Şimdi Ara

92/3 1.Deniz Er Eğitim Alay K.lğı Hatay / İskenderun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
23.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yabaninciri

    istanbuldan arabayla iskenderun kaç saat bilen varmı.

    Istanbul
    Iskenderun/Hatay
    12 saat 11 dk
    1.063 km
  • Merhabalar. Benim de askerliğim İskenderun Hatay'a çıktı. Ben de Adana'ya kadar uçakla gidip oradan otobüsle İskenderun'a geçeceğim. Mümkün olursa teslim olmadan önce tanışalım. Hepimize hayırlı olsun şimdiden.
  • Dedelerim biraz acele davranıp 3,5 gün önce yeşil don fanile almıştım. Acemilikte işime yararmı ne önerirsiniz? Acemilikte yeşil giyiliyor diye duydum ama olmayabilir tabi çok karıştı maviler yeşiller beyazlar hakiler açık yeşiller vs..

    Birde acemilik bittikten sonra birliğe katılana kadarki süre ne kadar? Bu süre iznimizdenmi sayılıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    Merhabalar. Benim de askerliğim İskenderun Hatay'a çıktı. Ben de Adana'ya kadar uçakla gidip oradan otobüsle İskenderun'a geçeceğim. Mümkün olursa teslim olmadan önce tanışalım. Hepimize hayırlı olsun şimdiden.

    ayni anda buluşup birliğe girerseniz celp numaranız birbirinize yakın olur butun işlemleri beraber yaparsiniz hatta alt üst yatakta yatarsiniz :)
  • valla iyiymiş.yavaş yavaş tanışalım o zaman.ben istanbuldan gidicem arabayla pazar öğlen 2-3 gibi iskenderun da olurum heralde
  • ben de 3-4 gibi orada olurum diye tahmin ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efkanturan

    Merhabalar. Benim de askerliğim İskenderun Hatay'a çıktı. Ben de Adana'ya kadar uçakla gidip oradan otobüsle İskenderun'a geçeceğim. Mümkün olursa teslim olmadan önce tanışalım. Hepimize hayırlı olsun şimdiden.

    Nerden ne zaman uçak? :)
  • @mosmanm
    tabi güzel bir noktaya değinmişsin. hiç yazmamışım onu ben :)
    istanbul atatürk havalimanı, pazar günü 11:35 adana uçağı. onur air
  • adanadan sonra otobüs ayarladınız mı yoksa otogarda buluruz diye mi düşünüyorsunuz? ben gece uyku sersemı ayarlarım dedim ama saatlere bakmadım kek gibi
    metronun saatleri uymuyor..
  • istanbuldan otobusle giden yokmu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hiç bakmadım oradan vasıta. bulurum diye düşündüm açıkçası
  • Burası nolmuş böyle yaa Öncelikle hepimize hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar. Allah hepimize kazasız belasız gidip gelmek nasip etsin . Bu konuyu İskenderun 1.Deniz er eğitim alayına gidecek arkadaşların birbirleriyle tanışıp , aynı bölüğe v.s düşmese bile birbirlerine yol arkadaşlığı yapıp, daha önce İskenderunda askerlik görevini yapmış arkadaşların bizlere bilgi vermesi amacıyla açtım . İnşallah işe yarar:)


    Daha önce İskenderunda askerlik yapmış Kısa dönem yada Uzun dönem arkadaşların bildikleri yada tavsiye ettikleri şeyleri istiyorduk sağolsun yazanlar olmuş. Yanımıza almamız gereken şeyler. Orada nelerle karşılaşacağımız v.s.


    Dün silüsümü İstanbul / Pendik askerlik şubesinden aldım . 98 TL yol ücreti verdiler :) Gerçektende iyi bir rakam diğerlerine göre :) Orada da İskenderuna giden birkaç kişi buldum . Tek başınıza değil de kendinize arkadaş edinip birlikte gitmek bence daha mantıklı. Hiç değilse otobüse/uçağa bindiğimizdeki o lanet duygu bir nebze azalmış olur :)


    Ben 25 Ağustos sabah 08:05 uçağı ile Sabiha gökçen havalimanından Adanaya gidiyorum ordan otobüsle iskenderuna geçeceğim. Antakya havalimanından ulaşım zor dendi. Ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki.


    Birde merak ettiğim birşey var. Bunu daha önce askerlik yapan arkadaşlara sormak istiyorum . Kara birlikleri ile Yüzer birlikler arasında ne fark var acaba


    Şimdiden Yolumuz Açık Olsun . Hepimize Hayırlı Tezkereler ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosmanm

    Dedelerim biraz acele davranıp 3,5 gün önce yeşil don fanile almıştım. Acemilikte işime yararmı ne önerirsiniz? Acemilikte yeşil giyiliyor diye duydum ama olmayabilir tabi çok karıştı maviler yeşiller beyazlar hakiler açık yeşiller vs..

    Birde acemilik bittikten sonra birliğe katılana kadarki süre ne kadar? Bu süre iznimizdenmi sayılıyor?

    torunum bak şimdi açık renk haki giydirmezler.Onları ustalar giyer.Siz acemi olduğunuzda koyu renk yeşil haki alın beyaz mavi karıştırıp durmayın artık..Alttan pantolon ayakkabı üstten koyu yeşil haki olayınız bu.Kafanızada kepiniz olacak siyah..

    Acemilikten sonra usta birliğine katılışın yol iznine bağlı.Gideceğin yer 800 km üstü ise 2 değilse 1.

    Ben iskenderundan çanakkaleye gittim 2 gün iznim vardı 1 gece evde yattım ertesi gün gittim saat 3'te teslim oldum




  • Sizlere tavsiye..Birliğinize teslim olmadan önce bir saat belirleyin.Mesela öğlen 12.Hepiniz o saatte sahil kenarında zaten bir tane kafetarya var askerler gider oraya orayı sorup öğrenin.Kime sorsanız askerliğin gittiği çay bahçesi kafe tarzı bir yer varmış neresi diye gösterirler.Denize sıfır çayınızı için birbirinizi orada bulun hep birlikte girerseniz aynı 100'lük pakette olduktan sonra hem aynı bölük hem aynı koğuşta badi bile olabilirsiniz
  • KELTO BENDE VARAN sabah 8 iskenderun dayım.............

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    Way be bigün buraya dede olarak yazacağım aklıma gelmezdi. Fikir vermesi açısından birşeyler yazayım.Bende denizci olarak yaptım 343. kısa dönem olarak yaptım. Acemi birliği iskenderun usta birliğim canakkale/geyikli idi.
    Zaten 2 tane denizci acemi birliği var sanıyorum birisi izmir birisi iskenderunda. Çok büyük bir yere gidiyorsunuz dostum. 5000-6000 askerin olduğu çok kalabalık ve büyük biryere gidiyorsunuz. Ben birgün önceden istanbuldan uçakla gitmiştim. O gece iskenderunda otelde kaldım uçakta ve yolda tanıştığım diğer denizci arkadaşlarla. Haliniz vaktiniz uyuyorsa uçakla direk hataya gidin otobüsle ugrasmayın. 1.5 saatte ordasınız (y)
    Gittiğinizde ilk önce bir sürü işlem yaptıracaksınız. Anfi anfi geziceksiniz. Kağıt işleri kayıt işleri ve aşı muhabbeti var. Bu zaten baya bir vaktinizi alacak. Kimisi ilk günü bitiriyor işleri kimisinin ertesi güne bile sarkıyor. Ben sabah erken gittim işlerim cabuk bitsin diye 10 gibi teslim olmustum. Yalnız çok sanssız bir bölüğe düştüm 2. bölük. Herkes yatarken biz eğitim yapıyorduk. Hangi bölüğe düşeceğiniz ve başında nasıl biri olacağı biraz sansınıza kalmış birşey. Kimisi çok rahat acemi birliği geçirecek kimiside tersi olacak.

    Bol bol çömel kalk yaptıracaklar size aptal aptal. Yemek zamanı sıra olup rap rap rap gideceksiniz çömel dicekler 15-20dk sıra bekliceksiniz. Herhangi bir yere giderken sürekli sıra olacaksınız ve sayılacaksınız. Acemi birliğiniz çömelip kalkmak, sayılmakla geçecek. Başınızda uzun dönem 18-19yaşlarında çocukları talim öğretmeni adı altında başınıza komutan olarak verecekler. Sürekli onlar başınızda işlem yapıcaksınız. İşte bu kısım bazılarınızın zoruna gidebilir önceden hazırlıklı olun. Keyfi olarak çömel kalk, şınav çek vs yaptıracak olan kendini tatmin etmek isteyen çocuklar olcak tam tersi delikanlı saygılı cocuklarda olcak şans işte. Silahlı ve silahsız eğitimleriniz olacak kısa kısa. Ara sıra anfilere gidip ders çalışacaksınız kitapçıklardan. Yemek zamanlarında ve kantinlerde ip gibi kuyruklar olacak. Kuyruk olayı gerçekten canınızı sıkabilir. 15dklık molada 30-40kişi kantin kuyruğu göreceksiniz. Telefon kartı falan yanınıza alın bolca. Kantinle falan uğraşmayın. Size bolca eşya verecekler acemi birliğinde bir bavul içerisinde. Spor ayakkabı havlu eşofman vs nerdeyse ihtiyacınız olan herşey olacak içinde. Fazla büyük bavul götürmeyin, fazla eşya götürmeyin. çünkü acemi birliği bittiğinde elinizde çok fazla eşya olacak taşımak sıkıntı olabilir. Ve gittiğiniz gün sivil bavulunuzu alıp kaldıracaklar ve acemilik bitene kadar bavulunuzu birdaha göremeyeceksiniz. Son haftanızda yemin töreni hazırlıkları başlıcak. Bol bol yürüyecek ve töreni tekrar tekrar yapacaksınız. Komutan mikrofonla olmuyorr olmuyorrr dicek habire. Söve söve tekrar ediceksiniz aynı şeyleri ama sabredin ve bunlar yaşanırken beni hatırlayın İnanın bana çok çabuk geçecek acemi birliği. 18-20gün içersinde usta birliğine dağılacaksınız. Asıl mevzu orda başlayacak. Son haftanızda gideceğiniz yerler belli olacak. %80iniz rahat askerlik yapacak denizci olarak. 2metre bile koşmayacaksınız belki askerliğiniz boyunca. Size bazı görevler vericekler o işlerden sorumlu olcaksınız sadece. Yazıcı, silahçı, santral, lumbarağzı görevlisi gibi. Tabi bu bahsettiklerim kısa dönemler için geçerli. Süs askeri olarak zamanınızı doldurup bitireceksiniz. %90ınız gene denizci olmasına rağmen denizle işi yok onuda söyleyim. Karada olacaksınız. O karizma gözüken denizci kıyafetleri beyaz ve siyah olarak 2 tane verilecek size ve sadece özel zamanlarda ve denetlemelerde giymeniz gerekecek. Standart denizci kıyafetiniz siyah şapka ve b.k rengi pantolon ve gömlekten oluşuyor. Usta birliğinize gitmeden önce pantolon dikişlerini sağlamlaştırın. Zira %90 patlıyo kesin biyerlerden. Ayakkabınız kösele olcak bot falan yok. Güzel bir ayak tabanlığı alın. Acemilikte oturcak yer ve zaman pek olmayacak ayakta durmaya alıştırın kendinizi. Sonra benim gibi çok zorluk çekersiniz alışık değilseniz. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa özelden msj yazın hadi hayırlı tezkereler.


    umut, erkin, recep, oğuzhan,halil (kral adamdır) averel astsb. lar duuyor mu. nasıl geçti geyiklide askerliğin kardeş.




  • @zugasi_berepe yaklaşık bir aydır forumu takip ediyorum fakat ilk kez mesaj atıyorum sana sormak istediğim ilk konu trabzonlusun anladığım kadarıyla ama lazca nick kullanıyosun trabzonda bi arkadaşımda buna benzer bi nick kullanırıdı genellikle de merak ettim nerden geliyor esas konuyla ilgili sorum ise kantinde geçerli olacak bu kartlar bildiğimiz ziraat bankasının hesap kartlarımı ona göre hesabımda para bırakcam yanıma boşuna para almiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardesenli99

    @zugasi_berepe yaklaşık bir aydır forumu takip ediyorum fakat ilk kez mesaj atıyorum sana sormak istediğim ilk konu trabzonlusun anladığım kadarıyla ama lazca nick kullanıyosun trabzonda bi arkadaşımda buna benzer bi nick kullanırıdı genellikle de merak ettim nerden geliyor esas konuyla ilgili sorum ise kantinde geçerli olacak bu kartlar bildiğimiz ziraat bankasının hesap kartlarımı ona göre hesabımda para bırakcam yanıma boşuna para almiyim

    kart tsk memetçik kartı.Oradan alırsan daha iyi olur.Tüm paranı istersen bir kısmını oraya yükleyebilirsin..İstediğin kadar her alışverişinde kullanırsın.kalan miktarı dönüşte teslim ederler..

    Diğer soruna gelince cevabı burada zuğaşi berepe (denizin çocukları)





  • Arkadaşlar bende Ankara dan ayın 23 ünde Adana ya uçak ile gidip ertesi gün sabahtan İskenderun a geçecegim. İkmal sınıfı olarak gidiyorum. Bunun hakkında biraz bilgi verir misiniz. İkmal sınıfı nedir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corp8slave

    adanadan sonra otobüs ayarladınız mı yoksa otogarda buluruz diye mi düşünüyorsunuz? ben gece uyku sersemı ayarlarım dedim ama saatlere bakmadım kek gibi
    metronun saatleri uymuyor..

    Benim tanıdıklarım orda oturuyor adana da ve her saat başı orda yarım otobüs dedikleri dolmuş tarzı bir vasıta aracı iskenderun a gidiyormuş. Adana dan iskenderuna nasıl geçerim diye merak edenler için ulaşım kolay ama akşam 11 12 den sonra sıkıntı oluyormuş. Bilgilerinize,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.