Enteresan şekilde DLSS'in oyuna bir katkısı yok gibi. Bu Nvidia 4090 ile beraber DLSS 2'nin fişini çekti galiba. Bu video'da en azından 1080p'de DLSS'in her modu aynı FPS değerini veriyor sanki. Yani kapalı da açıkta farketmiyor Şöyle ki; 1080p Ultra Settings DLSS QUALİTY 55-60 Fps 1080p Ultra Settings DLSS BALANCED 60-65 Fps 1080p Ultra Settings DLSS OFF 40-45 Fps (yer yer 50-55 Fps) 1080p High Settings DLSS QUALİTY 60-65 Fps (yer yer 70'i gördü) 1080p High Settings DLSS OFF Genelde sabit 60 Fps üstü yoğun yerlerde 50 olduğu da oluyor kapalı yerlerde 70'i de görüyor. Bir tutarsızlık var oyunun optimizasyonun sorunlu olduğu çok bariz belli oluyor. ![]() If you like this A PLAGUE TALE REQUIEM | RTX 3060 Ti gameplay / benchmark content, make sure to like and subscribe
Full Specs: https://linktr.ee/specsgamebenchmarks
CPU: AMD Ryzen 7 3700X
GPU : Geforce RTX 3060 TI
Memory: 4X Kingston HyperX FURY 32GB 3200mhz
PSU: Corsair RM7 750x
Motherboard: MSI B450-A PRO MAX
0:00 1080P High Settings
2:11 Quality DLSS
2:46 1080P Ultra Settings
4:00 Quality DLSS
4:42 Balance DLSS
5:16 1440P High Settings
6:16 Balance DLSS
7:15 1440P Ultra Settings
8:22 Balance DLSS
8:41 Performance DLSS
9:10 4K Ultra Settings
9:40 Balance DLSS
9:51 4K High Settings Performance DLSS
#gamebenchmarks https://www.youtube.com/watch?v=HjON4VWr2Ng |
A Plague Tale: Requiem (2022) [PC ANA KONU] (15. sayfa)

-
-
Ben şimdi girebildim oyuna.
5800X3D ve 3080 ti ile
draw distance low, shadow ayarları medium, diğerleri high ayarda 1440pde reflex kapalı dlss qualityde mis gibi 144 fps veriyor. Shader compile ettiği için sahne girişlerinde hafif düşüyo gibi oluyor ama hemen 144e vuruyor geri. Fps ileride düşerse söylerim. Dlss kapatırsam 90 100 fps arası alıyorum. Yani dlss müthiş fayda sağlıyor. Balanced modda gpu iyice rahatlıyor kullanımım düşüyor çünkü 144 fps cap durumda.
-
Sürücülerin güncel mi hocam? 3070 li laptop`imda DLSS epey fark ediyor bende.
-
ilk foto amicia çok iyi ss mi nvidia ansel mi?
-
-
İşlemciniz nedir?
-
5700x kullanıyorum.
-
1440p değil mi? Bu kadar düşük almamanız lazım hocam ya. Sizin steam versiyonu mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet 2K oynuyorum, hayır GOG versiyon. Pazar alanının dışında bu kadar düşük değildi zaten, bu bölümün ilerisine gitmedim henüz, net bir yorum yapamıyorum 60'ın üstüne sabitlenir mi sabitlenmez mi ilerde göreceğiz bakalım.
-
Hocam draw distance low yapın. Shadow ayarları da medium yaparsanız iyi olur gibi. Draw distance fps katili tam. Reflex de açmayın hiç. Gog versiyonu day 1 patch almış mı acaba
Oyun güzel gözüküyor fakat oyunda bir blurluk var motion blur kapatsanda aynı mesela sağ sol köşedeki nesneler,ağaçlar tam net değil.Sanatsal bir tercih mi yoksa başka bir şey mi anlamadım.Bu arada oyunun ağır bir ingilizcesi yok biraz ingilizceniz varsa rahatlıkla anlarsınız hikayeyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 19 Ekim 2022; 12:48:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhtemelen chromatic aberration gibi özelliklerden bahsediyorsunuz hocam. O ayar köşeler - kameranın kenarlarına gelen görüntülere efekt uygular. Grafik ayarlarından kapatabiliyorsunuz.
-
44gb güncelleme alınca dualsense fps sorunu çözüldü. 12 fps düşürüyordu. Gamepass’deki sürümde de dualsense desteği tam. Haptic feedback ve trigger desteği sorunsuz çalışıyor ama kablolu kullanmanız gerekiyor. 550 TL değmez bence tabii. 30 TL’ye gp aldım rahat kurtarır oyunu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gece biraz daha oynadım da pazar alanının olduğu bölgeyi geçince hiçbir ayarı kısmadan 60'ın üstünde devam etti genel olarak. Fark ettiğim şey: GPU kullanımı %90'ın üstüne çıkınca 100 - 110 fps gibi devam ediyor oyun, gpu kullanımı nadiren %55 - 60 civarına iniyor ve o zaman 60 fps altını görüyor. O esnada CPU kullanımı yükseliyor. :) O da işte pazar bölgesindeki gibi NPC yığını falan varsa meydana gelen bir şey.
Yani ortalama değerler 60'ın üstü şu vaziyette. Klasik CPU - GPU kullanım dengesizliği, yama ile düzeltirler. Benim açımdan genel ortalaması 60 fps üstü oynanabilen bir oyun şikayet sebebi değil, yani bu şekilde bitiririm ama ekran kartı daha düşük olan oyuncular için bu ilk sürümün bir facia olduğu belli. Haddinden fazla ağır bir oyun, ama hatırı sayılır oranda düzelteceklerine de kesin gözüyle bakabiliriz.
-
bu oyun ultrada bile gözüme bulanık geliyor
-
Oyun için 550 lira fazla bence.200e falan düşer ilerde.o zaman alırız.ilk oyunda fena değildi bu arada.
Motion blur ve chromatic aberration kapatın. Config dosyasında filmgrain ve vignette 0 yapın.
Oyuna sahip değilim hocam, YouTube'da ki teste göre konuşup yorumladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kim ne derse desin pc her zaman master race. Üreticiler sureklk bok atsa da pc hicbir zaman ölmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X