Şimdi Ara

90lı yıllarda genç olmak nasıl bir duyguydu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90lı yıllarda ya da 2000lerin başlarında genç olmak nasıl bir duyguydu? sonuçta o zamanlar vakit çalan cep telefonları yoktu insanların çoğunda internet bilgisayar vs. yoktu... belki de son şanslı gençlerdi o yıllar gençliğini yaşayanlar. belki insanlar arasındaki muhabbetler daha iyiydi iletişim çok daha güçlüydü. biz çocuktuk o yıllarda, bize de güzeldi aslında ama bizim genç olduğumuzda biraz büyüdükten sonra herkesin işi gücü çoktan facebook twitter sosyal ağlar olmuştu bile, kafelerde oturan herkesin elinde bir telefon şimdilerde akıllı telefon kimse kimsenin yüzüne bakmıyor nerdeyse herşey sanal üstüne kurulmuş. haa bunlar olumsuz yanları, elbette teknolojinin olumlu yanlarını saymakla bitiremeyiz ama iradeli kullanmak da herkesin başarabileceği bir iş değil. dediğim gibi ben de çocuktum bu tür şeyler gelişmeden önce, peki o yıllarda genç olanlar liseli ya da üniversiteli olanlar var mı aranızda nasıldı o yıllar sizin için?

• sen 2010 lusun herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: amateur_pc

sen 2010 lusun herhalde

bilemedin geçen yıl doğdum abla.
  • o değil de, forumda herkes 90dan sonra doğmuş ve o yıllarda çocuklardı galiba.
  • 90 larda çocuktum fakat o yıllardaki her şey daha samimiydi bana göre.
  • 90 kaç? 99 luda 90 larda çocuğum diye geçiniyor çünkü Bence en iyi yıllardır 90 lardır,teknolojide insanlar arasi iletişimi öldürmez ama kendi için yol kat eder ve büyük adımlar atılır ve insanların günlük kullandığı aletlerede yansır bu gelişim. Umarım ilerde bu günleri özlemeyiz tek isteğim bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 89'luyum, 90'larda cocuk olmamiza ragmen herseyin bilincindeydik. Insan iliskileri ciddi anlamda cok daha kaliteliydi, genclik cok daha oturakliydi. Boyle kizlar arasinda cixmis tikiymis oymus buymus yoktu. En onemlisi o zamanki kizlar genc yasta hanim olmayi benimsemislerdi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samimiyet vardı o zamanlar biz sokakta arkadaşlarımızla oynarken arkadaşın anneleri de babaları da bizlere sahip çıkardı sohbet muhabbet olur akşam oturmaya gidilir parka gidilirdi toplanıp şimdi insanlar aynı binada oturan kişileri tanımıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa ve öz olarak, gayet iyiydi. Bizden önce nesillerde iyiydi. Gittikçe baya kötüleşiyor yeni gelen nesiller. Çocuğumuz olduğunda çok dikkatli olmak lazım. Kısıtlayıcı bir baba olacağım gibi duruyor, ortamlarını gördüğüm için.
  • her gün mahallede bilgisayar kasası taşıyan bi insan geçerdi, bi de bisikleti ayakta eliyle süren tipler vardı
  • 1998 dünya kupası çıkartmalarını alıp defteri alamayan fakirler 2002de takaslamak için yalvarmıştı bana bi keresinde babamla işi için bi mekana gittiğimizde, fakir çocuklara 250binlik cips almıştı babam yakamızdan öyle düşmüşlerdi, öyle uyanık ıyy pis öğk insanlardı ama ben 90larda genç değildim.
  • o zamanlar kızlar kendisi geliyordu

• şuanki nesil yaşamıyor desem yeri.
  • o zamanki çocuklar her teknolojik aletten anlıyormuşçasına bozulan bir şeye bakması istenirdi. tv bozuldu mu şuna bi bak oğlum , robota bir şey mi oldu yavrum koşşş , çamaşır makinesinin yanlış düğmesine mi basıldı çocuğum gelsene bi :))) vs vs

şimdi neden öyle değil lan. neden çocuklar bi halttan anlamıyor :) ya da ebeveynleri çocuklara mahal bırakmadan hallediyorlar mı ki ? ya da direk teknik servisi mi arıyorlar ?
  • 90 yillarin sonuna anca yetişebildik, çocuktuk daha. Mahallede komsu çocuklarıyla oyunlar oynar sohbet muhabbet ederdik. Sosyallik vardi diyalog vardi ya şimdi? Uzun sure gorusmeyen arkadaslar buluşsa bile,5-10dakikalik bir konusmadan sonra direk telefona tablete sarilmalar, eger bir cafede oturuluyorsa wifi sifresi isteyip sosyal medyaya dalişlar oluyor. Ozledim eski günleri, dostluklari, paylaşmayı simdi ki nesil sadece çöp gözümde.

• terledikten sonra balkondan 1 saniyede yarım litre su içmek gibiydi :) 3 dakikada bi oyun kartlarını, tasoları saymak gibiydi
    -cidden ben 10 numara yaşadım o yılları.. keşke o zamana geri dönebilsem
    2000li seriler bana biraz asosyal geliyor, ağızları 2 karış açık ortalıkta boş boş gezinip bilgisayar ya da cep telefonu arıyorlar sanki

• çocuktuk o zamanlar, güzel zamanlardı. bilgisayar, telefon vs bilmezdik. akşama kadar sokakta oynardık
  • 82liyim 90 lı yıllarım çıraklıkta geçti kir pas içinde. Şimdi kendi iş yerim ve 2 oğlum var

• Mesela şimdiki ergenler gibi asosyal değildik.O zamanlar 100 kişiden 1-2 tanesi asosyal olurdu.10-15 arkadaşım vardı neredeyse her gün görüşürdük.Cep telefonu da vardı, internette vardı ama böyle forumlarda takılıp saatleri boşa harcamazdık.
  • Ne günlerdi be. Mahallede dönemler olurdu, bisiklet döneminde bisiklet, bilye döneminde bilye olurdu. Başka bir göremezdik.
    Hortumların içine külah koyup birbirimize atar savaş yapardık. Her takımın siperi vardı. Herkes kalabildiği kadar kalmaya çalışırdı sokakta. Hava kararınca başlardı bir saklambaç furyası, bütün mahalle oynardık 12 15 kişi.
    Anneannemlere gidince durum daha güzelleşirdi. Kapılar hiç kapanmazdı, susayınca kimin evine istersek giderdik. Geceleri saklambaç ve istop oynardık, olmazsa olmazdı. Tek eğlencemiz ateriydi, toplanır Orçun abilere gider ateri oynardık. Süper mario, hey be. Para bulunca internet cafeye giderdik, oynanılan oyun GTA Vice City... Her şey o zaman güzeldi. Bambaşka idi. Şimdi o dönemlerde beraber oynadığım ablalar, abiler anne baba oldu. Yaşıtlarım ise olacak az kaldı. Zaman ne çabuk geçiyor be.
    Şimdi kardeşime bakıyorum da yok yani yaşamıyor. Hele kuzenime bakıyorum hiç yaşamıyor. 5.sınıfta cep telefonu var. En büyük eğlencesi whatsappta sınıf grubunda konuşmak. Bir de LoLe başlamış sokağa çıkmıyor, çıkınca internete gidiyor. Biz de yaptık ama her şeyin sınırı vardı ya. Üzülüyorum hallerine.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.