Şimdi Ara

9000 Btu luk yere 12000 btu luk takarsam ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar yaklaşık 15 m2 kare olan odama 12000 btu luk klima almayı istiyorum. 9000 lik yeter diyorlar ama ileride taşınma gibi olasılık olduğundan 12000 lik almak istiyorum. sizce elektrik sarfiyat açısından nasıl bir problem olur? bu arada samsung aq12nsbn yi almayı düşünüyorum. 24 saat çalışsa günlük ne kadar elektirk harcar?

• 9000'lik yerine 12000'lik takarsan hiçbirşey olmaz,oda daha çabuk soğur veya ısınır,24 saat çalışacaksa o klima olmaz,inverter alman daha sağlıklı çünkü elektrik faturası seni üzer,saatteki elektrik tüketimi 1.1kw gibi birşeydi 24 saat ile çarp 24.4kw ortalama makina sürekli çalışmayacak dur kalk yapacak bu sürenin %30 veya %40'da klima kapalı kalsa 24.4-10 desen 14.4kw en az elektrik tüketir,kabaca birşey söyledim bunuda 30 gün ile çarp ayda 432 çıkar 450kw elektrik harcar de benim hesabıma göre bunuda 0.27217 ile çarp yeni zam geldi %3 onu katmadım bu fiyata 120tl falan ekle faturana işte
  • S.A Arkadaşım bende 7 metre karelik bir odaya 12000 tu luk klima alıcaktım ama satıcı bana olmaz dedi klima kendini kapatır dedi ve daha sonra Bosch B1ZMA/I09750 İyonizer Klima bunu aldım neyse adamlar geldi taktı klima şimdi vantilatör gibi sadece hava üflüyor. Klimadan eser yok neyseki servisi aradım fabrikadan klimanın kumandasını yanlış koyduklarını söylediler. Yarın Kumandası gelicek eğer dış ünitesi çalışmaz ise klimayı komple değiştirecem sizce klimayı kople değiştitriyimi arkadaşlar öneriniz nedir.

Bu arada klima için özellikler hakkında buraya yazmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_41414627/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41414627

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayeren -- 20 Temmuz 2010; 8:51:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jemox

evet arkadaşlar yaklaşık 15 m2 kare olan odama 12000 btu luk klima almayı istiyorum. 9000 lik yeter diyorlar ama ileride taşınma gibi olasılık olduğundan 12000 lik almak istiyorum. sizce elektrik sarfiyat açısından nasıl bir problem olur? bu arada samsung aq12nsbn yi almayı düşünüyorum. 24 saat çalışsa günlük ne kadar elektirk harcar?

eğer ınverter alacaksan ne alırsan al değişen birşey olmaz
    çünkü ınverter değişken aralıkta çalışır önemli olan maxımum performansıdır
    düz alacaksan 12000 btu al iyidir canım
  • peki arkadaşlar zibro s 2035 almayı düşünüyorum bu klima nasıldır yeterlimidir ?
  • o bir canavar
  • Yeter artar bile.2035 in en büyük özelliği 2400 btü ye kadar inebilmesidir.Ayrıca 24 saat açık bırakın 15 m2 de soğutmada 50- 60 TL ye sogutma yaparsınız .

quote:

Orijinalden alıntı: jemox

peki arkadaşlar zibro s 2035 almayı düşünüyorum bu klima nasıldır yeterlimidir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.