Şimdi Ara

99 TERRA KULLANICILARI BURAYA (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim aracımda 1.3 terra ve düz sistem lpg li ama ben hissedilir seviyede bir performans düşüklüğü hissetmiyorum.Özellikle ikinci el olarak lpg li araç alan arkadaşlar gaz ayarının yanısıra lpg filtrelerini de kontrol ettirseler iyi olur.Çünkü bunların kısmi tıkanmasında bile ne yaparsanız yapın verim alamazsınız.Bu arada filtreler 10 ytl civarında ve her 10.000 km de bir değiştirilmeli.
  • Ben de canım 2008 D4D'mi abimin 2000 Lunası ile takas edip üste para aldım Ya ama tuhaftır bana bu araba daha sıcak geliyor. Eski araba manyağımıyım nedir anlamadım
    Abime şubat ayında 16000 YTL'ye Ankara'dan almıştık. Fiyat yüksek ama Ankara'nın piyasası böyle. Araç 95.000'de, değişeni yok, 2 airbag, abs, klima, elektrikli ön arka camlar, aynalar, yeni takılmış brc sıralı var, 4 yeni yaz ve kış lastiği var ve gök mavisi. Yakıtını da dün ölçtük. Depyo fulledik, 60 KM yol yaptık ve aynı yerde tekrar fulletik 100km/s hızla kmde 100.000 yaktıgını gördük çünkü 6 liralık lpg aldı. Bence çok başarılı bir rakam çünkü D4D ile 130.000/kmnin altına inememiştim.
    Saygılar, sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: yataylimit

Ben de canım 2008 D4D'mi abimin 2000 Lunası ile takas edip üste para aldım Ya ama tuhaftır bana bu araba daha sıcak geliyor. Eski araba manyağımıyım nedir anlamadım
    Abime şubat ayında 16000 YTL'ye Ankara'dan almıştık. Fiyat yüksek ama Ankara'nın piyasası böyle. Araç 95.000'de, değişeni yok, 2 airbag, abs, klima, elektrikli ön arka camlar, aynalar, yeni takılmış brc sıralı var, 4 yeni yaz ve kış lastiği var ve gök mavisi. Yakıtını da dün ölçtük. Depyo fulledik, 60 KM yol yaptık ve aynı yerde tekrar fulletik 100km/s hızla kmde 100.000 yaktıgını gördük çünkü 6 liralık lpg aldı. Bence çok başarılı bir rakam çünkü D4D ile 130.000/kmnin altına inememiştim.
    Saygılar, sevgiler...
    Hemşerim hayırlısı olsun şu eski araba manyaklığı bendede vardır bulursan etkili bi ilaç yan tesiri olmayan banada bi tek gönderiver

• İlk Toyota'm 1996 model corolla xei'ydi (şu efsane kasa olandan) fakat tabanının yere çok yakın olmasından birkaç kez tamponunu yere sürttürmüştüm bir de beşinci vitese zor geçiyordu (hızlı giderken gacırt diye sesle geçiyordu.) Ben de 99 1.6 terra ile değiştirdim. Bu olay 4 sene önce oldu. Valla ben Toyota'mdan çok memnunum. Daha hiçbir sorun çıkarmadı bana. Aldığımda 90.000 kilometredeydi. Arabaya bu sene tüp de taktıracağım hayırlısıyla (bu yıla kadar benzinle bindim). Varsın kasası beğenilmesin çok dayanıklı ve sorunsuz arabalar gerçekten. Bakımlarını aksatmayın arkadaşlar. Bu arabadan almaya çekinenler için (efsane kasayı da kullanmış birisi olarak) şunu söyleyebilirim bu kasaların tabanı yerden biraz daha yüksek. Ben öbür kasada rahat edememiştim. Bu kasa daha rahat.
  • arkadaşlar, benim 1.6 99 terra sp düz vites şehir içi 240 ykr yakıyor, şehır dışı da 200 ün altına inmiyor. 2500-3000 devir arası kullanmaya çalışıyorum, lovato düz mikserli lpg var. benzinde de fazla yaktığını düşünüyorum.bildiğim kadarıyla benzinde fazla yakan lpg de de fazla yakıyor. bujileri, buji kablosunu, hava filtresini yeni değiştirdim ama sonuç vermedi. ne yapmam gerekli? ayrıca istanbul da lpg ayarı konusunda güvenebileceğim, işinin erbabı tanıdığınız bi yer var mı? ikitelli, sefaköy taraflarında... lpg yi taktırdığım yere götürmek istemiyorum. lovato türkiye distribütörü diye gittim, istanbulun en dandik montaj yeri çıktı. rezalet.. arkadaşlarımda da corolla var, şehir içi 170 lerden bahsediyorlar. benim corolla niye bu kadar çok yakıyor anlamadım. bu arada tek kişi, klima yok, k.çekmece-mecidiyeköy e-5 arası... yardım ederseniz sevinirim.
  • arkadasım aracının yakıtı orantısız yanı 240 sehır ıcı yakan arac 200 sehır dısı bıraz fazla. bıde lpg de sehır ıcı ortalama 200 lıra yakarsın zaten. sonucta lıtre fıyatı bellı. az once baska bır foruma yazmıstım. aracım 96 xei 1,6 ( efsane kasa) 35 ytl lık gazla 215 km gıttım ( gaz lıtresı 1,98 ykr)ve sadece 100 km ı uzun yol ve ordada
    7-8 kırmızı ısıkta durdum. bılgın olsun ama sehır ıcı 170 yakıyorum dıyenlerın hepsıne de kafayı yorma kullanımada baglıdır bu. eger sen devırlı kullanıyorsan 3000 devırı pek gecmemeye bak.
    quote:

Orjinalden alıntı: tutsununucunu

arkadaşlar, benim 1.6 99 terra sp düz vites şehir içi 240 ykr yakıyor, şehır dışı da 200 ün altına inmiyor. 2500-3000 devir arası kullanmaya çalışıyorum, lovato düz mikserli lpg var. benzinde de fazla yaktığını düşünüyorum.bildiğim kadarıyla benzinde fazla yakan lpg de de fazla yakıyor. bujileri, buji kablosunu, hava filtresini yeni değiştirdim ama sonuç vermedi. ne yapmam gerekli? ayrıca istanbul da lpg ayarı konusunda güvenebileceğim, işinin erbabı tanıdığınız bi yer var mı? ikitelli, sefaköy taraflarında... lpg yi taktırdığım yere götürmek istemiyorum. lovato türkiye distribütörü diye gittim, istanbulun en dandik montaj yeri çıktı. rezalet.. arkadaşlarımda da corolla var, şehir içi 170 lerden bahsediyorlar. benim corolla niye bu kadar çok yakıyor anlamadım. bu arada tek kişi, klima yok, k.çekmece-mecidiyeköy e-5 arası... yardım ederseniz sevinirim.

• hocam selamlar. bende su anda efsane kasa kullanıcısıyım ve sunu demek ıstıyorum . aracın goruntusunde bır heybet var zaten ae 101 ( efsane kasalarda) yere yakınlık evet kullanımda sorun ama arac 160 ı gecınce yere yakın olması bıraz daha guven verıyor. ıyıce yapısıyor. ama bozuk yollarda ınsanın canı gıdıyor o ayrı. bıde 5. vıteste kı zor gecmeyı anlayamadım. efsane kasalardakı zor geceme sadece gerı vıteste olur. dıgerlerı lık lık gecer.
    quote:

Orjinalden alıntı: juliensorel

İlk Toyota'm 1996 model corolla xei'ydi (şu efsane kasa olandan) fakat tabanının yere çok yakın olmasından birkaç kez tamponunu yere sürttürmüştüm bir de beşinci vitese zor geçiyordu (hızlı giderken gacırt diye sesle geçiyordu.) Ben de 99 1.6 terra ile değiştirdim. Bu olay 4 sene önce oldu. Valla ben Toyota'mdan çok memnunum. Daha hiçbir sorun çıkarmadı bana. Aldığımda 90.000 kilometredeydi. Arabaya bu sene tüp de taktıracağım hayırlısıyla (bu yıla kadar benzinle bindim). Varsın kasası beğenilmesin çok dayanıklı ve sorunsuz arabalar gerçekten. Bakımlarını aksatmayın arkadaşlar. Bu arabadan almaya çekinenler için (efsane kasayı da kullanmış birisi olarak) şunu söyleyebilirim bu kasaların tabanı yerden biraz daha yüksek. Ben öbür kasada rahat edememiştim. Bu kasa daha rahat.

• arkadasım aracının lpg degerı yanlıs ÇÜNKÜ= bende aracımın 0,70 ykr yaktıgını sanıyordum bır aralar. fullemeden fullemeye ve fulledıgın zamana gore farklılık gosterıyo depo dolumu. en ıyı olcum depoyu tam bitirip gaz bellı bır mıktar gaz koyup sonra tekrar tamamen bıtmesını saglamak. benzın deposu gıbı fulletemıyorsun bunu. salladıkca degısıyor lpg tankı.
    quote:

Orjinalden alıntı: yataylimit

Ben de canım 2008 D4D'mi abimin 2000 Lunası ile takas edip üste para aldım Ya ama tuhaftır bana bu araba daha sıcak geliyor. Eski araba manyağımıyım nedir anlamadım
    Saygılar, sevgiler...

• lpg lı aracların hava fıltrelerının degısmemesı daha az yakıt ve performans kazandırıyor dıye bılıyorum. hatta hava fıltresının azını bellı olcude kapatıp hava almasını daha azaltırsan aracta gozle gorulur performans kazancı oluyor. bırebır denedım ve forumdakı arkadaslarda denedı. hatta ıstersen forumu zıyaret edıp yazılanları okuyabılırsın. 92-98 efsane corolla.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurceylan55

benim aracımda 1.3 terra ve düz sistem lpg li ama ben hissedilir seviyede bir performans düşüklüğü hissetmiyorum.Özellikle ikinci el olarak lpg li araç alan arkadaşlar gaz ayarının yanısıra lpg filtrelerini de kontrol ettirseler iyi olur.Çünkü bunların kısmi tıkanmasında bile ne yaparsanız yapın verim alamazsınız.Bu arada filtreler 10 ytl civarında ve her 10.000 km de bir değiştirilmeli.
  • ben hava filtresi tıkalı olursa performans düşer ve yakıt artar diye biliyordum.. Benzin için eminim ama lpg de durum değişiyor mu inan bilmiyorum. Araştıracağım. Sağol..
  • yakıtımın düşmesi için önerilerinizi bekliyorum. benzin yakıtının düşmesi lazım önce. durumunu bilmiyorum yani ne kadar yaktığını benzinde. ölçemedim açıkçası.. komple bu işle uğraşan bi yere mi gitsem?
  • Arkadaşlar... aracımın sağ ön tarafından, sanıyorum tekerlerden tıkırtı geliyor. Özellikle bozuk yollarda tok bir vurdurma sesi alıyorum. dikkatli dinlenince duyuluyor. yaylanmada ses yok ama.. sadece bozuk yollarda.. sanki boşta bişey var gibi. sebebi ne olabilir sizce? yardımınıza ihtiyacım var.. sağolun...- 99 corolla
  • quote:

Orjinalden alıntı: tutsununucunu

Arkadaşlar... aracımın sağ ön tarafından, sanıyorum tekerlerden tıkırtı geliyor. Özellikle bozuk yollarda tok bir vurdurma sesi alıyorum. dikkatli dinlenince duyuluyor. yaylanmada ses yok ama.. sadece bozuk yollarda.. sanki boşta bişey var gibi. sebebi ne olabilir sizce? yardımınıza ihtiyacım var.. sağolun...- 99 corolla

rot başı bozulmuş muhtemelen 20 lira civarı halledersin...
  • z ön rotların bozulmuş 2*95=190 ytl yan sanayi arama çok berbat kuzu kuzu servise ama değer.aracın konforu çok artuyor
  • ben de 20 yi görünce sevinmiştim..:(
  • Merhabalar,

Ben de bugün 99 model corolla 1,3 baktım. araç temiz görünüyordu. 73.000 km'de ve fiyatı 12.750-YTL. . Bir de 2001 model 1.4 vardı 86.000'de, ona da 14.250-YTL istiyorlar. Yalnız bunun muayenesi yapılmamış ve lastiklerin değişmesi gerekiyor.

Hangisini tavsiye edersiniz?
    99 modeliin fiyatı nasıl ve lpg taktırmaya gerek olur mu? (yıllık 10.000 km.'yi geçmez) Perfomans düşüşü olur mu?
  • muayene 200, lastikler 400 desek 600 + 1500 fark, toplamda 2100 civarı bir rakam çıkar ki bence 1.3 e değmez, ayrıca 2 yaş daha küçük ve vvti motor corolla olacak. kesinlikle 2001 derim ben. sıralı lpg taktırman şart, yılda 10.000 km için tasarruf konusunu sen bilirsin ama kesinlikle iyi bir marka ve usta taktığı sürece lpg ile benzin farkını toyotada hissetmezsin.. %40 tasarruf yaparsın ama ortalama 1500 ytl ye malolur lpg sana.. kısaca 2000 daha ver, bi üst modelini al derim ben sana.. en azından satarken de kazanırsın. 1.3 ile 1.6 arasında sonanım hariç motor bakımından aman aman fark olmasa da 2. elde kaybediyor..
  • sıralı lpg taktırman şart derken lpg taktırman şart değil, ama taktırmak istersen sıralı olması şart demek istedim.. yoksa benzinde de en az yakan araçlardandır o model..1.3 az yakar diye bilinir ama öyle çok bi fark olmadığını biliyorum. çekişte de çok büyük bir fark yok ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla yokuşta yüklüyken haliyle hissedilebiliyor sollamalarda falan.. ama 1.3. bile piyasadaki biçok 1.6 arabayı yüküyle çeker o ayrı...:)
  • 99 luna spc benim var 4a-fe motor. Genel olarak bu araçlarda sekman arızası nedeniyle kronik yağ yakma problemi var. Çözümü Gömlekleri aşınmamışsa bir an önce yapılması gereken GOETZE marka sekman giydirilmiş çelik piston takımı. kol yatak ve stone marka (silindir üst kapak contasını servisten alınmasını öneririm) conta seti değişecek.1000/1300 tl arası masraflıdır. Sonra Ömürlük binersin.

Şehiriçi 1 lt gaz ile 7,4 / 8.8 km arası yol gider.
    Şehirler arası 100 km hızla 1 lt ile 13/14 km yol gider.
    120 üstü hızla 1 lt gaz ile ortalama 8,9, 9,8, 10 km yol gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo100 -- 5 Nisan 2015; 21:20:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo100

99 luna spc benim var 4a-fe motor. Genel olarak bu araçlarda sekman arızası nedeniyle kronik yağ yakma problemi var. Çözümü Gömlekleri aşınmamışsa bir an önce yapılması gereken GOETZE marka sekman giydirilmiş çelik piston takımı. kol yatak ve stone marka (silindir üst kapak contasını servisten alınmasını öneririm) conta seti değişecek.1000/1300 tl arası masraflıdır. Sonra Ömürlük binersin.

Şehiriçi 1 lt gaz ile 7,4 / 8.8 km arası yol gider.
    Şehirler arası 100 km hızla 1 lt ile 13/14 km yol gider.
    120 üstü hızla 1 lt gaz ile ortalama 8,9, 9,8, 10 km yol gider.

bu dediğiniz LPG li olanlarda mı var? bende benzinli olanı var..4 a -fe motor;bir miktar yağ eksiltti;ama çok fazla değidi;ilave edip devam ettim...çokta takılmadım açıkçası..
    bu yağ yakma sizde ne boyuttaydı?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.