Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Black_Wolf14 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.860
Cevap
99
Favori
141.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gskill sitesinde de şöyle bir paylaşım var. anakart yine msi.

https://www.gskill.com/community/1502239313/1745234238/G.SKILL-Reveals-Worlds-First-Large-Capacity-256GB-64GBx4-DDR5-U-DIMM-Memory-at-DDR5-6000-CL32-Overclocked-Speed

evet bahsi geçen muhtemel 4 ram.

anakartın son bios güncellemesini yaparsınız. 4 ram'ide takar expo profillerini bios ayarlarından açarsınız. stabil şekilde kullanabilirseniz güzel olur. yoksa dediğiniz gibi ramleri 2nci elden satarsınız.

• Asus taki bu olayı duymuştum anakart için rapor vermeleri iyi olmuş umarım ekran kartında bir sorun yoktur son zamanlarda asus olsun asrock olsun can sıkıcı sorunlar ile gündeme geliyorlar önemli olan başka bir donanıma zarar vermemesi geçmiş olsun.

Hocam sormayı unutum bu bahsetiğiniz olay her asus anakart için geçerlimi model fark etmeksizin bilginiz varmı.

@wgaijin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 14 Temmuz 2025; 14:38:43 >
  • herhangibiri1980 H kullanıcısına yanıt

Bakacağım dostum sağol araştrııp ilgilendiğin için sadece işlemcinin gelmesini bekliyorum amazon prime day indiriminden aldığım için yoğunluk varmış cuma günü teslimat yazıyor.

• xgny58x kullanıcısına yanıt
    Sizin çizildiyse fotoğraf varmı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herhangibiri1980 H kullanıcısına yanıt

AMD, AM5 platformuna geçtiğinden beri bu sorunu aşmakta ciddi zorluklar yaşıyor desem, yalan olmaz. Marka model fark etmeksizin, dört RAM slotunu da doldurduğunuzda ya çalışıyor ya da hiç çalışmıyor. Intel'i çok eleştirdik ama burada hakkını vermek lazım; Intel tarafında böyle bir problem yaşanmadı.

EXPO tarafı ise XMP gibi stabil çalışmıyor, hatta tam tersine sorun çıkarma ihtimali daha yüksek. İşlemcinin tasarımı ve yerleşimi konusunda da AMD bu nesilde biraz sınıfta kaldı.

Ancak AM6 geçişiyle birlikte bu hataların büyük kısmının ortadan kalkacağı öngörülüyor.

O zamana kadar AMD, AM5 platformundaki desteğini sorunsuz bir şekilde 2026’ya kadar sürdürmeyi hedefliyor. Bu yüzden MSI ve ASUS gibi üreticiler işi sıkı tutuyor. Hatalı anakartlar, sorunlu yonga setleri genellikle ya firmware güncellemeleriyle düzeltiliyor ya da fabrikadan hatalı çıkanlar iade alınıp değişim sağlanıyor.

• Dostlar selamlar.

Yarın kısmetse 9800X3D ile sistemi yenileyeceğim.

Oyun odaklı kullanılacak. Windows 10 mu kurayım 11 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abba sever kullanıcısına yanıt

11 kur.

• Abba sever kullanıcısına yanıt

Aleyküm Selam 11 daha mantıklı bence windows 10 desteği kesilcek zaten.

• enja kullanıcısına yanıt

Hocam bu sorun yeni nesil butonsuz olanlarda var. Apex ve Extreme modellerinde güncellediler.

• E.MeLkor kullanıcısına yanıt

Çizilmiş hocam ekran kartını takasladım ama servisin fotoğrafı var.

9800X3D Ana Konu

• İşlemci dün geldi, bugün kuruldu. Stabil bir şekilde boşta güç testi yapmak istedim. Altta Valorant, Spotify ve Opera açık şekilde sistemi AFK bırakıp 1 dakika bekledikten sonra durum ortada :))) Anakart ROG B650, PBO agresif şekilde açık. RAM'ler 6000 MHz G.Skill Trident Z5 Neo, 7 amper çekiyor.

Tabii ki bu işlemciye geçmiş olmam, eksi yönlerini söylemeyeceğim anlamına gelmez. Şu an Wi-Fi ve Bluetooth sorunları yaşıyorum. ASUS, BIOS sorunlarıyla ilgili AMD tarafıyla birlikte bu durumu aşacaklarını iletti. Son BIOS ile işler biraz daha stabil hale geldi.

Warzone oyununda henüz 60 dereceyi geçemedim. CS2’de 52, LoL ve Valorant gibi oyunlarda ise 45–50 derece arası geziniyor. Cinebench testinde şimdilik 85 derecenin üstünü görmedim. Akşam yaptığım testte de durumlar şimdilik gayet iyi.

Maşallah diyelim. 🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wgaijin -- 16 Temmuz 2025; 11:26:41 >
  • wgaijin kullanıcısına yanıt

Maşalallah kardeşim. Hayırlı olsun. Vay PBO agresif ve bu değerler. Nazar değmesin. "Çikin" diyelim senin işlemcine :D

• xgny58x kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun çok moral bozucu bir olay.

• wgaijin kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kulan.9800X3D Ana Konu 

Teşekkürler hocam. Bu arada hasar kozmetik oluyor ekran kartının performansını etkilemiyor. Yine de insanın hoşuna gitmiyor böyle bir şeyin olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 15 Temmuz 2025; 8:33:16 >
  • Arkadaşlar merhaba kafam karıştı yardımınıza ihtiyacım var Msi X870E Carbon wifi anakart için m2 nereye takmak daha mantıklı PCI x16 slotu x8 düşer diyorlar en aşağıdaki 2 slostan birinemi takayım.

9800X3D Ana Konu
    Web sitesinden baktım.

M.2_1'e takmak lazım.

Varsa, Anakart kitapçığında da gösteriyordur.

Sizi, tembel ilan ediyorum

https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X870E-CARBON-WIFI/Specification

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

Artık anakartların yanında kitapçık yok apple sağolsun akım başlatı 2 sata kablosu 1 rgb kablo tembellik ile alakası yok hani çok üst düzeydi bu anakartlar hani teknoloji çok ilerlemişti 4 ram koyasın çalışmaz m2 takarsın hızı düşer demeki daha çok yol kat etmek lazım.

1 adet zaten taktım en üstekine cpu yakın olana ama elimde 2 adet m2 var.ilir. Daha fazla bil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 15 Temmuz 2025; 23:16:26 >
    Kitapçıklar artık Türkçe'dir diye tahmin ederken, bilgisayar kullanmadığım yine belli oldu :)

Bilgili arkadaşlar yardımcı olur, kolay gelsin...

Ekleme:

İkinci M2'niz eğer PCIe 4.0 tabanlı ise,

M.2_2, M.2_3 ve M.2_4'e takıp hız testleri yapma durumunuz olur mu?

Ekleme 2:

Önceki sayfada gördüm.

Hem Grafik kartınız hem de M2'leriniz PCIe 4.0 tabanlı.

Teorik olarak hız kaybı yaşama ihtimaliniz yok görünüyor

Siz yine de test yaparsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 16 Temmuz 2025; 0:49:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

4. Slot'a takarsanız Pci-e slotunun hızı düşmez ama 4. slot chipsetten beslendiği için hızı 1. slottaki gibi olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.