Şimdi Ara

A-CLASS (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
355.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quadriceps

Hımm şimdi gördüm. Şükrü bey çok güzel olmuş artık ızgarayı değiştirmek şart oldu sizin kaliper kapakları falan da kırmızı olmalı :))

Yukarıda da yazdım,

Planlarım dahilinde dış kısmı da aynı ambiyans ile devam ettirmek var, dış kısımda :

Kırmızı kaliper uygulaması
    Ayna kapaklarına kırmızı şeritler
    Kırmızı tampom çıtaları ve difüzör uygulaması
    Diamond Kesim A250 panjur

ama yavaş yavaş gitmek lazım... bu arada teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 17 Mayıs 2013; 17:44:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

quote:

Sormayın şimdi de teknik belge ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Mercedes ile ilgili bir sıkıntıymışta, artık teknik belgeleri bayiler verecekmiş,sistemde hata oluyor gibi birsürü zırva yarın gidicem. Bakalım neymiş problem ? Yarın şunu sorucam yani Mercedes şu anda hiç mi araç veremiyor dicem koca Mercedes bu yaa Birde Mercedes finanastan mesaj geldi bugün şaka gibi şu tarihte masrafı yatırmayı unutmayın diye :))) kredinin ödemesi gelecek daha aracı alamadık :)))

Abi kredine ne kadar masraf aldılar?

Birde kaskolu oran aldıysan kasko ne kadar tuttu?

Hayırlı olsun, terkardan.

Sevgiler.

500 TL masraf aldılar.

kasko da 1800 TL tuttu iyice abarttılar. :)
    quote:

Orijinalden alıntı: blnts

Bu süreç normal değil, ben ptesi akşamı aldım aracımı. Aracı gidip gördünüz mü bayide? Plaka çıktığına göre showroomda olmalı...

Evet ama bugün mdürle konuştuk adam defalarca kez özür diledi size denk gedi dedi teknik belge yazılmış bugün yarın sabah burada olur dedi. Bakalım ilk bakım benden dedi hdiye etti :) istediğin kadar eşantiyon alabilirsin dedi. :) bakalım yarın yetişebilirse yarın alırım yoksa pazartesiye kalacak.

Ne tür eşantiyonlar albilirim acaba ? :))

2nci bakımı da isteyin oldu olacak :)
    şaka bir yana boya koruma, plastik paspas, ceket askısı, termos, anahtarılık vb geliyor ilk etapta aklıma... Cam filmi, telefon kiti vb de olabilir belki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Teknik belge geldi plaka bugune yetisirse ben de teslim aliyorum. :)

Aksama resim şenliği var desenize , cok sevindim adınıza

bu arada Macaristan üretimi a ve CLA serilerinde bir hata tesbit ettim bugün , kesinlikle bizde olmayan ama Macaristan çıkışlı araçlarda gözüme ilisen bir hata , on konsolda yolcu airbag çizgisi bariz belli ve cok çirkin , showroomda bulunan 1 adet CLA , ve 3 adet a serisinde maalesef bu sekilde

Araçlarını alacak olanlar dikkatli olsun bence cok çirkin ben kesinlikle bu sekil de kabul etmezdim , bu güne kadar 20 farklı a serisine bindim bugün ilk kez Macaristan çıkışlı a serilerine bindim ve sok sok sok durumundayim :(

Benim araçta AMG exclusive iyiki var ... İyiki Almanya çıkışlı aldık

Benim aracın menşeini bilmiyorum ama aynı iz bende de var, araç ilk geldiğinde görmedim ama teslim alırken belli bir açıdan ışık alınca dikkatimi çekti. Sorduğumda satışcı arkadaş da sadece orası öyle dedi, kurcalayacak o kadar fazla şey vardı ki çok üzerinde durmadım... Sonradan da unuttum gitti zaten, artık dikkatimi çekmiyor, siz yazınca hatırladım tekrar...

• Şükrü bey harika olmuş güle gile binin tekrardan bu arada aksam saatlerinde benim 'taksi' gelmiş. Hersey iyi ancak tek bir yer eksik daha dogrusu ben yanılmışım. Hız sabitleyici yok megerse opsiyonelmis. Dizel araçların hiç birinde yok. Yaptırmak istedim yapamayız dediler. Bu konuda bilgisi olan varsa cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: can3470

Şükrü bey harika olmuş güle gile binin tekrardan bu arada aksam saatlerinde benim 'taksi' gelmiş. Hersey iyi ancak tek bir yer eksik daha dogrusu ben yanılmışım. Hız sabitleyici yok megerse opsiyonelmis. Dizel araçların hiç birinde yok. Yaptırmak istedim yapamayız dediler. Bu konuda bilgisi olan varsa cevap bekliyorum.

Yapılır , neden yapılmasın bende sorarım sizin icin ...

Tesekkurler bu arada ...

• Valla ben aracı reklam olmasın ama Mengerlerden aldım baya da uğraştık ama kesinlikle yapamayız diyorlar. Almanya'dan fabrikada yapılıyormuş dediler. Size zahmet sorarsanız iyi olur. Eski aracımda cok kullandığım bir özellikti. Şimdi a serisinde olmaması hayal kırıklığı yarattı bende... tabi uyarmadılar beni

• quote:

Valla ben aracı reklam olmasın ama Mengerlerden aldım baya da uğraştık ama kesinlikle yapamayız diyorlar. Almanya'dan fabrikada yapılıyormuş dediler. Size zahmet sorarsanız iyi olur. Eski aracımda cok kullandığım bir özellikti. Şimdi a serisinde olmaması hayal kırıklığı yarattı bende... tabi uyarmadılar beni

Valla ben sonradan command online yaptıracağım , onun yanında hız sabitleyici nedir ki, olay burada fiyat / performans oranı, deger mı acaba ona bakmak.

• Şükrü bey kesinlikle bir anda hepsin yapmaıyınız dün anladım ki insanı ayakta tutan bekleme heyecanıymış. Şu anda arabaya karşı ne hissettiğimi bilemiyorum. :) Hepsini bir anda yaparsanız sıkılırsınız.

Dün 100 KM yaptım :)

Elbette artı olarak söylyecek çok şey var ama benim göüzme takılan eksileri belrticem.

1. Fan hızı 1. seviyede çok fazla üfürüyor. Sanki 3. seviyede çalışıormuş gibi sessiz ama fazla üfürüyor.

2. Depodan gelen lıkır lıkır ses yani depoyu fulledim araba biraz sallansın depodan lıkır lıkır ses geliyor.

3. Bagaj halısı sesi sinir bozucu

4. El freni bir türlü alışamadım. Gerçi bu bir eksik değil el freni çok iyi ben alışamadım :)

5. Direksiyondan parçalırı değiştirememek. Sadece menüyü Audiyo getirip değiştrebiliyorsunuz. Halbuki medyayı kontrol ettiğimiz sağ taraftan da değiştirmemiz lazımdı.

6. Arka cam çok dar koymasalar da olurmuş. Geri görüş kamerası olmasa mümkün değil hamle yapamazsınız söyliyim. :)

7. Bagaj çok küçük ve ağzı çok dar.

Bunlar eksik olarak şimdilik gördüklerim artı olarak çok şey var ama en çarpıcı olanlar.

1. Direksiyon. Beni şaşırtan bir hamele yeteeği çok iyi hamle yapıyorsunuz çok kullanışlı. park etmek büyük zevk

2. İç ambiyans aydınlatma. Yok böyle bişey gerçekten araba gece ayrı gündüz ayrı güzel. Tabi dış görünüm ve aydınlatma da en az iç kadar güzel.

3. Yol tutuşu. Bişey söylemek istemiyorum. Bu arabayı yoldan çıkartırsanız gidin ehliyetinizi yırtın atın :)

• quote:

Şükrü bey kesinlikle bir anda hepsin yapmaıyınız dün anladım ki insanı ayakta tutan bekleme heyecanıymış. Şu anda arabaya karşı ne hissettiğimi bilemiyorum. :) Hepsini bir anda yaparsanız sıkılırsınız.

Dün 100 KM yaptım :)

Elbette artı olarak söylyecek çok şey var ama benim göüzme takılan eksileri belrticem.

1. Fan hızı 1. seviyede çok fazla üfürüyor. Sanki 3. seviyede çalışıormuş gibi sessiz ama fazla üfürüyor.

2. Depodan gelen lıkır lıkır ses yani depoyu fulledim araba biraz sallansın depodan lıkır lıkır ses geliyor.

3. Bagaj halısı sesi sinir bozucu

4. El freni bir türlü alışamadım. Gerçi bu bir eksik değil el freni çok iyi ben alışamadım :)

5. Direksiyondan parçalırı değiştirememek. Sadece menüyü Audiyo getirip değiştrebiliyorsunuz. Halbuki medyayı kontrol ettiğimiz sağ taraftan da değiştirmemiz lazımdı.

6. Arka cam çok dar koymasalar da olurmuş. Geri görüş kamerası olmasa mümkün değil hamle yapamazsınız söyliyim. :)

7. Bagaj çok küçük ve ağzı çok dar.

Bunlar eksik olarak şimdilik gördüklerim artı olarak çok şey var ama en çarpıcı olanlar.

1. Direksiyon. Beni şaşırtan bir hamele yeteeği çok iyi hamle yapıyorsunuz çok kullanışlı. park etmek büyük zevk

2. İç ambiyans aydınlatma. Yok böyle bişey gerçekten araba gece ayrı gündüz ayrı güzel. Tabi dış görünüm ve aydınlatma da en az iç kadar güzel.

3. Yol tutuşu. Bişey söylemek istemiyorum. Bu arabayı yoldan çıkartırsanız gidin ehliyetinizi yırtın atın :)

Hayırlı olsun, ilk anda boşluk olabilir, sonrasında kullanmak sizin için sürekli bir zevk haline gelecek. Herşey yavaş yavaş olmalı aynen, hem ekonomik olarak yorulmazsınız hemde araçtan sıkılmama süreniz uzar. Her yeni ekleme aracı farklılaştırıyor çünkü, dünden beridir sanki farklı bir arabaya biniyorum
    yazdıklarınız ile ilgili :

1. Evet biraz çok üfleyebilir ancak ben otomatikte tuttuğumdan bazen çalıştığını bile anlamıyorum. Ancak bazen ciddi rahatsız ediyor klimanın soğuk üflemesi (eksiklik anlamında değil tabii)
    2. Bunun yeni alınan araçta olmaması lazım, çünkü bunun ile ilgili serviste aksiyon geldiğinden bahsetmişti usta, bence hemen servise gidin.
    3. Yazmıştım bunu, hemen yaptılar serviste, artık o ses yok.
    4. EL frenine sadece araçtan iner basıyorum, arabayı hareket ettirmek istediğinizde otomatik bırakıyor el frenini, yani o düğmeyle çok muhatap değiliz
    5. Bu zaten başlı başına bir konu
    6. Alışmak gerekiyor, sadece arka cam eğil, sağ ve sol sutünlardaki genişlik, aynı şekilde görüşte ciddi sorunlara sebep oluyor.
    7. Katılmamak elde değil.

Pozitif yönlere bakalım :
    1. Yazmıştım, parktronic bu araçta fazlalık, zaten parkı ben yaparken eğleniyorum, direksiyonu çok iyi .
    2.
    3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 18 Mayıs 2013; 9:38:08 >

• Command online hakkında bilgi vere bilir mısınız? Bu arada servisinizi de soracaktıniz:-) hız sabitleyici yapılıyor mu diye?

• A serisi meraklilarina gayet guzel donanimli a serisini gostereyim dedim;)

• Devami...

• Kirmizi emniyet kemeri sonradan taktirabiliyormuyuz bunu sorabilecek var mi? Yakin zamanda servise ugrayacak olursa ve sorarsa cok memnun olurum. Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Kirmizi emniyet kemeri sonradan taktirabiliyormuyuz bunu sorabilecek var mi? Yakin zamanda servise ugrayacak olursa ve sorarsa cok memnun olurum. Tesekkurler

Sorarim dostum yarin...

• quote:

Kirmizi emniyet kemeri sonradan taktirabiliyormuyuz bunu sorabilecek var mi? Yakin zamanda servise ugrayacak olursa ve sorarsa cok memnun olurum. Tesekkurler

yukarıda yazdım, sonradan yapılmayacak bir şey yoktur, sadece fayda maliyet oranı var. Bence kırmızı designo emniyet kemerlerinin taneleri yaklaşık olarak 175-200 avro arası olur. 4 adet alacaksınız bunlardan, size en az 700 avro parça parası olarak yansıyacaktır. İşçilik maliyeti için tahmin yaparsam 4 emniyet kemeri değişimi 4 saat alsa buna saat başı 100 tl işçilik alsalar rahat 400 tl işçilik yazar servis.

Sonuç : 700 avro + 400 tl ... bu parayı verdikten sonra değişir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 20 Mayıs 2013; 0:45:21 >
  • quote:

Command online hakkında bilgi vere bilir mısınız? Bu arada servisinizi de soracaktıniz:-) hız sabitleyici yapılıyor mu diye?

Command online için mercedesin resmi sitesine bakarsanız çok daha detaylı bilgiler var. Ancak yinede hafif bir özet geçelim.

Command NTG4.5 ler şuan mercedesin piyasada olan en üst düzey multimedya sistemidir, içeriğinde:

80gb dahili hafıza, video oynatma, internet bağlantısı (web browser ve Mercedes appler) , daha iyi bir arayüz, sd kart girişi, tv tüner ile TV izleme, DVD oynatma vs vs gibi günümüzün tüm multimedya taleplerini karşılar.

TR ye A serileri ile ithalatı yapılmıyor, ben araca koydurmak istemiştim ama sistem izin vermemişti. 13500 Tl lik opsiyon fiyatını verseniz bile koymuyorlardı, aradan geçen 5 ayda neler değişti bilmiyorum ama alınamıyor hali hazırda. Bende Almanya dan temzi çıkma bir alet talep ettim tüm kablo ve ekran (7" ve daha büyük bizimkilerden ) bakalım 1 ay içerisinde inşallah bulacağız ve güzel bir montaj yapacağız.

Dış kısıma ara veriyorum yani, içeriye yöneldik :D

• quote:

Sizin için biraz araştırma sonrası :

Sağ ön designo emniyet kemeri parça no ve fiyatı
    A1768600285 - 194,75 avro (y05 için kod: 3d53)

Sol ön designo emniyet kemeri parça no ve fiyatı
    A1768601185 - 194,75 avro (yo5 için kod: 3d53)

arkalara ulaşamadım ama fiyatlar aynıdır. 20.05.2013 için güncel yedek parça fiyatı bunlar. (gece gece uğraştık ha )

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 20 Mayıs 2013; 1:03:46 >
  • quote:

quote:

arkalara ulaşamadım ama fiyatlar aynıdır. 20.05.2013 için güncel yedek parça fiyatı bunlar. (gece gece uğraştık ha )

kolay gelsin

Cok tesekkurler hocam, biraz maliyetliymis ama ileride alabilirim belki.

• quote:

quote:

quote:

kolay gelsin

Cok tesekkurler hocam, biraz maliyetliymis ama ileride alabilirim belki.

biraz pahalı vallahi

ciddi anlamda 1850tl sadece yedek parça tutuyor işçilikte pazarlık kavga, dövüş hadi 150-200 verseniz en az 2000tl si var bu işin. Neyse artık ileride emniyet kemeri sargıları arıza yaparsa sebep olup değiştirilir. Gerçi 5 adet hava nozulunun 850 tl ye değiştirildiği yerde 4 emniyet kemeri için 2000 tl normal :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 20 Mayıs 2013; 1:27:35 >

• Arkadaşlar, Mercedes A 180 Style paket, benzinli, araç sahibi olarak foruma yeni katıldım. Aracı Kasım 2012 sonunda teslim aldım. Bugüne kadar ki gözlemlerimi paylaşmak istedim.

ARTILAR:
    - Mercedes'in imajı. A serisi olsa dahi, Mercedes sahibi olunca neredeyse sınıf atlıyorsunuz. Özellikle orta yaş ve üstü kesim için Mercedes ulaşılamaz derecede bir statü arabası gibi görüldüğünden ötürü, tüm tanıdıklarınızdan tebrik telefonu alıyorsunuz. Ne bileyim, onun yerine Passat vs alsanız, adı VW olduğundan, kimse ilgilenmez bile.
    - Motor/ Otomatik vites: Aracın en hoşuma giden yönü motorun performansı oldu. Bundan öncekli arabam Honda Civic idi, ve de moturuna aşıktım diyebilirim, fakat A 180 performansı bana Hondayı unutturdu. A 200 i düşenemiyorum bile
    - Ekran -- Herkes ortadaki ekrandan çok şikayet ediyor. Ben ise beğendim diyebilirim. Çok iyi bir yere konumlandırılmış, çözünürlüğü iyi.
    Start/Stop: BMW 5.25 deki start stop u deneme firsatım olmuştu. Çok geç tepki veriyordu. Mercedes A serisindeki mükemmel
    - Frenler: Dozajı , durma mesafesi mükemmel
    -Silecekler: Harika temizliyor. ( Bir çok kişi için önemli olmayabilir, fakat 1990 lardaki tek silecekleri Mercedesler bu yanda, Mercedes in silecek konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.
    - Müzik sistemi : Standart müzik sitemi bile bence gayet tatmin edici, Harman Kordon mutlaka daha iyidir.
    - Kapılar: Çok tok kapanıyor, Mercedes olduğunu hissettiriyor.
    EKSİLER:
    İç Mekan: Çok dar ve depresif. Görüş açıları çok kötü.Şirket arabam Jetta. Jetta dan sonra kendi arabaam bindiğim zaman, ilk dakikalarda alışamıyorum. Arka koltukta oturanlar, spor koltuklardan ötürü ön tarafı neredeyse göremiyorlar, onlar için durum daha kötü.
    Park sensörünün olmayışı. Geri görüş kamerasi bence tek başına yeterli değil. Park sensörü olduğu vakit, kısa geri manevralarda park sensörüne güveniğp geriye bakmıyorum bile, fakat park sensörü olmadığından ötürü her geri manevrada çok dikkatli bir şekilde ekrana bakmak durumdan kalıyorum, çok rahatsız edici bir türlü alışamadım.
    - Direksiyon. : Arabayı aldığım günden bu yana direksiyon sağa çekiyor. İki defa bunun için Mengerler'e götürdüm, bir problem yok deyip geri gönderdiler. Bana nerdeyse arabası konusunda fazla hassas paranoyak muamelesi yaptılar, halbuki ben arabamı sadece yılda bir kere periyoduik bakıma götüren, onun dışından arabasıyla fazla da ilgilenmeyen birisiyim. Bana açıklama olarak kamber açısı, flat run lastik olmasi gibi, Mercedes in bilerek böyle yaptığı gibi! mantıksız sebepler söylediler. Sürekli Mercedes forumlarını bu nedenle okuyorum başka A serisi sahibi olup direksyionu sağa çeken var mı diye, bugüne kadar rastlamadım. Herhalde piyango bu konuda bana vurdu. 40 km /saat ve üzerinde bir hızla giderken ellerinizi direksiyondan çektiğniz zaman, araç anında sağa gitmeye başlıyor. Aynı yolda, aynı hızla, Jetta, Hyundai , Ford araçları denedim, hiçbirisinde milimetre sapma olmuyor. Bu problem beni arabadan soğutma noktasına getirdi.
    Amörtisör: İnanılmaz sert, AMG yi düşenemiyorum bile o yüzden. Tamamen kaymak asfaltlı Avrupa yolları için tasarlanmış bu araba.

SONUÇ: Benim Mercedes 'ten 1. öncelikli beklentim, konfordu,fakat maalesef, şu an kullandığım şirket arabam Jetta ve daha önceki arabam Honda Civic , Mercedes A 180 den daha konforluydu. Sanki fazladan olan parayı Mercedes markası için vermişim gibi hissediyorum. Bu nedenle hayal kırıklığım var fakat belki de beklentim yanlıştı, çünkü sonuçta Mercedes'in giriş seviyesi bir arabası. Ben bu aracı tek başına veya en fazla 2 kişi kullanacak gençlere tavsiye ediyorum, fakat benim gibi 35 yaşın üstü ,aile arabası olarak düşünen kişiler için uygun olmayabilir.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.