Şimdi Ara

A kan gruplu anne ve 0 babanın AB çocuğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Baba : 00
    Anne : A(AB)

Çocuklar %50 AB olabir ama çocukların hiçbiri 0 olamaz
    0 çekiniktir

Bu durumda çocuklar nasıl AB olacak?

Babadan 0 gelecek başka ihtimal yok
  • Komşunun hanımı bu konu konuşulurken ruh hali nasıldı tedirgin miydi?
  • AA da olsa A0 da olsa 00 birey ile olusturduklari birey müksen AB cikmaz, gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum aynı olay Amerika Birleşik Devletleri'nde bir aileye de olmuş. Ailenin çocuğu aynı durumdaymış seninle. Adam kadını neredeyse öldürecekmiş. Sonra araştırma yapılmış, KOKTEYL grubu kan varmış çocukta. Her altı ayda bir kafasına göre antijen, antikor üretimi yapıyormuş vücut.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hh_antijen_sistemi
  • Allah yaratmis iste anne babada şüphe yoksa rahat olun

• biz kan grubu bilirken sadece bir harf oldugunu zannederiz ama öyle değildir . Anne A baba 0 olsa bile AB olabılır nasıl ? şöyle :

anne buyuk ıhtımal AA ya da AO dir
    baba buyuk ıhtımal 0B dir genler arası bi domınant bir çekinik gelme olasılığı ya da iki çekinik gelme olasılıgı vardır ondan dolayı çoçuk AB grubu olabılmektedir. çift dizilimlerden biri domınant biri çekiniktir yani 0B yazdıgımızda 0 domınant B çekinik olur . :) sıkıntı yok yani köpek kani tasıyor yani Köpek kanı tabiri her kanı alabıldıgı içindir :D
  • Babam kahverengi, annem siyah tan bir ton acik renk gozleri.

Benim yeşil, nedir evlatlik durumum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Babam kahverengi, annem siyah tan bir ton acik renk gozleri.

• çocuk ab olamaz. ya A olur yada 0 olur. evlatlık olma ihtimalini soruştursunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciko_janx

biz kan grubu bilirken sadece bir harf oldugunu zannederiz ama öyle değildir . Anne A baba 0 olsa bile AB olabılır nasıl ? şöyle :

anne buyuk ıhtımal AA ya da AO dir
    baba buyuk ıhtımal 0B dir genler arası bi domınant bir çekinik gelme olasılığı ya da iki çekinik gelme olasılıgı vardır ondan dolayı çoçuk AB grubu olabılmektedir. çift dizilimlerden biri domınant biri çekiniktir yani 0B yazdıgımızda 0 domınant B çekinik olur . :) sıkıntı yok yani köpek kani tasıyor yani Köpek kanı tabiri her kanı alabıldıgı içindir :D

b baskındır bu yüzden çaprazlamada 0B değil B0 olarak çıkar. Baba 0 kan grubuysa 00 olur. anne A ise A0 olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Bilemiyorum. LYS Biyoloji seviyesindeki bilgimle bu olayın olması imkansız. Tabi binlerce şeyi ihmal edip öğretiyorlar kalıtımı, çok kafa yormamak lazım.

Gerçi bir hocam da: "Geçen senelerde kalıtımı işlerken bir öğrencim kendisi hakkında bazı şeyleri farketti, uzun süre kendine gelememişti." demişti.

Öyledir ya da değildir bilmiyorum ama o kitaplar güncel olmayan bilgiler içeriyor. Kimsenin yeni makaleleri takip ettiği falan yok. Hocanız iyiyse kitap dışına çıkıyorsa ve yurtdışında yayınlanan akademik makaleleri takip ediyorsa(zannetmiyorum) belki o bilgi verebilir.

Bizim zamanımızda mesela kıvırcık anne ve babanın çocuklarının düz saçlı olamayacağı yazıyordu o kitaplarda. Benim en küçük kardeşim düz saçlı. Babam okusaydı kitabı o zaman aile faciası olabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 4 Mayıs 2014; 12:27:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Baba : 00
    Anne : A(AB)

Çocuklar %50 AB olabir ama çocukların hiçbiri 0 olamaz
    0 çekiniktir

Gel Ahmet abi bi hava alıp gelelim.
  • Goz rengi olabilir. Mendel genetigi ile degerlendirmek dogru degil. O olay o kadar basit degil. Kan grubu hakkinda tam olarak bilgim yok.
  • Herkes soylemıs bız de soyleyelım tekrardan goz rengı farklı olabılır ama kan grubu olamaz ya evlatlık ya da hastane de kan grubunu yanlıs belırledıler

• quote:

Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

Göz rengi aa AA Aa ile açıklanmaz göz rengini belirleyen 3 farklı gen var ha eğer mendel ile açıklansaydı yine olurdu anne baba Aa ise çocukları aa olabilir ama A ve 0 gruplarının AB çocuğu olma ihtimali yok anne babası kan testi yaptırsın kan grubunu yanlış biliyor olabilirler

anne baba renkli gözlü aa diyor adam sen kahverenkliden mavi gözlü yapıosun o maviden kahve yanlısın var

• quote:

Orijinalden alıntı: Cutnawall

quote:

Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

Göz rengi aa AA Aa ile açıklanmaz göz rengini belirleyen 3 farklı gen var ha eğer mendel ile açıklansaydı yine olurdu anne baba Aa ise çocukları aa olabilir ama A ve 0 gruplarının AB çocuğu olma ihtimali yok anne babası kan testi yaptırsın kan grubunu yanlış biliyor olabilirler

anne baba renkli gözlü aa diyor adam sen kahverenkliden mavi gözlü yapıosun o maviden kahve yanlısın var

Pardon yanlış anlamışım ama dediğim gibi göz renkli 3 farklı gene bağlıdır mavi gozlu anne babadan kahverengi gozlu çocuk olabilir mendele gore değil goz

• Olmamış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan cehalet akıyor.
  • A0 B0 olayi vardi, cekinik genlere gire degisir en iyisi test yapmaktir.

Biyolojiyi hic sevmemistim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Babam kahverengi, annem siyah tan bir ton acik renk gozleri.

anne ve babaninda geninde yesil goz varsa bu mumkun ailenizde hic yok mu yesil gozlu goz konusunda rahat ol

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.