Merhaba Yıl Sonu Başarı Ortalaması Aşağıdaki Gibi olursa Kaç Zayıfın olursa olsun geçersin.
Düz Lise: 2.50 Yıl Sonu Başarı Ortalaması Anadolu Lise: 3.00 '' '' Fen Lise: 3.50 '' ''
Bu not ortalamalarını tutturamayıp Zayıf getirdiysen Örneğin 4 tane Zayıfın var Sınava girmek zorundasın. Bir öğrenci en fazla 3 dersten ortalama yükseltme sınavına girebilir.Diyelim girdiğin sınavların hepsinden geçtin. 1 tane sorumluluk bırakarak 10.Sınıfa yükselirsin. Not=Bu sınavlara giripte 4 Zayıf'tan en az ikisini veremediysen Sınıf tekrarı yapıyorsun.
Dilerim ki bunları yaşamassın. Başarılar
kredi derken?
1)en fazla 2tane 1 olursa kalır 2tane 1den sorumluluk sınavına girer (sadece ingilizce 1 ise direk kalırsın) 2)1 tane zayıfın olup not ortalaman 3,00 üstünde ise direk geçersin sorumluluk sınavına girmezsin
quote:
Orjinalden alıntı: __Katokita__
kredi derken?
Benim 9. Sinif'ta Ortalamam 2.85'di ve Sene sonun'da 4 zayifim vardi. Sinifi gectim. NOT: Dil ve Anlatim zayif oldugu icin yazin Sinav'a girdim ve kazandim. Anadolu Lisesi nasil bilmiyorum...
Ya yanlış bilgilendirmeyelim şimdi ben süper lise son sınıf öğrencisiyim sadece matematik dersim zayıf ortalamam 3.70 civarı geldi ilk dönem bu dönem daha yüksek gelicek ama matematik 1 gelicek büyük ihtimal ve matematik benim alan dersim eşit ağırlık olduğum için şimdi bu ders zayıf gelirse ben sınava girmeden direk geçicem mi ? Ortalama fazlasıyla tutuyo Bizim hocalar alan dersi zayıf gelirse onu vermek zorundasın diyo ortalama ne olursa olsun bu ne şimdi hangisine inancam ben
quote:
Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR
Ya yanlış bilgilendirmeyelim şimdi ben süper lise son sınıf öğrencisiyim sadece matematik dersim zayıf ortalamam 3.70 civarı geldi ilk dönem bu dönem daha yüksek gelicek ama matematik 1 gelicek büyük ihtimal ve matematik benim alan dersim eşit ağırlık olduğum için şimdi bu ders zayıf gelirse ben sınava girmeden direk geçicem mi ? Ortalama fazlasıyla tutuyo Bizim hocalar alan dersi zayıf gelirse onu vermek zorundasın diyo ortalama ne olursa olsun bu ne şimdi hangisine inancam ben
Sizin Lise'de nasil bilmiyorum ama Düz Lise'de 2'den fazla zayifin varsa onlari Lise bitince vermek zorundasin. 2 Zayifin varsa ve Ortalaman tutmuyorsa gecersin Sinifi. 2'den fazla zayifin varsa ve Ortalaman tutuyorsa gene geciyorsun. Bizde böyle...
Lise1dede olmaz be erken başlamışsın.
Tam oLarak iyi bilen varsa yazabilri mi her türlü ihtimali?
Konuya qösterilne ilqiler için tesekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: Chuey
quote:
Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR
Sizin Lise'de nasil bilmiyorum ama Düz Lise'de 2'den fazla zayifin varsa onlari Lise bitince vermek zorundasin. 2 Zayifin varsa ve Ortalaman tutmuyorsa gecersin Sinifi. 2'den fazla zayifin varsa ve Ortalaman tutuyorsa gene geciyorsun. Bizde böyle...
Geçiyosun ama sorumlu olarak geçiyosun galiba öyle biliyorum ben şu işe biri açıklık getirsin
Anadolu kalır !
Ama düz geçer ! Ben 4 tane 1 ile geçtim. 2.51 d. notu ile. Anadolu 3.0 istio geçmek için. anadolu için 2 den fazla olunca ve 4 saatlik derslerse kalırsın.
quote:
birde Türkçe konuşsan çok güzel olacak
Ya bide sınıf geçme sadece 2.dönem notlarına göre yapılıyormuş.
1 ve 2. dönemin ortalaması sadece alan seçimi için etkiliymiş.
Bu ne saçma hayat,bu ne manyak yaşam tarzı
quote:
benim cevabımı dikkate al.Tecrübeli sayılırım arkadaşım
2 zayıftan fazla gelirse kalınıyo
2 zayıfın varsa ortalaman 3 ün üstündeyse geçersin eger tek zayıfın bile varsa ve ortalaman 3'ün altındaysa kalabilirsin yada 3 zayıf ve üstü varsa her türlü kalırsın zamanında çok hesaplamıştım ben ordan biliyorum
Dil anlatımın nasıl 4 gelmiş bu Türkçeyle anlamadım...Knightı bırakmadan geçmen çok zor lise 1 de knight yüzünden 4 arkadaşım sınıfta kaldı şimdi kafalarını taşlara vuruyolar ama nafile ...1 sene kayıp
Kalar ama sene sonunda bütünleme sınavlarına kalır ve orda zayıflarını 3ün altına dusuremesse kalır. En azından normal liselerde böyle anadoluda nası bilemem
quote:
Orjinalden alıntı: Arukard
Kalar ama sene sonunda bütünleme sınavlarına kalır ve orda zayıflarını 3ün altına dusuremesse kalır. En azından normal liselerde böyle anadoluda nası bilemem
Anadolu da en fazla 2 tane olabilir geçmek için.
Yani maksimum 1 getirme sınırın 5 tane. Bunların 3 tanesini ortalama yükseltme de vermen gerekiyor.2 zayıfla da sorunlu geçiyosun.
Yıl Sonu Başarısının Tespiti
Bir Dersin Yıl Sonu Notu Madde 29 — Bir dersin yıl sonu notu; a) Birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalamasıdır. b) Hiç not bulunmaması hâlinde yetiştirme programında alınan nottur. Bir dönem notunun bulunması hâlinde ise bu dönem notu ile yetiştirme programında alınan notun aritmetik ortalamasıdır. (RG.19/10/2005-25971) c) Ders yılı sonunda belirlenen yıl sonu notu ile ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında alınan notun aritmetik ortalamasıdır. d) İşletmelerde beceri eğitiminde birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalaması ile yıl sonu beceri sınavı notunun aritmetik ortalamasıdır. e) Naklen gelen öğrencilerin önceki okulunda aldığı dersler ile yeni okulundaki dersler farklı olduğunda: 1) Bir dönem notu alınabilecek kadar süre bulunması durumunda yeni dersten alınan ikinci dönem notudur. 2) Yeni alınan dersten bir dönem notu alınabilecek kadar süre bulunmaması durumunda eski okulundaki dersin dönem notlarına göre belirlenen nottur. Dönem notlarının aritmetik ortalaması hesaplanırken yarım ve yarımdan büyük kesirler tama yükseltilir.
Bir Dersin Ağırlığı ve Ağırlıklı Notu Madde 30 — Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Bir dersin yıl sonu notu ile o dersin haftalık ders saati sayısının çarpımından elde edilen not, o dersin ağırlıklı notudur.
Yıl Sonu Başarı Ortalaması Madde 31 — Öğrencinin yıl sonu başarı ortalaması, derslerin ağırlıklı notları toplamının haftalık ders saatleri toplamına bölümü ile elde edilen nottur. Yıl sonu başarı ortalaması hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür. Yıl sonu başarı ortalaması öğrencinin dosyasına, sınıf geçme ve diploma defterlerine işlenir ve diploma notunun hesaplanmasında esas alınır.
Ders Yılı Sonunda Herhangi Bir Dersten Başarılı Sayılma Madde 32 — Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İkinci dönem notunun, en az "Geçer" ancak birinci dönem notu "Etkisiz" ise ikinci dönem notunun en az "Orta", b) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin yıl sonu beceri sınavı notunun en az "Geçer" olması gerekir.
Doğrudan Sınıf Geçme Madde 33 — Ders yılı ya da ortalama yükseltme sınavları sonunda, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler doğrudan sınıfını geçer. Okul türlerine göre Kurulca belirlenen dersler dışındaki derslerden başarısızlığı bulunan öğrencilerden yıl sonu başarı ortalaması; a) Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinde 3.50, b) Anadolu türü liseler ile önünde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan liselerde 3.00, (RG.19/10/2005-25971) c) Genel lise, spor lisesi ile meslekî ve teknik liselerde 2.50 olan öğrenciler ortalama ile sınıflarını geçer.
Sorumlu Olarak Sınıf Geçme ve Sorumluluğun Kalkması Madde 34 — Doğrudan veya yıl sonu başarı ortalaması ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden alt sınıflardaki sorumlu olduğu dersler de dahil, başarısız olduğu ders sayısı en fazla iki olanlar bir üst sınıfa devam ederler. Alt sınıftaki dersler de dahil, ikiden fazla sorumlu dersi bulunanlar ise başarısız sayılırlar. Ancak alanını değiştirmesi durumunda sınıfını geçebilecek öğrencilerden; nakil ve geçiş yapacaklar ile alanını değiştireceklerde yeni alanında sorumlu tutulacağı dersler o öğretim yılı için sorumlu ders sayısına dahil edilmez. (RG. 19/10/2005-25971) Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.
Hazırlık Sınıflarında Seviye Belirleme Sınavı ve Sınıf Geçme Madde 35 – Önünde hazırlık sınıfı bulunan okullara kaydolan öğrencilerden; 9 uncu sınıfta birinci yabancı dil dersini takip edebilecek seviyede oldukları velileri tarafından sınavlardan önce okul yönetimine yazılı olarak bildirilenler, yabancı dil öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca ders yılının ilk haftasında hazırlık sınıfı seviyesinde yazılı ve sözlü seviye belirleme sınavına alınırlar. Bu sınavlarda alınan puanlar nota çevrilir ve en az "3" alan öğrenciler, başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilirler. Hazırlık sınıflarında sınıf geçme; birinci yabancı dil dersindeki başarı durumlarına göre tespit edilir. Diğer derslerdeki başarı durumu, öğrencinin ödüllendirilmesinde dikkate alınır. Hazırlık sınıfında, sınıf geçmeye esas dersten ders yılı sonunda başarılı olamayan öğrenciler, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sırasında yazılı ve sözlü sınavlara alınırlar. Bu sınavlardan en az "Geçer" alan öğrenciler başarılı sayılır. Başarısız olanlar, bir yıl daha hazırlık sınıfına devam edebilir. Hazırlık sınıf başarısı, diploma notunun belirlenmesinde dikkate alınmaz. (RG.19/10/2005-25971)
Sınıf Tekrarı Madde 36 — Öğrencilerden; a) Ortalama yükseltme sınavları sonunda başarısızlığı bulunup yıl sonu başarı ortalamasıyla sınıf geçemeyenler, b) Sorumlu olarak sınıf geçemeyenler, c) Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler. Sınıf tekrarı, orta öğretim süresince bir defa yapılır. Ancak hazırlık sınıfındaki sınıf tekrarı bu süreye dahil değildir. (RG.19/10/2005-25971) Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanların dışındaki mezun olamayan son sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar, istemeleri hâlinde başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar ederler. Bunlardan sınıf tekrar etmek istemeyenler, sınıf tekrarı yapmadan sorumluluk sınavlarına girebilirler.
MEB
iyi geceler ir sey sormk istiyorum.
ben anadolu lisesi 1. sınıf ogremcisiyim.
ingilizcem yerlerde.diğer derslerim de orta.sole izzh ediyim 1. donem ingilizce 2 geldi,mat 3 geldi gerisi 4 we 5 geldi.fakat bu donem daha da kotuye doğru hızla yol aldığmı hissettim.(ingilizce acısından)yani bu donem ingilizcem kardemde 1 olursa beni ne gibi sonuclar bekliyor??
arkadaslar bana acil yardım gerekşyor bilgilerini acilen paylasırsanız cok sevinirim .saygılar ii aksamlar!