Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
531.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onr4249

Teufel1905>>>Cevap için teşekkürler.Sözleşme bitmeden tarife değiştirebiliyormuşuz smile'ın sitesinde yeni gördüm.

Frécoß>>>Sanada cevap için eşekkür ederim.Bir de ''upstream margin'' değerinin eksili değerlerde olması hakkında bir fikrin var mı?

Malesef yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Teufel1905>>>Cevap için teşekkürler.Sözleşme bitmeden tarife değiştirebiliyormuşuz smile'ın sitesinde yeni gördüm.

Frécoß>>>Sanada cevap için eşekkür ederim.Bir de ''upstream margin'' değerinin eksili değerlerde olması hakkında bir fikrin var mı?

Malesef yok.

Tamam yardımın ve cevapların için tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Malesef yok.

Alıntıları Göster
    Tekrar aradım ttneti. arıza kaydı aldı tekrar. inşallah düzelecek sorunum.

• quote:

quote:

quote:

Malesef yok.

Rica ederim.

• quote:

@ BJKKKKK

Daha fazlasını kaldırır. VDSL2 bile kullanabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayıp 5'e basıp ordan hızınızı 8 Mbps'e yükseltmelerini isteyebilirsiniz. Bir de ADSL Modunu modeminiz destekliyorsa ADSL2 veya ADSL2+'a getirirseniz daha iyi verim alırsınız.

Bağlı olduğunuz santraldeki yoğunluktan dolayı hızınız böyle olabilir. Yapabileceğiniz birşey yok.

Evet ben de değerleden iyi olduğunu düşünüyordum ama gene de bir sorayım dedim. Teşekkürler, yalnız şu anki bağlantımdan oldukça memnunum stabil yani. Bazı arkadaşlar da hızının yükseltilmesini istemiş ve eldekinden de olmuşlar Bilmiyorum bu riski almaya değer mi sonra hız arttırmak isterken eldeki hızdan da olmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

@ BJKKKKK

Daha fazlasını kaldırır. VDSL2 bile kullanabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayıp 5'e basıp ordan hızınızı 8 Mbps'e yükseltmelerini isteyebilirsiniz. Bir de ADSL Modunu modeminiz destekliyorsa ADSL2 veya ADSL2+'a getirirseniz daha iyi verim alırsınız.

Bağlı olduğunuz santraldeki yoğunluktan dolayı hızınız böyle olabilir. Yapabileceğiniz birşey yok.

Evet ben de değerleden iyi olduğunu düşünüyordum ama gene de bir sorayım dedim. Teşekkürler, yalnız şu anki bağlantımdan oldukça memnunum stabil yani. Bazı arkadaşlar da hızının yükseltilmesini istemiş ve eldekinden de olmuşlar Bilmiyorum bu riski almaya değer mi sonra hız arttırmak isterken eldeki hızdan da olmayalım

Alıntıları Göster
    Bu konudaki ilk mesajım olarak şunu söyleyeyim.

31 Mart 23:00'da 2mbit'den 8mbit netlimitsize geçtim. İlk iki gün 650 kb/s iken üçüncü gün 430kb/s civarındaydı.

ADSL Hat Değerleri

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

Hız Testi

Baktım ilk başta 8mbiti göremedim. Haftasonu modeme biraz masaj yaptım ve değerler son durumda şu şekilde.

ADSL Hat Değerleri

Hız Testi

Netlimitsize geçtiğim andan beri foruma girmemiştim. Çünkü bu hız ile dvd yazdırıp hdd düzenlemekten vakit olmuyor.

3 gündür 900kb/s stabil rapid ile. 2 ay böyle devam etse tamamdır benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Arkadaşlar bende kopma olayı var diyodum. Belki hatırlarsınız... Onu şöyle çözdüm gibiyim. Utorrent'te eş sayısını 13 yaptım her torrent için olan eş sayısına göndermeyide 2 yaptım. Ve 550-560kb indiriyo hiçte kopmuyo...

Alıntıları Göster
    Modeme masaj yaptım derken

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Modeme masaj yaptım derken

Alıntıları Göster
    acaba benim sorun splitterdan olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

acaba benim sorun splitterdan olabilirmi?

Alıntıları Göster
    Merkezden aradılar şimdi.

santrale uzaklığım 3600 metreymiş. çok uzakmışım.

1 mbit için en az 14dB bi değer olması gerekiyomuş. benimde 13.5 - 14 gibiymiş falan. 2mbit te bile kopma yaşarmışım.

türktelekomun çalışması varmış bu taraflarda. isterseniz bebek telekom müdürlüğüne giderek durumu öğrenebilirsiniz dedi.

şimdi benim asıl sorum.

anladık ki netlimitsizden bize hayır yok. 1 mbit limisiz tarifeye geçebilirmiyim şimdi. 7 nisanda netlimitsize geçmiştim.

7 nisanda geçtiğim için önceki paketim olan 4gb kotalı netin faturası da giricek. (bunda doğrumuyum acaba?)

1 mbit limitsiz tarifeye ne zaman geçeyim sizce? bir tarihi varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Merkezden aradılar şimdi.

santrale uzaklığım 3600 metreymiş. çok uzakmışım.

1 mbit için en az 14dB bi değer olması gerekiyomuş. benimde 13.5 - 14 gibiymiş falan. 2mbit te bile kopma yaşarmışım.

türktelekomun çalışması varmış bu taraflarda. isterseniz bebek telekom müdürlüğüne giderek durumu öğrenebilirsiniz dedi.

şimdi benim asıl sorum.

anladık ki netlimitsizden bize hayır yok. 1 mbit limisiz tarifeye geçebilirmiyim şimdi. 7 nisanda netlimitsize geçmiştim.

7 nisanda geçtiğim için önceki paketim olan 4gb kotalı netin faturası da giricek. (bunda doğrumuyum acaba?)

1 mbit limitsiz tarifeye ne zaman geçeyim sizce? bir tarihi varmı?

Alıntıları Göster
    @BJKKKKK

Spa masajı.

Router ayarlarını baktım. Bi ara kilitlendi. 4 yıl sonra ilk defa reset attım modeme. Kabloyu değiştirdim. Son olarak Wireless denedim. Her ikisinde de stabil 900kb/s seyrinde şu an nazar değmesin.

@hakaniko

Santral uzaklığından ziyade hattın kalitesiyle alakalı sanırım. Benim uzaklık bildiğim kadarıyla 5 km. Hat değerlerine göre 1,5-2km. Tam olarak nedir durum bilmiyorum.

Faturanda hakkında şunu söyleyeyim. Nisan ayı faturan kotalı tarifedeki gibi gelir. Ancak bir sonraki ay ise, kıst ücreti takabilir. Tarife değişikliğini ayın son 1-2 günü içinde yapmanı öneririm. Ay başında yaparsan 15 tl kıst ücreti takıyor.

Bunun dışında makineden mi kaynalanıyor onunla uğraşıyorum şuan. Win7de ping 999 larda geziyor ve net sürekli kopuyor. XPde ise 900kb/s de sorunsuz. Win7 de sorun nedir çözemedim. Antivirus devredışı bıraksamda durum değişmedi. DNS'ler her ikisinde de aynı. Firewallda yok şuan. Var bi terslik uğraşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GedKalessin

quote:

Orijinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

Arkkadaş işaretlediğim yer upload hızı benim internetim 8mbit

Olması gereken

Us Rate (Kbps) 1024
    Ds Rate (Kbps) 8192

Şuanda

Us Rate (Kbps) 800
    Ds Rate (Kbps) 8160

neden böyle acaba?

MINTON MDSL-210 ADSL2

Buda download hızı

IDM bendede aynen bu şekilde 940 950 lerde gidip geliyor ama ben inanmıyorum asıl hız 850 lerde dolaşıyor. IDM cepten ekliyor 1mbit

Alıntıları Göster
    yaklaşık 2 hafta oldu 8 mbit geçeli ama hız çok düşük mersin merkezdeyim

http://img310.yukle.tc/images/8962adsiz.PNG

http://img311.yukle.tc/images/4511adsiz2.PNG

• quote:

Orijinalden alıntı: mAh0

yaklaşık 2 hafta oldu 8 mbit geçeli ama hız çok düşük mersin merkezdeyim

http://img310.yukle.tc/images/8962adsiz.PNG

http://img311.yukle.tc/images/4511adsiz2.PNG

Arkadaşım hızınız gayet iyi. Belki hattınız kaldırmıyordur. Modeminizde yazan değerleri buraya yazarsanız yardımcı olabilirim. Çoğu kişi 1 veya 2 Mbps'lerde sürünürken siz 4 Mbps'e düşük düyorsanız ....

• Speedtest gibi sitelerde hızım 4 mbit gözüküyor. Fakat hattım 8 mbit destekliyor. Bulunduğum yer santrale çok yakın ve altyapıda problem yok.
    Fakat birçok siteden farklı dosyalar indirdim. Hızım 30 kb/s
    Tarifeye geçeli bir saat anca oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

Speedtest gibi sitelerde hızım 4 mbit gözüküyor. Fakat hattım 8 mbit destekliyor. Bulunduğum yer santrale çok yakın ve altyapıda problem yok.
    Fakat birçok siteden farklı dosyalar indirdim. Hızım 30 kb/s
    Tarifeye geçeli bir saat anca oldu.

bu ne ya hıza bakın

server ankara seçtim böle çıktı ne iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesör pato -- 13 Nisan 2010; 17:41:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: profesör pato

bu ne ya hıza bakın

server ankara seçtim böle çıktı ne iş

Alıntıları Göster
    Bendeki olay çok acaip.Galiba 512'ye düşürdüler ama ne hikmetse torrentte hız düşmüyor.400-500 arası indiriyorum.Speedtest sonuçları berbat,ping berbat,siteler çok yavaş açılıyor.Modemde hala hız 8mibt görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exodus09

Bendeki olay çok acaip.Galiba 512'ye düşürdüler ama ne hikmetse torrentte hız düşmüyor.400-500 arası indiriyorum.Speedtest sonuçları berbat,ping berbat,siteler çok yavaş açılıyor.Modemde hala hız 8mibt görünüyor.

Alıntıları Göster
    @ yumuklu sucurta

Şuan hızınız 8 Mbps mi ? Eğer değilse ve desteklediğini biliyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp 8 Mbps'e geçebilirsiniz. Eğer destekleyip desteklemediğini bilmiyorsanız modem arayüzünüzdeki yazan değerleri buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz. 30 kb/sn konusuna gelirsek ; Rapid gibi sitelerden download yapıyorsanız bu normal. Fakat Pardus veya Microsoft'tan test yapıyorsanız hattınızda bir sorun olabilir.

@ _Physio_

İzmir serverında kaç aydır sorun var. Nedenini ben de bilmiyorum. En iyi sonucu Eskişehir'den alabilirsiniz.

@ Exodus09

Modeminizde hız 8 Mbps gözüküyorsa ve download hızınız yüksekse sorun yok demektir. Speedtest.net sapıtabiliyor bazen öyle.

• quote:

@ yumuklu sucurta

Şuan hızınız 8 Mbps mi ? Eğer değilse ve desteklediğini biliyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp 8 Mbps'e geçebilirsiniz. Eğer destekleyip desteklemediğini bilmiyorsanız modem arayüzünüzdeki yazan değerleri buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz. 30 kb/sn konusuna gelirsek ; Rapid gibi sitelerden download yapıyorsanız bu normal. Fakat Pardus veya Microsoft'tan test yapıyorsanız hattınızda bir sorun olabilir.

@ _Physio_

İzmir serverında kaç aydır sorun var. Nedenini ben de bilmiyorum. En iyi sonucu Eskişehir'den alabilirsiniz.

@ Exodus09

Modeminizde hız 8 Mbps gözüküyorsa ve download hızınız yüksekse sorun yok demektir. Speedtest.net sapıtabiliyor bazen öyle.

Hızım 8 mbit eminim. Torrent ile denedim 700'e kadar çıktım. Ama video sitelerinde yükleme yavaş, çoğu sunucudan indirme yaptım genelde 30 kb/sn neden olduğunu anlamadım

• quote:

quote:

@ yumuklu sucurta

@ _Physio_

@ Exodus09

Hızım 8 mbit eminim. Torrent ile denedim 700'e kadar çıktım. Ama video sitelerinde yükleme yavaş, çoğu sunucudan indirme yaptım genelde 30 kb/sn neden olduğunu anlamadım

Alıntıları Göster
    @yumuklu sucurta bende Aydın'lıyım.Acaba bizim burda bi problemmi var?Bendede aynı sende olan şeyler oluyor...Dün bi ara elektrik gitti geldi ondan beri intnernette sanki sorun var gibi...

• quote:

@yumuklu sucurta bende Aydın'lıyım.Acaba bizim burda bi problemmi var?Bendede aynı sende olan şeyler oluyor...Dün bi ara elektrik gitti geldi ondan beri intnernette sanki sorun var gibi...

Şimdi de bişeyler oldu internete. Sitelere zar zor giriyor. Sizde de öyle mi?
  • quote:

quote:

Şimdi de bişeyler oldu internete. Sitelere zar zor giriyor. Sizde de öyle mi?

Alıntıları Göster
    @yumuklu sucurta Evet zar zor giriyor.Youtube'da video açamıyorum,15-20 sn'de bir donuyor.Ben Netlimitsize geçeli 4-5 ay olcak.Acaba diyorum,hızımımı düşürdüler?Ama torrentten 600-700'le indirebiliyorum.Ama surf yapmak istediğimde internet 56k gibi...

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.