Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (503. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
531.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stones_

Önceki Snr, hat zayıflama değerleriyle karşılaştırdınız mı acaba?

Mesela şöyle değerleri olan bir bölüm:
     8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

Eski modem ve yeni modem değerlerinizi koyarsanız daha net anlayabiliriz. Bende bayramdan sonra forumdan bir arkadaştan alacağım. 2 el bölümüne baksaydınız daha uygun bulabilirdiniz sıfır olarak. Neyse hayırlı olsun.

Yeni modem ile değerlerim. Pek bir şey fark etmedi maalesef. Ama Snr değerim çok düşük. Halbuki hep online oyun oynarım, lag, kopma yok. Bu nasıl oluyor peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: GKM

direk msdostan ping atın google vs bi kaç yere öyle deneyin.

örnek

ping google.com.tr

süre = 58ms

benim ping 58
    donanımhaber ping 14ms

google 72 donanımhaber 25 çıktı
  • Bende de sık sık kopma oluyor. Denemediğim yol yöntem kalmadı sorun hala düzelmedi. Müşteri hizmetlerini arasam hemen hızımı düşürüyorlar artık. Onlar bile soruna çözüm olmaktan uzak. SNR değeri 20 nin altındaysa bağlantı sağlanamaz yazıyor çoğu yerde ama benim ki daha düne kadar 3 seviyesindeyken şimdi 0 gözüküyor ve tuhaftır böyleyken bile bazen kopma olmadan bağlı kalabiliyor.

Connection Status	Connected 
    Link Type DSL
    Line Mode G.DMT-
    Downstream Upstream
    ADSL Rate(Kb/s): 4092 799
    Attainable Rate(Kbps): 12844 1087
    SNR Margin(dB): 0.0 0.0
    Attenuation(dB): 4.1 1.8
    Power(dB): 2.1 1.2
    PVC Name Connection Status IP Address Protocol
    Internet Connected 85.99.156.66 pppoe

• 1 magabitten 8megabitsize kadar olan tarifeye geçtikten sonra bende bi sorun çıkmadı

1Megabitken Modem Değerlerim

8Megabitken Modem Değerlerim

sizden bu değerlere göre kendi hattınızın destekleyip desteklemediğini karşılaştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrc -- 12 Kasım 2011; 10:45:05 >

• Sabah yine arıza kaydı bildirdim. Hep aynı bilindik şeyler söylediler. 8 mbite kadar olan hattımı desteklemiyor diyerek kademe kademe 1 mbite kadar düşürdüler ama sorun hala devam ediyor. Benim evde kablolar da dahil değiştirmediğim bir şey kalmadı. Telefonda da belirttim 8mbit'e kadar diyorsunuz hattınız desteklemiyor diyerek 1 mbite düşüyorsunuz e oldu olacak 256 yapın da tam olsun dedim. Sorunla ilgileneceğiz dediler teşekkür ederim dedim ve kapattım ama çözüleceğine dair hiç umudum yok ya neyse... Başka bir imkanım olsa bir dakika beklemezdim ama kötünün iyisine el mahkum katlanıyorum.
  • Arkadaşlar smile adsl kullanıcıyım. İnternetim berbat (Şu an 850kbps kullanıyorum). Evin dışındaki telefon kutusunu kontrol ettirmek istiyorum(Kutudan eve gelen kabloyu yeniledim). Bu işi Türk Telekom'un yapması gerekmiyormu ? Türk Telekomdan arıza kaydı bile bırakamıyorum. Böyle bir hizmet numarası bulunamadı diyor. Smile adsl müşteri hizmetleri ile de konuştum bi faydası olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: samet.yildiz

Arkadaşlar smile adsl kullanıcıyım. İnternetim berbat (Şu an 850kbps kullanıyorum). Evin dışındaki telefon kutusunu kontrol ettirmek istiyorum(Kutudan eve gelen kabloyu yeniledim). Bu işi Türk Telekom'un yapması gerekmiyormu ? Türk Telekomdan arıza kaydı bile bırakamıyorum. Böyle bir hizmet numarası bulunamadı diyor. Smile adsl müşteri hizmetleri ile de konuştum bi faydası olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

/>

Hocam fena halde santrale uzaksın. Senin bu durumu kablo v.s kurtarmaz. Çevrendekilerle birlikte internet hizmeti alamıyoruz. Yeni saha dolaplarından kurulmasını istiyoruz diye bir dilekçe ile Telekoma müracaat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

Orijinalden alıntı: samet.yildiz

Arkadaşlar smile adsl kullanıcıyım. İnternetim berbat (Şu an 850kbps kullanıyorum). Evin dışındaki telefon kutusunu kontrol ettirmek istiyorum(Kutudan eve gelen kabloyu yeniledim). Bu işi Türk Telekom'un yapması gerekmiyormu ? Türk Telekomdan arıza kaydı bile bırakamıyorum. Böyle bir hizmet numarası bulunamadı diyor. Smile adsl müşteri hizmetleri ile de konuştum bi faydası olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

/>

Hocam fena halde santrale uzaksın. Senin bu durumu kablo v.s kurtarmaz. Çevrendekilerle birlikte internet hizmeti alamıyoruz. Yeni saha dolaplarından kurulmasını istiyoruz diye bir dilekçe ile Telekoma müracaat edin.

Hocam santrale uzakta olduğum biliyorum ama ttnet kullanan komşularım 2mb sorunsuz kullanıyor. Bana ilginç geliyor. Hatta kullandığım telekom kutusundan 1 ev yanımda internet kafe çalışıyor :d

• arkadaşlar 8 mbit tarifesine geçtim fakat 2 mbitte bile sürekli kopmalar yaşıyorum.Hat değerlerim bu şekilde.Acaba sorun benim hattımda mı ???

• quote:

Orijinalden alıntı: 9unkarekoku

Bende de sık sık kopma oluyor. Denemediğim yol yöntem kalmadı sorun hala düzelmedi. Müşteri hizmetlerini arasam hemen hızımı düşürüyorlar artık. Onlar bile soruna çözüm olmaktan uzak. SNR değeri 20 nin altındaysa bağlantı sağlanamaz yazıyor çoğu yerde ama benim ki daha düne kadar 3 seviyesindeyken şimdi 0 gözüküyor ve tuhaftır böyleyken bile bazen kopma olmadan bağlı kalabiliyor.

/>

Connection Status	Connected 
    Link Type DSL
    Line Mode G.DMT-
    Downstream Upstream
    ADSL Rate(Kb/s): 4092 799
    Attainable Rate(Kbps): 12844 1087
    SNR Margin(dB): 0.0 0.0
    Attenuation(dB): 4.1 1.8
    Power(dB): 2.1 1.2
    PVC Name Connection Status IP Address Protocol
    Internet Connected 85.99.156.66 pppoe

Snr değeri 20'nin altındaysa bağlantı sağlanamaz mı ? Kim demişse internetin "i"sinden anlamıyor. buyrun değerlerim.Hiç kopma yaşamıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: insurrection

arkadaşlar 8 mbit tarifesine geçtim fakat 2 mbitte bile sürekli kopmalar yaşıyorum.Hat değerlerim bu şekilde.Acaba sorun benim hattımda mı ???

Sorun sizinle ilgili hocam.Modem vb.aırzalı olabilir. kopmadan 4-5 mbit alabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overtakes -- 12 Kasım 2011; 16:24:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canycegoz

quote:

Orijinalden alıntı: insurrection

arkadaşlar 8 mbit tarifesine geçtim fakat 2 mbitte bile sürekli kopmalar yaşıyorum.Hat değerlerim bu şekilde.Acaba sorun benim hattımda mı ???

Sorun sizinle ilgili hocam.Modem vb.aırzalı olabilir. kopmadan 4-5 mbit alabilirsiniz..

teşekkür ederim hocam başka bir modem alıp deniyecem....

• Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 2348 509
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 17448 2380
    SNR Sınırı (dB): 33.7 38.3
    Hat Zayıflaması(dB): 5.0 2.1
    Güç (dB): 4.4 12.4

Max. alabileceğim hız nedir acaba? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 12 Kasım 2011; 20:29:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cato16

Gelen Giden

16mbit
  • quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

quote:

Gelen Giden

16mbit

Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Gelen Giden

16mbit

Teşekkür ederim.

59TL AKN uygulanmıyor hayırlı olsun iyi akşamlar =)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gelen Giden

16mbit

Teşekkür ederim.

59TL AKN uygulanmıyor hayırlı olsun iyi akşamlar =)

30 dk. önce geçtim 16 mbit'e kadar son hız alıyorum, kopma yok. Santrale 600 metre uzaktaymışım. Ayrıca teşekkür ederim, iyi akşamlar. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersanturk

arkadaşlar yeni askerden geldim.askere gitmeden 8mbit net limitsiz kullanıyordum.3 gündür kullanıyorum 512kb altında hız şaka mı bu.Pakette falan değişiklik yok.En azından 6mbit civarındaydı internet hiç bir sorun da yoktu...

Modemin ara yüzüne girerek hat değerlerinizi paylaşırsanız ilgilenebiliriz..

Hocam değerler bunlar olsa gerek...

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu G.DMT

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 512 256
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5760 1076
    SNR Sınırı (dB): 26.8 27.0
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 20.5
    Güç (dB): 17.4 11.9

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar yeni askerden geldim.askere gitmeden 8mbit net limitsiz kullanıyordum.3 gündür kullanıyorum 512kb altında hız şaka mı bu.Pakette falan değişiklik yok.En azından 6mbit civarındaydı internet hiç bir sorun da yoktu...

Modemin ara yüzüne girerek hat değerlerinizi paylaşırsanız ilgilenebiliriz..

Hocam değerler bunlar olsa gerek...

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu G.DMT

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 512 256
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5760 1076
    SNR Sınırı (dB): 26.8 27.0
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 20.5
    Güç (dB): 17.4 11.9

Evet hocam bunlar.Bu değerlerle 5 mbit kullabilirsiniz..

• Selamlar Arkadaşlar,
    Ben birşeyi anlayamıyorum. Bağlantı problemi aynen bende de var, 1-2 ay önce 4-5 mbit leri sürekli görürken son zamanlarda 1.5 lere düştü. Maalesef 4440375 i aradım ve arıza kaydı bıraktım, o günden beri 1 mbite ulaşamıyorum bile, 0,3 - 0,5 ler arasında gidiyor. Bir daha aradım, hattınızda problem yok diyorlar.
    Bir de android telefondan aynı hızı ölçtüğüm modeme bağlandım, acaip şaşırdım, ttnet hız sayfasına telefondan girdim, (bağlantım modemken) 6,5 çıktı, 5 saniye sonra laptoptan baktım(o da kablosuz) yine 0,6 civarı bir daha telefon denedim; 6,6
    Nasıl olurda telefondan bağlandığımdan hızlı, laptoptan bağlandığımda çook yavaş olabilir?
    Ne olur bir fikir.
    Saygılar
    Murat
  • 
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.