Şimdi Ara

98 inç TV önerisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
7
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HDMI kablolar, USB uzatma kabloları, optik kablo ve ethernet kablosu hazır hocam. Montaj sırasında hepsini takıp kullanıma hazır hale getireceğim.

Bu arada tavsiyeniz üzerine TCL MHni aradım bugün ama asansör talebinin satıcıdan gelmesi gerektiğini söylediler. Ben de konuyu mediamarkt müşteri hizmetlerine bildirdim ama yarın tekrar arayıp herşeyin organize edildiğinin teyidini almaya çalışacağım.

Bakalım yarın hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde TVyi eve çıkartalım da gerisi bir şekilde çözülür artık. Büyük TV almayı düşünen arkadaşlara da yardımcı olması açısından gelişmeleri adım adım yazarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Dallamos

HDMI kablolar, USB uzatma kabloları, optik kablo ve ethernet kablosu hazır hocam. Montaj sırasında hepsini takıp kullanıma hazır hale getireceğim.

Bu arada tavsiyeniz üzerine TCL MHni aradım bugün ama asansör talebinin satıcıdan gelmesi gerektiğini söylediler. Ben de konuyu mediamarkt müşteri hizmetlerine bildirdim ama yarın tekrar arayıp herşeyin organize edildiğinin teyidini almaya çalışacağım.

Bakalım yarın hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde TVyi eve çıkartalım da gerisi bir şekilde çözülür artık. Büyük TV almayı düşünen arkadaşlara da yardımcı olması açısından gelişmeleri adım adım yazarım.
    Internet hizin 100 un üzerinde ise eternet kablosu ile bağlama, Tv kablo ile baglatida 100 u gecmiyor hiz, wifi ile 300 civarinda hiz alabiliyor bi arkadaş bunu 500 e kadar çıkardı.
    Internet hizin 1000 civarinda ise 3.0 adaptor alip Tv nin sag alt köşesindeki mavi usbden adaptor ilr baglati yapilirsa 700 ler civarinda hiz alırsınız, bilginiz olsun.... 98 inç TV önerisi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• frekans76 kullanıcısına yanıt
    Maalesef hız 100 mbps hocam. Evin içine kadar fiber kablo geliyor ama Turknet bu bölgede maksimum 100 mbps hız verebiliyor. Eğer ileride hız artarsa bahsettiğiniz adaptörü alıp kullanmak çok mantıklıymış, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Aslında TV ile modem arasında 2 metre bile yok. 5 GHz WiFi üzerinden bağlantıda da hız konusunda sıkıntı yok ama kablolu bağlantı tercih etmemdeki esas neden WiFiyi kullanan diğer cihazlar (telefon, tablet ve bilgisayarlar) için boş yere elektromanyetik kirlilik yaratmamak ve onların WiFi performanslarını olumsuz etkilememek. Sürekli sabit duracak olan bir cihaz için kablolu bağlantı en sağlıklısıdır.

Bu bilgiler benim için iyi oldu hocam bende 1000 mbit hız var. Bu ürünü o gün attığınızda vatan bilgisayar ve media markaya sordum yoktu belki teknosada vardır. Bunu televizyonun yan tarafındaki mavi usb girişine takıyoruz değil mi o usb 3.0 diğer usb giriş 2.0 diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Bu bilgiler benim için iyi oldu hocam bende 1000 mbit hız var. Bu ürünü o gün attığınızda vatan bilgisayar ve media markaya sordum yoktu belki teknosada vardır. Bunu televizyonun yan tarafındaki mavi usb girişine takıyoruz değil mi o usb 3.0 diğer usb giriş 2.0 diye biliyorum

Evet sag alttaki mavi 3.0 girişine takıyoruz, eter eterneti de bu adaptore takıyorsunuz, eternet kablosunu Tv nin arkasına takmayın sonra çıkaramazsın Tv yi indirmeden 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans76 -- 6 Ekim 2025; 2:23:21 >
    Hocam TV geldi, aşağıda duruyor. TCL müşteri hizmetlerinin asansör için onay vermesini ve bir an önce yukarı çıkartılmasını bekliyoruz artık.

Hocam TV geldi, aşağıda duruyor. TCL müşteri hizmetlerinin asansör için onay vermesini ve bir an önce yukarı çıkartılmasını bekliyoruz artık.
    Öğlenden beri baya mücadele verdik, ama inşallah mutlu sona ulaşacağız, az kaldı diye düşünüyorum.

Öncelikte bu kadar bizim için uğraştığın için teşekkür ederim gerçekten @frekans76

özet geçersek evler için vinç hizmetini istemiştik ve bize; tv’yi teslim almamız gerektiğini o zaman vinç hizmetini göndereceklerini söylediler. Bizde 13:30 gibi teslim aldık tvleri ve kayıt açtık. Baktım 2 saat geçti ne arayan var ne soran “2,5 metre” tv ile ikimizde ayrı adreslerde sokakta bekliyoruz. Aradım tekrar “vinç için önceden keşif yapılması lazım kayıt bugün açılmış. 2 güne ancak göndeririz”dediler. Orda ben @frekans76 abiyi aradım. Sağolsun o bir yandan ben diğer yandan müşteri hizmetlerine saydırıyoruz 😂

“ya ben size güvenerek tv yi teslim aldım 2 gün sokakta mı bekleyeceğim başında tv’nin diye başladım. Sonra gene bir şeyler yapmadılar. arayıp “ben bu tvyi yakacağın burda size iyi reklam olacak” falan diyorum. Ben delirdim artık cidden dava edeceğim, tüm ses kayıtlarını dinleyelim bana hiç tvyi teslim almayın 2 gün sonra vinç hizmeti alabilirsiniz demişmisiniz! Demişseniz ben özür dileyip bir tv parası daha size vereceğim” dedim 😂 “istemiyorum alın tv yi diyeceğim şimdi ona da 2 güne geliriz dersiniz” diyorum bende koptu olay. Sağolsun @frekans76 da bayaa saydırmış diğer yandan genel müdürün kulağına kadar gitmiş olay. Neyse bu kadar kavga dövüş sonrası aksam vinç gönderdiler ve tv’yi eve çıkartabildik. bizim olay iyi oldu bir yönden baya bir şirketi ayağa kaldırdığımız için başkaları eksik bilgilendirme yüzünden mağdur olmaz artık.

98 inç TV önerisi

98 inç TV önerisi

98 inç TV önerisi

• Biraz is bilmezlik, organize edememezlik sonucu gereksiz bir heyecan yaşattılar ama sorunu hepbirlkte çözdük, mutlu sona ulaştık.
    Umarım onlarda bunlardan bir ders cikarmistirlar.
    Elimizden bir şey geldiği sürece Tcl ci arkadaşlara her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz, çalışacağızda.
    Harika bi Tv aldınız güle güle kullanin hocam.

Hocam size de emekleriniz için çok çok teşekkür ederiz. Sizin de uzun uğraşlarınız sonunda nihayet TV'leri evlere çıkartabildik. Asansörle birlikte Bornova TCL servisinin sahibi de bizzat gelerek taşımanın başında bulundu. Yarın da kurulum için bir ekip yollayacağını belirterek vedalaştık.

Organizasyondaki bu aksaklık maalesef Bilkom'dan kaynaklanıyor. Müşteri hizmetlerine "Öğleden sonra 98" TV gelecek, ona göre asansör ayarlamanızı rica ediyoruz, asansörün geliş saatine göre TV'yi teslim edecekler dememize rağmen TV gelmeden asansör talebinizi alamıyoruz, TV gelince hemen arayın organizasyonu yapalım diye direttiler.

Bunun üzerine nakliyecilerle görüşüp ürünleri hemen teslim etmelerini rica ettik, sağolsunlar onlar da hemen yarım saat içerisinde getirdiler. Buradan onlara da ayrıca teşekkür ediyorum, bize yardımcı olabilmek için ellerinden gelen özveriyi gösterdiler sağolsunlar.

Mediamarkt müşteri hizmetleri zaten konu ile hiç ilgilenmedi desek yeridir. Telefonda yardımcı olmadıkları gibi, iletişim kanalından attığım mesaja da 1 gün sonra "talebinizi ilgili markanın müşteri hizmetlerine iletmeniz gerekmektedir" gibi gayet çözüm odaklı (!) bir yanıt vermişler. Resmen "ne haliniz varsa görün, bana bulaşmayın" demeye getirmişler.

Bence bu işin en güzel, en pratik, en sorunsuz çözümü Vestel'in yaptığı gibi satın alınan ürünü doğrudan müşteriye göndermek yerine, o bölgeden sorumlu olan servise gönderip servisin sizinle irtibata geçmesini ve iki taraf için de uygun olan zamanda getirip kurmasını sağlamaktır. Hadi her ürün için yapmasalar bile en azından bunun gibi yük asansörü gerektiren büyük ve ağır ürünler için yapılması müşteri memnuniyetini sağlamak için en uygun çözüm yolu olacaktır.

• quote:

Hocam size de emekleriniz için çok çok teşekkür ederiz. Sizin de uzun uğraşlarınız sonunda nihayet TV'leri evlere çıkartabildik. Asansörle birlikte Bornova TCL servisinin sahibi de bizzat gelerek taşımanın başında bulundu. Yarın da kurulum için bir ekip yollayacağını belirterek vedalaştık.

Organizasyondaki bu aksaklık maalesef Bilkom'dan kaynaklanıyor. Müşteri hizmetlerine "Öğleden sonra 98" TV gelecek, ona göre asansör ayarlamanızı rica ediyoruz, asansörün geliş saatine göre TV'yi teslim edecekler dememize rağmen TV gelmeden asansör talebinizi alamıyoruz, TV gelince hemen arayın organizasyonu yapalım diye direttiler.

Bunun üzerine nakliyecilerle görüşüp ürünleri hemen teslim etmelerini rica ettik, sağolsunlar onlar da hemen yarım saat içerisinde getirdiler. Buradan onlara da ayrıca teşekkür ediyorum, bize yardımcı olabilmek için ellerinden gelen özveriyi gösterdiler sağolsunlar.

Mediamarkt müşteri hizmetleri zaten konu ile hiç ilgilenmedi desek yeridir. Telefonda yardımcı olmadıkları gibi, iletişim kanalından attığım mesaja da 1 gün sonra "talebinizi ilgili markanın müşteri hizmetlerine iletmeniz gerekmektedir" gibi gayet çözüm odaklı (!) bir yanıt vermişler. Resmen "ne haliniz varsa görün, bana bulaşmayın" demeye getirmişler.

Bence bu işin en güzel, en pratik, en sorunsuz çözümü Vestel'in yaptığı gibi satın alınan ürünü doğrudan müşteriye göndermek yerine, o bölgeden sorumlu olan servise gönderip servisin sizinle irtibata geçmesini ve iki taraf için de uygun olan zamanda getirip kurmasını sağlamaktır. Hadi her ürün için yapmasalar bile en azından bunun gibi yük asansörü gerektiren büyük ve ağır ürünler için yapılması müşteri memnuniyetini sağlamak için en uygun çözüm yolu olacaktır.
    Rica ederim hocam, elimizden bisey gelirse seve seve Tcl ci arkadaşlara yardimci oluyoruz, önemli olan sonuç almakti ve bunu da hepbirlkte başardık. Sizlere biraz heyecan yasattilar ama bundan umarim Tcl biraz ders cikarirda bundan sonraki 98 " Tv alanlara daha kolayliklar saglarlar.
    Yarinda kurulum yapilir, keyifle Tv nizi izlerken bugun yaşananlar da tatli bi ani olarak hatırlanır.
    Tv niz tekar hayırlı olsun, güle güle kullanin...

teşekkürler hocam. Yarın kurarlar umarım bir süre “servis” lafını dahi duymak istemiyorum 😂

bende bilgisayar olmadığı için usb ile güncellemenin nasıl yapılacağı konusunda sizden gene bilgi isteyeceğim kurtulamadınız yani bizden daha 😂 şaka bir yana bu kötü olayın iyi tarafı birbirimizi tanımak oldu

teşekkürler hocam. Yarın kurarlar umarım bir süre “servis” lafını dahi duymak istemiyorum 😂

bende bilgisayar olmadığı için usb ile güncellemenin nasıl yapılacağı konusunda sizden gene bilgi isteyeceğim kurtulamadınız yani bizden daha 😂 şaka bir yana bu kötü olayın iyi tarafı birbirimizi tanımak oldu

Estağfurullah hocam sizin 98 ile tanismaniz yeni başlıyor ve yapacak/ kesfedecek bir sürü sey var bziler gerek burada gerek Telegramdaki Tcltvturk sayfasında her zaman yardimci olmaya devam edecegiz.
    Sizlerde tecrübe ettikce yeni gelen arkadaşlara tecrübelerinizi paylaşarak Tcl ailesinin bir parçası olacaksiniz.
    Daha yeni başlıyoruz 👍

98 inç TV önerisi

98 inç TV önerisi

98 inç TV önerisi

98 inç TV önerisi

Şampiyonlar ligi kadrosunu kurdum. Maçı bekliyorum

Kadro;
    TCL 98C755 QD Mini Led 144Hz(240hz game acceletrator)
    Sony BDV N9200(arka kule hoparlörler kablosuz bağlantılı)
    Playstation5 pro 2tb
    Hepu soğutmalı ve RGB led’li ve dualsense şarj dikey ps5 standı
    Plaugge 2.1 HDMI kablo
    Baseus 4 port 3.0 usb çoklayıcı(kablosu 100 cm diye özellikle seçtim)
    TP-link usb 3.0 Ethernet ağ adaptörü

Aslında PS5 slim - PS5 pro’nun yarı fiyatının altına bile bunuyor. İncelemesinde 65 inç altında ps5 slim‘in yeterli olduğunu aradaki fiyat farkına değecek bir fark olmadığı söyleniyor ancak TCL C755’in QLed, mini led ve 144Hz(oyunlarda 240hz yükseltmesi) olması ve HDR, parlaklık ve siyah performansını göz önünde bulundurunca bu Tv ve PS5 pro birbirinin hakkını verecek diye düşünüyorum.

Yarın öğlen saatlerinde kurmaya geleceklermiş tv’yi bir süre sehpada kullanacağım daha sonra duvara asmayı düşünüyorum. Umarım yârın kutudan bir kırık yada arızalı bir tv gibi bir sürpriz çıkmaz

• Hocam bu kadro ile kesin şampiyonsun, teçhizat tam, geriye keyfini çıkarmak kalıyor.
    Kuruldugunda atarsin bi kac video.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 8 Ekim 2025; 0:56:26 >

Tabii ki telegram grubuna giremiyorum şimdilik abi biliyosun. Ben sana da atarım direkt ps5 pro performansını da ondan çok ümitliyim

hocam tanıştık bu sayede zaten @Dallamos ile yakınız bir gün beklerim misafirliğe. @frekans76İzmir’e gelince yüzyüze de tanışacağız inşallah

Ugrariz hocam yolunuzun üstü zaten 👍

98 inç TV önerisi
    98 inç TV önerisi

Bugün bayaa yoruldum daha ayrıntılı bir inceleme yapacağım sonra :)

• quote:

Kurulum oldu

Bugün bayaa yoruldum daha ayrıntılı bir inceleme yapacağım sonra :)
    Hey maşallah, harika görünüyor, güle güle kullan hocam.Kule tipi hoparlörler ile iyi uyum olmuş.
    Yorulduğuna değmiş 👍

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.