Şimdi Ara

HDMİ-TV-LAPTOP(SİNYAL YOK-EKRAN TANIMLANAMADI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi geceler,şöyle bir sorunum var,laptopu tv ye hdmi kablo ile bağladığımda tv de SİNYAL YOK,laptop ayar kısmında HERHANGİ BİR EKRAN TANIMLANAMADI yazıyor,kablo başka tv de çalıştı,yani kabloda sorun yok,internet ten araştırdım,her yolu denedim,sonuç hep aynı.sorun ne olabilir.

saygılar.................................

• TV hdmı girişimde sorun vardır.
    Başka bir hdmı girişi yok mu, onu deneseydiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV'de hdmi çözünürlük seçimlerini değiştirdikten sonra tekrar deneyin.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

bilgisayardakini değiştirdim,tv de öyle bir ayar bulamadım,sonuç değişmedi.

saygılar........................

• multisongohan M kullanıcısına yanıt

TV'de de menü - ayarlar 'dan girince, çözünürlük( resolution ) seçimleri olmalı...

Sizdeki tv'de çözünürlük seçimi yoksa, bilemeyeceğim.

Bir ihtimal, ayarlarda "kaynak" diye bir seçim olabilir. Kaynak diye bir seçim varsa, seçimi "PC" yapmalısın. Neden böyle ? Televizyonun PC sinyalini algılaması için.

üstadım,hdmi ayarı var pc gösteriyor ama pasif tercih yaptırmıyor,çözünürlük hiç yok,birde hdmi cec diye birşey var onu hiç bilmiyorum.

saygılar............................................

TV ayarlarında pasif olarak görünüyorsa, pc'den çıkan sinyali tv algılayamıyor demektir.

Aynı pc'yi başka bir tv'de deneme imkanınız varsa deneyin. Yani pc'nin düzgün sinyal iletip - iletmediğinden emin olmak için.

Hdmi-cec ile ilgili değil...

Hdmi-cec özelliği; birden fazla cihazın uzaktan kumandası kullanılacaksa, cec seçimi ile tv ve kullanılacak cihazı tek bir kumandadan yönetmek içindir.

bir bilgisayar daha var onu bağlayacağım,eğer onda sorun olmazsa o zaman sorun bilgisayarda olmuş olur.

saygılar........................

üstadım,sorun çözüldü,sorun bilgisayardaymış,intel grafik menüsünden bir ayar var onu yapınca düzeliyor.ancak bilgisayarı her yeniden başlattığımda bu ayarı tekrarlamam gerekiyor,bu normalmi,onun dışında sorun kalmadı,görüntü geliyor.ilgin için teşekkürler.

saygılar............................

Bir önceki mesajımda ihtimaliyetler üzerinden tahmin ettiğim gibi, PC düzgün sinyal iletemeyince, tv algılamıyor.

PC'ye windows'u baştan kurup, sürücü güncellemelerini( özellikle intel yönünden ) yapın isterseniz...

windows kaynaklı değil,grafik yazılımı ile alakalı çünkü kardeşim 3-4 tane farklı yazılım denedi ondan oldu bence,neyse ilgileneceğim.teşekkürler.

saygılar.....................................

Farklı yazılım diye bahsettiğiniz, pc'ye üçüncü parti yazılımları yüklediyseniz, tv'nin algılayamayabileceği türde sinyal hataları görülebilir.

Intel 'in yazılım yamaları windows güncellemeleri ile birlikte gelir.

Neden ? Çünkü donanım üreticisi Intel ve yazılım üreticisi microsoft firması birbirine entegre olmuş şekilde çalışmaktadır. Yani windows'u kurduktan sonra, güncellemeleri almak yeterlidir.

İlaveten; pc'nin çıkış birimlerinin sağlıklı çalışması açısından, sürücü güncellemeleri önemlidir. Aygıt yöneticisinden güncelleştirmeleri yapmalısın.

Tabi pc'yi devamlı tv'ye bağlı tutmak istiyorsan...

saygılar.............

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.