|
Hocam, bu konuyla ilgili olarak Asus Global’e durumu raporladım. Aynı zamanda AMD Global’e de mail yoluyla bilgilendirme yaptım. Ayrıca Asus’un iş ortaklığı yaptığı bazı YouTuber’larla da iletişime geçmeye çalışacağım. Elimden geleni yaparım ama sonuç ne gelir, şimdiden bilemiyorum. Gelişme olursa sizi bilgilendiririm. Asus Global size değişim ya da iade kağıdı verse bile, ürünü aldığınız firma büyük ihtimalle bunu doğrudan kabul etmeyecektir. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmadan anakartı değiştirmeye yanaşmayabilir. Aynı durum işlemci için de geçerli. Dün bu meseleyle ilgili 94 ayrı başlığı araştırdım. Reddit başta olmak üzere birçok platformda kullanıcıların benzer sorunları yaşadığını gördüm. Bu konuda kesinlikle yalnız değilsiniz. Ancak Avrupa’daki kullanıcıların sorunları çok daha hızlı çözüme kavuşturulmuş. Ne yazık ki bizim coğrafyamızda bu tür teknolojik cihazlar hâlâ “lüks” olarak görülüyor. Satarken ballandıra ballandıra pazarlayan firmalar, sorun çıkınca "bizde öyle şey olmaz" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Gerekirse avukat yönlendirmesi dahi yapabilirim. Sonuçta bu iki parça toplamda 35-40 bin TL bandında bir maliyet demek ve ciddi bir yatırım. Ayrıca şunu da net söyleyebilirim: Bu yaşanan sorun işlemciden değil, tamamen anakart kaynaklı. Bu yüzden içiniz rahat olsun. Gelelim pin meselesine: Anakart muhtemelen üretim hatalıydı. Pinleri Foxconn ya da Lotes üretmiş olabilir. Ancak bu da “işlemciden kaynaklı değildir” demek anlamına gelir. Konunun takipçisiyim. Canınız sağ olsun, daha büyük bir hasar olmadan atlatılmış. Geçmiş olsun. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı