekledim ama olmadı sanırım bu normal olsa gerek birde benim değerlerim tamamen şehir içi birde normal kullanım ben az yaksın diye uğraşmadım normal kullandım arasıra 140 150 km hıza çıktığım bile oldu ama 200 altında yaksa benim ne güzel olurdu :)
  • birde başkan benzin sarfiyatını nasıl 1.20 ile çarpıyoruz bu hesap nasıl yapılıyor ben anlamadım biraz açarmısın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.