Şimdi Ara

90 doğan Rolanti ayarlama yeri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rolantiyi nereden ayarlayacağız? resim üzerinde cizip gösterirseniz sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğan SLX Rolanti Ayarı Nasıl Yapılır?

Tofaş Doğan SLX model aracınızda rolanti ayarını yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Motoru çalıştırın ve çalışma sıcaklığına gelmesini bekleyin.
    • Hava filtresini çıkarın.
    • Rolanti ayar vidasını bulun. Bu vida genellikle karbüratörün üzerinde yer alır.
    • Motor çalışırken, rolanti ayar vidasını yavaşça saat yönünde çevirin. Motor devrinin artması gerekir.
    • İstenilen rolanti devrine ulaşana kadar vidayı ayarlamayı sürdürün. Genellikle ideal rolanti devri, benzinli araçlar için dakikada 750-900 devirdir.
    • Hava filtresini tekrar takın ve kontrol edin. Motor sorunsuz bir şekilde rölantide çalışmalıdır.

İpuçları:

• Rolanti ayar vidasını çok fazla sıkmayın, aksi takdirde motor devri çok yüksek olabilir.
    • Rolanti ayarı, aracın yakıt verimliliğini ve emisyonlarını etkileyebilir.
    • Ayarı yaptıktan sonra aracın performansını kontrol edin ve gerektiğinde ince ayar yapın.

Not: Eğer araçta bir karbüratör yoksa, rolanti ayarı genellikle elektronik kontrol ünitesi (ECU) tarafından yapılır ve kullanıcı müdahalesine gerek yoktur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ARacın gazlı ise ilk önce elinde hava'yı kapat bakıyım gaz'ın ayarlımı.Çünki gazını çok kıstılarda ondanda performansız çalışır ve düşük rölantili olur.

2.-) olarak eğer düzgün ise gaz ayarı orda gaz telinin kelebeğe bağlandıgı yer var.Sana şöyle anlatıyım gaz teli orda biyere baglı bastıkca içerden kelebek denilen parçayı açıyor.O telin baglı oldugu parçayı böyle bir vida itiyor.O vidayı ne kadar açarsan teli otomatik o kadar çekmiş oluyor yani.

Yapacıgan iş telin baglı oldugun parçayı iten vida ile rölantini ayarlaman.8 bin üstünde tutma.O devirlerde bile düzgün degil ise tek tok ses ile gaz ayarın bozuk.Benzinli ise filtreni yenile pompana hortumlarına sistemine kısacası bi baktır.
  • bence ustaya göster kendin daha çok kurcalama
  • metallica17 kullanıcısına yanıt
    evet aslında kolay ama daha çokda bozmuş olabilirsin keramti 5 lira ver yaptır hem ustanın yanında görmüş olursun bidakine kendin yaparsın arıza yapınca ? bi sorumm olacak dogan arac var bende şehir 5 km gidiyorum s,arac çabuk ısınıyor arabadan inince ısısı arabanın altından ayagaıma kadar vuruyor nedir bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursali_89

evet aslında kolay ama daha çokda bozmuş olabilirsin keramti 5 lira ver yaptır hem ustanın yanında görmüş olursun bidakine kendin yaparsın arıza yapınca ? bi sorumm olacak dogan arac var bende şehir 5 km gidiyorum s,arac çabuk ısınıyor arabadan inince ısısı arabanın altından ayagaıma kadar vuruyor nedir bu

havalardan dolayı aracın çabuk ısınması doğal bir şey 5 km de çok rahat her araç ısınır aracınız muhtemelen lpg li o yüzden daha da çabuk ısınır ve ısıyı yayar buna bağlıyorum ben
    anladım her hangi bir sorun teşkil edrmi yada bu fan müşürleri var 90 lık şuan ki daha düşük almış olsam iyi gelir mi ve genelde serin havada karanlık çökünce çıkıyorum dışarı sıcak olmuyr yani hava hiç hararet yapmadı hanı su kaynatıyor diyorlar ya çle bi sorun yok yanlız çok sıcak oluyr
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursali_89

anladım her hangi bir sorun teşkil edrmi yada bu fan müşürleri var 90 lık şuan ki daha düşük almış olsam iyi gelir mi ve genelde serin havada karanlık çökünce çıkıyorum dışarı sıcak olmuyr yani hava hiç hararet yapmadı hanı su kaynatıyor diyorlar ya çle bi sorun yok yanlız çok sıcak oluyr

hareret göstergesi 90 dereceyi geçip su kaynatmıyorsa sıkıntı yok demektir ayrıca Tofaşların yaz ve kış müşürü ayrı ayrıdır yazın daha erken açar fanı kışın daha geç ona dikkat edebilirsin ayrıca birde manuel açmak için tesisat çektir fanı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • filtreyle oynamanı tavsiye etmem kendin hiç oynama ustaya baktır ben filtreyi açtım şimdi 10 km de 8 tl benzin yakıyor en kısa zamanda yaptırmak lazım. sen kendin hiç oynama benimki gibi olur sonra
    anladım teşekkur ederim bilgileriniz için satıcam arabayı ben .d pembe dogan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.