11. sınıftayım sayısalım ve pişman oldum 9-10 ve 11in konularını nasıl çalışabilirim?nasıl 3ünü aynı anda yürütebilirim?ygs-lys'ye nasıl hazırlanabilirim?
özellikle matematikte kendimi boşladım kimya biyoloji fizik o kadar değil
Düzenli çalışmayla çok rahat açığını kapatabilirsin.Kapatan kişileri biliyorum.Onlarda aynı senin gibiydiler ama tüm açıkları kapandı.Biri mf3 te 4000. Oldu haberin olsun.İşin sırrı çalışmak.
quote:
Orijinalden alıntı: aykut831
Düzenli çalışmayla çok rahat açığını kapatabilirsin.Kapatan kişileri biliyorum.Onlarda aynı senin gibiydiler ama tüm açıkları kapandı.Biri mf3 te 4000. Oldu haberin olsun.İşin sırrı çalışmak.
eski konularla yeni konuları birlikte mi çalışmalıyım?nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: hærun
quote:
Çalışma tarzını ve bulunduğun seviyeyi bilmiyorum.Dershane rehberlik hocanıza hazırlatabilirsin.Benden tavsiye ilk önce eksik olduğun konuları bitir.Daha önünde uzunca bir zaman var.Fazla heyecan yapmana gerek yok ama heyecanınıda kaybetme.İyi çalışmalar.
quote:
quote:
quote:
Çalışma tarzını ve bulunduğun seviyeyi bilmiyorum.Dershane rehberlik hocanıza hazırlatabilirsin.Benden tavsiye ilk önce eksik olduğun konuları bitir.Daha önünde uzunca bir zaman var.Fazla heyecan yapmana gerek yok ama heyecanınıda kaybetme.İyi çalışmalar.
dersaneye gitmiyorum
quote:
quote:
quote:
quote:
dersaneye gitmiyorum
Dediğim gibi seni en çok sen tanıyorsun.Kendine güven ve çalış.Başaracağına inan.Damlaya damlaya göl oluyor çalıştıkça anlarsın ne demek istediğimi ama illaki ben yapamam diyorsan çalışkan arkadaşlarından veya okuldaki danışman öğretmeninden yardım iste onlar seni tanıyordur az çok.
diğer arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum onun dışında şunu belirtiyim 2 sene çok fazla bide koskoca 3 ay yaz tatili var.ayrıca 9-10 un konuları sana 12 ye geçince daha kolay gelcek beyin gelişiyo hacı rahat ol sen.bu işte sürekliliği sağladınmı gerisi kolay
Abov ben 9.sınıfım bari işi baştan sağlam tutayım
ben de 9. ve 10. sınıfta çok boşlamıştım. Okul sıralamam 210 mu neydi :D zaten 224 kişi vardı. Nasıl mı hallettim?, son sene öss için gittiğim dersanede zaten en baştan anlatılıyor. Çalıştım oldu. He zorlanmadım mı?, açıkçası trigonometride baya zorlanmıştım. Yarıyıl tatilinde lise2de alıp da bakmadığım güvenderin 10.sınıf matematik kitabında 7 konu olarak ayırdığı trigonometrinin 7 konusunada üşenmeden çalışıp hepsinin testlerini çözdüm ve sonuç= trigonometri kolaymış
9 ve 10. sınıf konularından eksiklerini tespit edip, piyasadan güzel kitaplar araştır, konu anlatımlı ve bol örnekli olsun, yazılılarına zaten şu an boşlamazsan çok rahat çalışabilirsin, okul sınavların dışında hergün 2-3 saat çalışsan (çalışmaktan sıkılıyorsan süresini kendin ayarlaman daha mantıklı , temğonu sen daha iyi bilirsin) yeterli olur.
Ama bunları çalışıp, öğrenip, yazın kitap yüzü açmazsan gelecek seneye kadar unutursun, yazları da tekrar yapmayı ihmal etme, ilk başlarda gün aşırı tekrar yaparken, daha sonra haftada bir, iki haftada bir gibi tekrarlar yap, unutmazsın böylece ve gelecek sene 3 senenin derslerinden eksiksiz olarak başlarsın seneye.
Bu arada yorum gücün iyi ise ve ygs sorularında çok fazla takılmıyorsan gelecek senenin başından itibaren LYS ağırlıklı çalışman daha iyi olur matematiği.
Diğer derslere de kendince uyarlayabilirsin bunu, güzel bir sistemdir.
Birde test çözerken tarama yöntemi var, onu kullanmaya alıştır kendini, gerçekten süreden güzel tasarruf sağlıyorsun ve bunun dışında gerçekten kullanışlı birşey, benden bu kadar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme