Şimdi Ara

%90 iş görmezlik(özürlü) raporuyla nelerden faydalanabilirim??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben diyalize giriyorum ve %90 raporumu bugün aldım.Bu raporun bana faydaları neler olacaktır.Halen il özel idaresinde işçi olarak çalışıyorum ve emekliliğime 2 yıl var ve bende 2 yıl daha çalışmak istiyorum işyerinde sorun olabilirmi(erken emekliliğe zorlama gibi vb.)
    Bide vergi indirimi oluyormuş bu vergi indirimini arabada kullanıldığını biliyorum başka yerlerdede oluyormu (telefon ,elektronik vb.)

• Neredeyse yarı fiyatına araba alabilirsin ama böbrek sorunu olana verirlermi bilmiyorum...
  • Raporunuz varsa, hastalığınız ne olursa olsun vergi indiriminden yararlanabiliyorsunuz. Aracınızın plakasında engelli işareti oluyor. Engelinizin durumuna göre aracınıza bazı donanımlar da eklenebilir ya da normal olarak da arabanızı alabilirsiniz.

Sadece araba da değil, THY, TCDD, belediyelerin araçları %40'a varan indirimler sağlıyor. Daha fazla bilgi için:http://www.ozida.gov.tr
  • ayrıca bir sgk kanununda malul kısmını arastırmanızı tavsiye ederim
  • Ben raporla araba almayı düşünüyorum aldığım aracıı kendim kullanabilirmiyim yoksa sadece belirlediğim bir yakınımmı kullanabilir?
  • özürlü maaşı var bildigim kadarıyla ondanda faydalanbilirsiniz.
  • geçmiş olsun , en kısa zamanda böbrek nakli olursunuz inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun
  • Arabada istersen engelli işareti olmayabilir ama o zaman otoparka veya yola çekemiyorsun arabay.
  • eğer durumunuz ağır engelli ise evde bakım ücreti alabilme ihtimaliniz var ve engellire ulaşım araçları ( otobüs,tramvay,vs...) gibi araçlar ücretsizdir ve kartınızı refakatlı yaparsanız yanınızdaki yakınınızda ücretsiz olarak binebilmektedir...
  • Hepinize çok teşekkür ederim.Peki araba alınca % kaç vergi indirimi oluyor??
  • Geçmiş olsun , Allah şifa versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: =ozkan1994=

eğer durumunuz ağır engelli ise evde bakım ücreti alabilme ihtimaliniz var ve engellire ulaşım araçları ( otobüs,tramvay,vs...) gibi araçlar ücretsizdir ve kartınızı refakatlı yaparsanız yanınızdaki yakınınızda ücretsiz olarak binebilmektedir...

çalışıyorsa '' evde bakım ücreti '' alamaz. Geri kalan şeyleri daha doğrusu sorduğunuz şeyleri arkadaşlar az çok cevaplamış.

ancak kafama şu takıldı :

yüzde 90 özürlüsünüz ve bunu çalıştığınız kurum nasıl bilmiyor ? , diyalize girdiğinizi nasıl bilmiyor.. ?

ya bir evvel ki özürlü raporunuzun derecesi yüzde 90 dan düşüktü .. ya da başka bir şey var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 21 Temmuz 2010; 14:11:00 >

• SGK uzmanı Ali Tezel'e ulaşabilirsen o bu tür soruları gayet iyi cevaplıyordu.
  • engel %40 olunca bu haklardan yaralanılabiliyormu gene
  • yüzde 40 ve üstü... için evet.. (evde bakım ücreti alamaz % 40 olanlar.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: =ozkan1994=

eğer durumunuz ağır engelli ise evde bakım ücreti alabilme ihtimaliniz var ve engellire ulaşım araçları ( otobüs,tramvay,vs...) gibi araçlar ücretsizdir ve kartınızı refakatlı yaparsanız yanınızdaki yakınınızda ücretsiz olarak binebilmektedir...

çalışıyorsa '' evde bakım ücreti '' alamaz. Geri kalan şeyleri daha doğrusu sorduğunuz şeyleri arkadaşlar az çok cevaplamış.

ancak kafama şu takıldı :

yüzde 90 özürlüsünüz ve bunu çalıştığınız kurum nasıl bilmiyor ? , diyalize girdiğinizi nasıl bilmiyor.. ?

ya bir evvel ki özürlü raporunuzun derecesi yüzde 90 dan düşüktü .. ya da başka bir şey var ?

çalışırsa alamaz hmm.... ama yüzde 90 çalışır vaziyette onu da anlamış değilim Kİ eğer raporunda ağır engelli ve çalışmaz yazıyorsa " evde bakım ücreti " alabilme ihtmali var...

• Geçmiş olsun arabaydı falan bırakta bir an evvel sağlıklı hale dönmeye bak sen bence.
  • benimde %92 raporum var

bir yıl önce araba aldım arabanın ötv vergisinden muafsın ve her 6 ayda bir ödenen mtv vergisinden muafsın.

prosedür şöyle işliyor galeriye gidiyorsun arabanı seçiyorsun sonra onlar seni rapor alman için hastaneye yollayacaklar raporunun diğer kısmına şu not düşülecek ötv ve mtv muafiyetine uygundur doktor size %90 ve üzerinde rapor vermesi gerekiyor eğer daha altı rapor derecesi verirlerse aracı özel tertibatlı almak zorundasın. eğer rapor %90 ve üzeri olursa ruhsata 3. derece yakına kadar izin vardır ibaresi düşülüyor veya sigortasını ödediğin bir sürücü tutabiliyorsun onun adını yazdırıyorsun. bu şekilde özel tertibata gerek kalmıyor sadece araç sizin üzerinize oluyor ama siz kullanamıyorsunuz.
    sonra galeri bu raporu maliyeye yolluyor oradan izin çıkıyor vergileriniz düşürülüyor ve aracınızı teslim alıyorsunuz.

evde bakım parasını çalışıyorsanız zaten alamıyorsunuz anlatmama gerek yok. evde bakım parasını siz almıyorsunuz anne veya babanız alıyor

benim zaten raporum var deme hakkın yok diğer kısmına muafiyet durumları yazılıp öyle almak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 21 Temmuz 2010; 22:53:36 >

• Valla , ALLAH kolaylık versin sizlere...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.