Şimdi Ara

9800PRO@XT FORMATTAN SONRA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün yanlışlıkla .sys uzantılı driver dosyalarından birini silince windows birdaha açılmadı, boot ta etmedi. bilgisayarcıya verdim kasayı, driverları fln. eleman kurdu makineyi.

Ekran kartım Saphire 9800pro@xt idi, gigatekten kurulu olarak gelmişti. Ve bu bir hafta sonraki zorunlu formattan sonra -fdisk te atıldı- gigatekin gönderdiği saphire ekran kartı driverından yüklendi felan. formattan sonra yine 9800XT olarak görüyor aygıt yöneticisi ve diğer yerler. Ancak 3dmark2001 benchinde yaklaşık 1200-1500 puanlık bir düşüş var.

Bu bios modlama sadece yazılımsal bir olaysa neden formattan sonra da XT olarak görüyor. yok kalıcı değişiklik yapıyorsa -ki ben aldığım haldeki gibi yani XT olarak istiyorum zaten- neden şimdi benchlerde %8-10 luk düşüş var. hangi driverı yükleyeyim sitesinden. ayrıca makine ilk geldiğinde sanırım cd den kurmuştu gigatektekiler. şimdi niye böyle oldu kartım ati vga silencerımda var.

pek bilgim yok yardım ederseniz sevinirim///

• masa üstüne sağ tıklayıp özellikler>ayarlar>gelişmiş yolunu takip ederek ordan driver ayarlarındaki 3d yazan yerleri high performance yapacaksın.
    muhtemelen bundandır.
  • yok onlar high da zaten. fast write ta açık ancak performans düşüşü farkediliyor, özellikle doom3 ve painkillerda.

bu arada alakası var mı bilmiyorum ama sen hangi driverı kullanıyorsun?
  • biosla işletim sisteminin bi alakası yok yani problem ekran kartından kaynaklanmıyor büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goke -- 20 Ekim 2004, 14:02:35 >
  • driver dan şüphelenebiiyosan o zaman bide 4.9 dene bakalım.
  • 3dmark2001 den önceleri 20k puan alırken şimdi 18k alıyorum
  • kartla hiç alakası olduğunu sanmıyorum bios flaslamak kalıcı 1 olaydır sende başka bios flaslamadıkça ekran kartının ayarları aynı kalacaktır. Senin sorunun %80 ekran kartı sürücüsündendir. %20 da başka bir yazılımsal olaydır. Anakartın chipsetine göre de en son driverlarını denemeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5700 XT Bellek Sorunu !!!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş. Driver CD sindeki driver catalyst değil. Firmanın ati ye yaptırdığı uyduruk driver oluyor genelde. Catalyst 4.9 kurunca sorunun düzelecektir sanırım. Saygılar.
  • +1 condor
  • Kartta o/c varmıydı formattan önce?
  • Peki guru3d den çekmeyi düşünüyorum atinin driverını. hangi sürümü önerirsiniz? bir de eskiden nvidia kullanırken önceki driverın kalıntılarını temizleyen bir program felan gerekiyordu. ati nin de öyle bir programı var mı yoksa download edip direk yükliyim mi sürücüyü?

punisher, ben modlanmış şekilde almıştım ama o/c yapılmışmıydı bilmiyorum. belki ondan da olabilir. vga silencerım var kasam da aopen, biraz o/c yapmalımıyım?
  • once su ilk makine formatlamadan onceki driverı kursana.yada winde herhangi bir sorun varmı yani yuklemede belki bir sorun vardır ve performansa yansıyordur.
  • sistemimi de yazayım 3dmark2001 de bu puan normal mi siz karar verin:

Athlon64 3200+(cg)///1gb twinmos pc3200ram///msi k8n neo plat.///saphire9800pro@xt///samsung 160gb sata(80*2 raid)///herşey default
    önce 3dmark2001den 20000 puan alıyorken şimdi 18000 alıyorum ve oyunlarda fps düşüşü hissediliyor.
    ya o kadar para verip sistem aldım performansı beni hiç tatmin etmedi şimdiden 939 için para biriktirmeye başlıyacam

şu ekran kartı driverını nasıl update edicem? önce kaldıracakmıyım, o zaman windows açılırmı? nvidia nınki gibi temizleme programı gerekiyor mu yoksa indirip üstüne kurayım mı?
    saolun şimdiden...

• ekle/kaldırdan ati ile ilgili driveri sil restart atacak makine sonra kur yeni driverı.

windows yeni donanım buldu falan derse slm söle :D iptal falan yap elle kur yeni driveri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.