Şimdi Ara

9gag' de gördüğüm paylaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum şu sıralar özellikle ps4 çıktığı için hepiniz çok meşgulsünüz.

    Ama oyuncular olarak da güzel şeyler yapabileceğimizi hiç düşündünüz mü ?

    Bakın bu topluluğun neler yapabileceğini düşünenler ve hareket edenler olmuş :

     9gag' de gördüğüm paylaşım

    Ne bir topluluğa ne de bir gruba üyeyim. Biliyorum, yozlaşmadan ötürü son zamanlarda yardım fonları, bu çeşit organizasyonlar insanlarda samimi hisler uyandırmıyor. Buna bende dahil. Çoğu grup bunu kullanıp kendi çıkarları ve amaçları için yol olarak görülüyor. Ama bana inanın asla böyle bir amacım yok.

    Ben eminim aramızda gerçekten harekete geçecek iyi kalpli insanlar da var. Yeri geldiğinde 5 saatlik bir keyif için 120 lira olan bir oyunu alabiliyoruz. elimizdeki mevcut 5 artı 1 sistemi sırf biraz daha iyi ses veriyor diye 7 artı 1 farklı bir sistemle değiştirebiliyoruz, sırf öbür direksiyonun hassassiyeti biraz daha iyi diye o kadar para verdiğimiz o oyuncağı kenara atıp yenisini alabiliyoruz, oyun oynarken keyfimiz bozulmasın, en ufak bir lag olmasın diye en yüksek hızda olan internet paketini seçip dünyanın en pahalı internetini keyifle kullanabiliyoruz.

    Bunlar rahatsız etmesin sizleri. Sadece yaptığımız korkunç harcamaları düşünüyorum ve bu harcamanın sadece birazıyla dahi neler yapabileceğimizi hayal etmenizi istiyorum.

    Bilmiyorum belki her şehirde ayrı ayrı toplanılıp belirli bölgelerde yaşayan insanlara yiyecek dağıtımı yapabiliriz. Farklı yollar farklı kanallarda kullanabiliriz. Araya belediyeleri , siyasal bir oluşumu sokmayalım yeter. Biliyorsunuz ülkenin her daim bitmek bilmeyen içler acısı halini. Bu sadece bir kaç saatinizi alacak ve insanları mutlu edeceksiniz.

    Biliyorsunuz kimse ailesini, doğduğu yeri seçemiyor. Ve ne yazıkki bazılarımız bu konuda çok şanssız.

    İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 29 Kasım 2013; 7:25:38 >







  • Devlet yeterince vergiden sömürüyor zaten gidipte bari onuda devlet yapsın bide Onumu yapıcaz ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jony___ -- 29 Kasım 2013; 8:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ezio

    Devlet yeterince vergiden sömürüyor zaten gidipte bari onuda devlet yapsın bide Onumu yapıcaz ..

    Kesinlikle katılıyorum :) Her aldığımız üründen birtanede devletimize de alıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz zaten aldiklarimizin aynisindan bi tane de devlete aliyoruz. Eger vergileri dusurup 150 TL lik urunu 100 TL ye almamizi saglayacaksa o 50 Tl yi seve seve ihtiyaci olan birine veririm.

    @Mortal-Gamer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa Lima Whiskey -- 29 Kasım 2013; 10:00:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orange Alive

    Biz zaten aldiklarimizin aynisindan bi tane de devlete aliyoruz. Eger vergileri dusurup 150 TL lik urunu 100 TL ye almamizi saglayacaksa o 50 Tl yi seve seve ihtiyaci olan birine veririm.

    @Mortal-Gamer

    14 sn arayla aynı şeyi yazmışız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi konusunda haklısınız. Hemen hemen bütün zevkleri LÜKS TÜKETİM adı altında vergi toplayan bir devlet yapısına sahibiz. Ben zaten devleti övme amacı gütmüyorum. Arkadaşın biri onu da biz mi yapalım devlet bizim vergilerimizle onu yapsın diye bir şey söylüyor. Devlet neyle meşgul biliyormusunuz. Devlet bizim paralarımızla zırhlı makam araçları, akrabalara davetler verme, eşe dosta rant kazandırmakla meşgul. Sadece şu anki hükümeti yerme amaçlı söylemiyorum. Bizim hemen hemen bütün hükümetlerimiz böyle. Ve bu kadar cahil bir toplumken değişeceğimizi hiç düşünmüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülkemizde Asgari ücret 1021 TL, Konsol 1400 TL, Oyunlar 200 TL
    Avrupada Asgari ücret ortalama 2000 - 2500 Euro civarı, Konsol 400 Euro, Oyunlar 60 Euro

    Bu rakamlar durumu çok iyi insanlar için bile uçurum. Hal böyle olunca otomatikman mal kıymete biniyor. İnsanlar elindekini kolay kolay heba edemiyor. Ya satmak istiyor ya koleksiyon yapıyor.

    Söylediğin yanlış birşey demiyorum elbette ki, insan ailesini seçemiyor ama ortada da böyle bir durum var. Bir Avrupa, bir Amerika değiliz ekonomi olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.