Şimdi Ara

90lı Yıllara Ait Hatırlayamadığım Yabancı Şarkılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 81 doğumlu birisi olarak 90 lı yıllarda yani çocukluğumda dinleyip hatırlayamadığım bir çok yabancı şarkı mevcut. Özellikle Capital Radio dan dinlediğim müzikler ve kasete kaydettiğim zamanları hatırlıyorum da çok güzel yıllardı. Aynı yaşlardaki bir çok arkadaş da eminim bu yıllarda benim gibilerdi... :)
    Zaman zaman bu şarkıların melodileri aklıma geliyor fakat şarkının sözlerini, isimlerini hatırlayamıyorum... Aslında bahsettiğim şarkılar herkes tarafından dinlenen ya da bilinen parçalar olmayabilirler. Zira o dönemde tv kanalı da radyo sayısı da çok azdı. 90lı yılların hit listeleri diye arattığımda herkesin bildiği parçalar zaten çıkıyor. Bu nedenle klasik top list lerde olan parçaların hemen hepsini dinlemiş birisi olarak bu parçaları yazmazsanız memnun olurum.
    O yıllardan hatırladığım bazı şarkılar:

- Michael Learns To Rock - Someday
    - Ke - Strange World
    - Blues Travelers - Hook

Bu parçaların tadına doyamıyorum :) Sizden ricam klasik listeler dışındaki keyifle dinlenebilecek 1990-2000 yılları arasındaki parçaları paylaşmanız... Çünkü hatırlayamadığım o kadar güzel şarkılar var ki... Listelerden indirdiğim müziklerde bu parçalara rastlayamıyorum... Şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 19 Mart 2013; 19:05:36 >

• Ortaokul yıllarımdan üniversite yıllarının sonuna kadar sabah akşam dinlediğim Capital Radio'nun 5 yıl önce kapatıldığını yeni öğrendim, yine de içim burkuldu :( Kaan ve Hot 40 dün gibi aklımda...

Bu arada o zamanlarda dinlediğim bir parça daha aklıma geldi: Joan Osborne - One Of Us.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Ortaokul yıllarımdan üniversite yıllarının sonuna kadar sabah akşam dinlediğim Capital Radio'nun 5 yıl önce kapatıldığını yeni öğrendim, yine de içim burkuldu :( Kaan ve Hot 40 dün gibi aklımda...

Bu arada o zamanlarda dinlediğim bir parça daha aklıma geldi: Joan Osborne - One Of Us.

Capital Radio yayına halen devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuPaul GHV2

quote:

Ortaokul yıllarımdan üniversite yıllarının sonuna kadar sabah akşam dinlediğim Capital Radio'nun 5 yıl önce kapatıldığını yeni öğrendim, yine de içim burkuldu :( Kaan ve Hot 40 dün gibi aklımda...

99.4 olarak bir Capital Radio var ama asıl Capital Radio kapandıktan bir süre sonra açılmış sanırım... Yayın kalitesi nasıldır bilmiyorum ama dinlemeye başladım :)

• Ayrıca bir parça daha aklıma geldi onu da yazayım:
    White Town - Your Woman
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RuPaul GHV2

quote:

99.4 olarak bir Capital Radio var ama asıl Capital Radio kapandıktan bir süre sonra açılmış sanırım... Yayın kalitesi nasıldır bilmiyorum ama dinlemeye başladım :)

değişen pek bir şey yok 70'li 80'li ve 90'lı yılların şarkıları çalınıyor sürekli :)

• 90'lı yıllara ait baya bi arşivim var, ama hangi tür parçaları arıyorsunuz, o yıllara damgasını vuran tür Haddaway-what is love gibi eurodance türü parçalardır. Benim 90'lı yıllar hip-hop başlıklı konuma da göz atabilirsiniz. Ayrıca now that's what I called UK serisinin aşağıdaki adresten 90'lı yıllara ait olanlarına bakabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Now_That's_What_I_Call_Music!_discography#Original_series

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

90'lı yıllara ait baya bi arşivim var, ama hangi tür parçaları arıyorsunuz, o yıllara damgasını vuran tür Haddaway-what is love gibi eurodance türü parçalardır. Benim 90'lı yıllar hip-hop başlıklı konuma da göz atabilirsiniz. Ayrıca now that's what I called UK serisinin aşağıdaki adresten 90'lı yıllara ait olanlarına bakabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Now_That's_What_I_Call_Music!_discography#Original_series

Çok iyiymiş bu teşekkürler.

Buradan da bakabilirsin 90'lardan.

www.powerfm.com.tr
    301 Moved Permanently
    http://www.powerfm.com.tr/seksenler-mi-doksanlar-mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

90'lı yıllara ait baya bi arşivim var, ama hangi tür parçaları arıyorsunuz, o yıllara damgasını vuran tür Haddaway-what is love gibi eurodance türü parçalardır. Benim 90'lı yıllar hip-hop başlıklı konuma da göz atabilirsiniz. Ayrıca now that's what I called UK serisinin aşağıdaki adresten 90'lı yıllara ait olanlarına bakabilirsiniz.

Saol hocam bu listedekileri inceleyeyim...

• 90 lı yılların başında lunaparklarda çalan bir yabancı müzik vardı,zenci adam söylüyordu,tekno instrumental remix arabic müzik tarzı,şarkıda arada bir come on come on sonra come on you can dajdıns diye birşeyler söylüyordu,sonra müzik instrumental tarzı devam ediyordu,bu müziği yıllardır arıyorum bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alppphavlle A kullanıcısına yanıt
    90 da ben 14 yaşımdaydım.

loft olabilir, ressssspect maximum'da diyormuydu.

Bu parçada come on, come on let me tell you filan diyor.

Birde instrumental diince bu geldi aklıma, bu da lunaparklarda çalardı baya.

• Youtube'ta I love the 90's party şeklinde aratır bakarsın.

Yukarıda ki party'e Alexia gelmeyince at gibi bir karıyla gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 6 Mart 2020; 2:47:13 >

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Bu müzikte hold on diyo,benim bahsettiğim şarkıda arab müziğine benzer bir müzik çalıyor,şarkı instrumental remix zenci adam sadece come on diye biseyler söylüyor sonra come on you can dajdıns diye bişeyler söylüyor,müzik devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer birisi yabancı remix sözkonusuysa illaki come on diyordur yani ve zenci adam hiç hold on filan demiyor ama come on, come on diyor diye vermiştim video yu.

Zaten genelde dans müziklerinde hadi hadi eller havaya demek için bile illaki 1 come on demesi lazım, kısaca bulabilmek için come on dışında 1 done vermen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Mart 2020; 14:48:14 >
    Bu come on you can dajdıns fln diyorsun ya, o bildiğimiz mc hammer olmasın sakın.

You can dajdıns değil de yani You can't touch this.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Mart 2020; 14:59:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.