Şimdi Ara

94-95 arası askerlik yapmış biri ile konuştum(Korucular ve Jitem hk.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu konu'yu daha önce açacaktım ama o zaman 4 gün'lük banım vardı şimdi kafam rahat iken anlatayım.

Hani hep Kürtler der ya "Jitem bize işkence yaptı" vs. bunu sordum o Jitem neyin nesiymiş.

"İşkence yapıldığı doğru mu?" dedim.Bir olay olmuş 1 şehit vermişler özel harekatçılar,askerler bir köy'ü aramaya gitmişler aynen şöyle dedi, "Bak biz bu köyü aramaya gittik askerler,özel harekatçılar vardı kuş uçazdı kuş uçaz ama uçtu" işte burda 1 şehit vermişler.Olay şöyle olmuş her kapı'ya 2 asker gidiyormuş saklanan PKK'lı var mı diye arıyorlar mış köylü'nün biri evi'nde PKK'lı birini saklıyor muş ya da zorla girmiş emin değilim o da değil çünkü şehit verdikden sonra adamı da almışlar.Köylü kapı'yı açmış(köylü diyerek aşaladığımı sanmayın)arkası'nda pusu kurmuş bir PKK'lı varmış işte askerler arıyorlar mış bu adam PKK'lı pusu da bekliyor muş ve 1 askeri vurmuş.Bunu yakalamışlar tabi bir bölge varmış bana söyledi ama ben söylemeyeceğim helikopter'le götürüyorlar mış kayalıklar dan aşağı atıyorlar mış.Şöyle dedi; "Bir orda aramya geldik adam söylemiyor saklamış niye saklıyon?aldılar götürdüler onu da" dedi.

Korucular
    Şimdi biliyorsunuz doğu da iş bulmak falan zor işsizlik falan en çok o taraf da bu korucular dan PKK'lı olanlar da var mış.Neden koruculuk yapıyorlar mış derseniz devletten para almak için çünkü dediğim gibi iş bulamıyorlar mış.

• koruculuk konusunda pkkyla kan davalı aşiretler vardır örneğin şırnak şenobada babat aşireti var. devlet bütün ihaleleri bunlara verir bu aşirette askerle operasyona çıkar hatta liderleri tugay komutanı sevyesindeki operasyonlara çıkar.
  • SerhatC. kullanıcısına yanıt
    Zaten ben oraya "PKK'lı olanlar da var" dedim bütün hepsine demedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerhatC.

koruculuk konusunda pkkyla kan davalı aşiretler vardır örneğin şırnak şenobada babat aşireti var. devlet bütün ihaleleri bunlara verir bu aşirette askerle operasyona çıkar hatta liderleri tugay komutanı sevyesindeki operasyonlara çıkar.

O aşiret HDP'nin BDP olduğu dönemlerde BDP'ye katılmamış mıydı ? Hatta koruculuktan istifa falan etmişlerdi.
  • Keşke biraz daha güzel yazsan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.