Öncelikle bu konu'yu daha önce açacaktım ama o zaman 4 gün'lük banım vardı şimdi kafam rahat iken anlatayım.
Hani hep Kürtler der ya "Jitem bize işkence yaptı" vs. bunu sordum o Jitem neyin nesiymiş.
"İşkence yapıldığı doğru mu?" dedim.Bir olay olmuş 1 şehit vermişler özel harekatçılar,askerler bir köy'ü aramaya gitmişler aynen şöyle dedi, "Bak biz bu köyü aramaya gittik askerler,özel harekatçılar vardı kuş uçazdı kuş uçaz ama uçtu" işte burda 1 şehit vermişler.Olay şöyle olmuş her kapı'ya 2 asker gidiyormuş saklanan PKK'lı var mı diye arıyorlar mış köylü'nün biri evi'nde PKK'lı birini saklıyor muş ya da zorla girmiş emin değilim o da değil çünkü şehit verdikden sonra adamı da almışlar.Köylü kapı'yı açmış(köylü diyerek aşaladığımı sanmayın)arkası'nda pusu kurmuş bir PKK'lı varmış işte askerler arıyorlar mış bu adam PKK'lı pusu da bekliyor muş ve 1 askeri vurmuş.Bunu yakalamışlar tabi bir bölge varmış bana söyledi ama ben söylemeyeceğim helikopter'le götürüyorlar mış kayalıklar dan aşağı atıyorlar mış.Şöyle dedi; "Bir orda aramya geldik adam söylemiyor saklamış niye saklıyon?aldılar götürdüler onu da" dedi.
Korucular Şimdi biliyorsunuz doğu da iş bulmak falan zor işsizlik falan en çok o taraf da bu korucular dan PKK'lı olanlar da var mış.Neden koruculuk yapıyorlar mış derseniz devletten para almak için çünkü dediğim gibi iş bulamıyorlar mış.
koruculuk konusunda pkkyla kan davalı aşiretler vardır örneğin şırnak şenobada babat aşireti var. devlet bütün ihaleleri bunlara verir bu aşirette askerle operasyona çıkar hatta liderleri tugay komutanı sevyesindeki operasyonlara çıkar.
SerhatC.
kullanıcısına yanıt
Zaten ben oraya "PKK'lı olanlar da var" dedim bütün hepsine demedim.
quote:
Orijinalden alıntı: SerhatC.
koruculuk konusunda pkkyla kan davalı aşiretler vardır örneğin şırnak şenobada babat aşireti var. devlet bütün ihaleleri bunlara verir bu aşirette askerle operasyona çıkar hatta liderleri tugay komutanı sevyesindeki operasyonlara çıkar.
O aşiret HDP'nin BDP olduğu dönemlerde BDP'ye katılmamış mıydı ? Hatta koruculuktan istifa falan etmişlerdi.