|
Merhabalar, 94 model Tofaş Şahin sahibiyim. Bu yaza girmeden 3 ay öncesi üst kapak değişimi komple motor bakımı yaptırdım, 3 ay tık demeden bindiğim arabam yazın yatırdığımdan dolayı akü ve muayene bitmesi sonucu geçen gün tekrar bakıma girmek zorunda kaldı. Sebebini bilmediğim şekilde termostatı boş takmışlar ?? Muayeneye hazırlandı ve muayene kapısına sağlam bıraktığım aracımı muayene çıkışı hararetli şekilde aldım 120yi gösteriyordu hemen stop ettim ustayı aradım geldi soğuttu, su takviyesi yaptı evime geldim. Bir daha ne su eksiltme ne hararet ne fan açmada sorun yaşamadım ancak araç çalışırken zorlanıyor ve motor soğuk olmasına rağmen radyatör sarı sarı su kaynatıyor. Yağ çubuğunu çektim açık sarı gibi ?? Birkaç ustaya danıştım conta olduğunu söyledi. Biri geldi baktı conta yanık ancak rektefiye gerekir taşlama gerekir conta değiştirmekle kurtarmaz dedi 30.000 gibi rakam çekti. Sorum Daha yepyeni motor 10 dk'da conta yakar mı ? Hadi yaktı diyelim hemen üst kapağın taşlanması mı lazım conta değiştirmekle olmuyor mu ? Bayan olduğum için anlamıyorum. Kimi sıkmadan şehir içinde binmeye devam et dedi kimisi binme kalsın yapılana kadar motora zarar verirsin dedi. Bir yardım alabilirsem çok mutlu olurum 😌😌 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selenayy.17 -- 6 Ekim 2025; 20:42:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı