Şimdi Ara

9600gt ekran kartımdan HDMI kablosunu lcd tv ye taktım ses gelmiyor neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    p35 anakartım var
    9600gt ekran kartı aldım.HDMI kablosunu taktım.baktım ses gelmiyor ama görüntü süper
    ben istiyorumki ses tv nin hoparloründen gelsin.mecburen pc ye kolon aldım ama amacım tv den gelmesi
    nasıl yapmalıyım ne yapmalıyım yazın lütfen
    resimli göstwrebilirseniz valla çok duamı alırsınız (tabi mümkünse)

• SP_DIF bağlantısını yapman lazım, anakart üzerinden, ekran kartına köprülemen lazım arakablosu çıkar kutusundan genelde, seninkinde çıktı mı? Çıkmadıysa almalısın. nVidia kartlarında böyle gerekiyor
  • ara kablo neye benziyor?bir resmi filan varmı
    ve nasıl köprülemem gerekiyor yazarmısın?
    DVI çıkışı yanıjnda sarı renkte SP_DIF çıkışı gördüm.burdan bişiy yapacakmıyım?
  • Kasanın içinden doğru yapılıyor bu bağlantı.
    http://www.pccables.com/ig.php?image=05026.jpg
    Kasadışında görünen SPDIF optik veya rca çıkışlar ise ayrı fiber veya koaksiyel kablo ile ilgili cihaza bağlamak içindir. HDMI kablosu üzerinden olmasını istiyorsan ekran kartının içindeki noktadan, anakart üzerindeki noktaya bağlamalısın, ardından ses kartının ayarlarından SPDIF noktasını digital outa vermelisin.

Yuvası şu şekilde oluyor, soldaki dişi kapalı yuva
    http://resources.vr-zone.com/yantronic/9600gt/p545/passthrough.jpg

Kartının soğutucusu kutu gibi kapalı tip ise üzeri plastik ile kapatılmış olabilir yuvanın, onu çıkarmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 13 Temmuz 2008; 15:10:33 >

• dostum 1. resim çalışmıyor başka resim linki varmı acaba?bağlantı kablo olayını resim açılmadığı için göremedim
    paron günceliyorum bu kablo değilmi

http://www.pccables.com/cgi-bin/orders6.cgi?action=Showitem&id=ID5805353&partno=05026&search=05026&rsite=pccables.com&rcode=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merak etmeyen adam -- 13 Temmuz 2008; 15:26:47 >

• Arkadaşlar bende nvidia 9300 kullanıyorum laptopta aynı sorun bendede var ekran kartının eski sürümü yüklü iken LCD den hem ses hemde görüntü alıyorken yeni sürümü yükleyince ses gelmemeye başladı bunun sebebi ne olabilir??? saygılar..
  • Bilgisayarın ses ayarlarından..seçenekler - özellikler-karıştırıcı aygıt dan sıra ile degiştirin ..biri ekran kartına ait olması lazım en azından ati ekran kartlarında bu şekilde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok denedim ama olmadı işin garibi eski sürücü yüklüyken sorun yoktu yeni sürücüyü yükledim bunda bu sorun oluştu forumları araştırdım nvidia da böle oluyor denmiş ama benim eski sürücümde böle bi sorun yoktu bu yeni sürücüyüde silmek istemiorum çünkü buda oyunlarda iyi,lütfen yardımcı olun arkadaşlar...
  • Denetim Masası/Ses seçeneğinde ses çıkış aygıtında hdmi olan seçeneği seç.
  • o seçili ama yinede ses çıkmıyor deli olucam
  • nvidia kartlarda dahili ses yongası yok atilerin aksine anakarta muhtaçlar. ekrankartının kutusunda bazılarında çıkmıyor ama çıkmadıysa bulmanız lazım arra kablo ile anakartın sp-dif çıkışından sesi ekrankartının üzerindeki küçük pinlere takarak sesi aktarmanız lazım yoksa windowstan ne ayar yaparsanız yapın ses alamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenilik78 -- 21 Ekim 2009; 23:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenilik78

nvidia kartlarda dahili ses yongası yok atilerin aksine anakarta muhtaçlar. ekrankartının kutusunda bazılarında çıkmıyor ama çıkmadıysa bulmanız lazım arra kablo ile anakartın sp-dif çıkışından sesi ekrankartının üzerindeki küçük pinlere takarak sesi aktarmanız lazım yoksa windowstan ne ayar yaparsanız yapın ses alamazsınız

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler ;

1.si bu dediğiniz işlemi yani anakarttan kabloyu ekran kartı üzerine bağlama işini laptopta yapabilirmiyim?

2.si ki İşte benimde kafayı yediğim nokta tam burası ekran kartımın eski sürücüsü yüklü iken HDMI kablosu ile aynı LCD den ses ve görüntü alırken bu nvidianın 186.81 sürümü veya yine yeni sayılabilicek 185. driverlarını yüklediğimde görüntü geliyor fakat ses gelmiyor bu durumda benim bilgisyarımda dediğiniz kablo takılı mı yoksa değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blues- -- 22 Ekim 2009; 19:24:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.