Şimdi Ara

A Ş K T O H U M U

5 sn
5
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Herkesin içinde sabırlı bir tohum gibi kendi kozasında saklı duran bir aşk yatar. Bir gün bir güneş parlar, bir yağmur düşer ve tohumun çatlayıp çiçekler açışını, ruhunuzun rengarenk bir ağaç gibi rüzgarlarda dans ettiğini görürsünüz.

Sonra...

Rüzgarlarla dans eden çiçekler, bazen manasız kaprislerle, yanlış anlamalarla , hoyrat fırtınalarla örselenip, yeniden insan ruhuna dökülür ve bu kez acının tohumları olur aşkın çiçekleri. Zakkum beyazı çiçekler halinde büyüyüp, içinizi kavurur.

Aşka lanet eder, unutmaya çalışır, acıyı öldürebilmek için aşkı da öldürmeye uğraşırsınız.

Ve unuttukça ‘bir şey eksilir‘ sizden.

Acıdan kurtulabilmek için ‘eksilmeye‘ bile razı gelirsiniz. Bir gün ‘artık unuttum‘ dersiniz , Yahya Kemal gibi bir ‘nekahat‘ dönemi yaşadığınızı sanırsınız.

‘Günlerce ne gördüm ne de bir kimseye sordum.

Yarab hele kalp ağrılarım dindi diyordum

His var mı bu alemde nekahat gibi tatlı

Gönlüm bu sevincin heyecanıyla kanatlı

Bir taze bahar alemi seyretti felekte

Mevsim mütehavvil vakit akşamdı Bebek‘te‘

Sonra bir ‘çifte kayık‘ geçer sulardan , bir ‘kadın sesi‘ bir şarkı söyler, bütün zakkumları öldürür, acının çiçekleri yanık kokularıyla dağlayıp geçer içinizi...

En beklemediğiniz anda, ‘mevsim mütehavvil vakit akşamken Bebek‘ te‘ yada yağmurlarla parçalanan bir gece yarısında veya sabaha karşı rüyalarla yatağınızda uyandığınızda ilk günlerde olmadığı kadar derin özlemlerle sarsılırsınız , ‘onu‘ görmek yada hiç olmazsa sesini duymak için kıvranırsınız.

Çaresizlik, özleminizi ve acılarınızı daha da büyütür.

Unuttuğunuzu sandığınızı unutmadığınızı, ‘eksik‘ parçanızın gene yerine oturduğunu zakkum çiçeklerini soluyarak keşfedersiniz.

Aşkın böyle bir acıya değmeyeceğini düşünürsünüz. Falcıların söylediği gibi ‘gözyaşı olur kadınların yatağında‘ böyle zamanlarda.

Aşktan korkar, bütün çiçekleri çiğneyip, gizli bir tohum gibi gömersiniz yüreğinize.

‘Ne görür ne de bir kimseye sorarsınız.‘

Sonra bir ses duyulur, bir yağmur damlar, rüyalarda bir güneş görülür ve tohum yeniden çatlar.

‘Mevsim mütehavvil vakit akşamdır Bebek‘te‘, ruhunuzun aşkın ve acının çiçekleriyle, bir büyük bahçe gibi rüzgarlarla dalgalanır.

Zamanla, hayatın geniş bir bahçe oluşunu , yalnızca sevincin ya da yalnızca acının çiçeklerini değil, kaçınılmaz olarak hepsini birden içinde barındırdığını, çiçeklerin bir kısmından vazgeçmenin bahçenin bütününden vazgeçmek olduğunu anlar, bahçeyi bütünüyle seversiniz.

‘Mevsim mütehavvil vakit akşam olur Bebek te‘ ve zakkumlarınız açar ve biri der ki, ‘Bırak açsınlar, çiçeksiz kalmaktan iyidir zakkumlar

• quote:

Orjinalden alıntı: MeZa[R]

Unuttuğunuzu sandığınızı unutmadığınızı, ‘eksik‘ parçanızın gene yerine oturduğunu zakkum çiçeklerini soluyarak keşfedersiniz.

Aşkın böyle bir acıya değmeyeceğini düşünürsünüz. Falcıların söylediği gibi ‘gözyaşı olur kadınların yatağında‘ böyle zamanlarda.

Aşktan korkar, bütün çiçekleri çiğneyip, gizli bir tohum gibi gömersiniz yüreğinize.

‘Ne görür ne de bir kimseye sorarsınız.‘

Çok güzeldi yüreğine sağlık

• Teşekkür ederim ...

alıntı ama çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge_ku -- 23 Mayıs 2005, 12:51:42 >
    Cömertlikte yardim etmede akar su gibi ol, sefkat ve merhamette günes gibi ol, baskalarinin kusurunu örtmede gece gibi ol... Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol, hosgörülükte deniz gibi ol, ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol.... (Mevlana)
  • oldukça güzel teşekkür ederim :)
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.