Şimdi Ara

8gb-1200mhz-ddr2 vs 4gb-1333mhz-ddr3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Gigabyte P35C-DS3R" marka anakart ile "'2 gb Kingston 800Mhz DDR2" ramli bir pc kullanıyorum.
    Anakartın uyumlu olarak çalıştığı maximum ram özellikleri: "8gb 1200mhz(O.C.) DDR2" veya "4gb 1333Mhz DDR3"
    performans açısından bu iki ram özellikleri hakkında nasıl bir fark olur acaba?
    memory miktarımı daha önemli (8gb vs 4gb), ram tipi mi (8gb-DDR2 vs 4gb-DDR3) yoksa az bir farkta olsa frekans mı (8gb-1200mhz(oc)-ddr2 vs 4gb-1333mhz-ddr3)

yorumlar için şimdiden teşekkürler...

• kesinlikle bende bu soruyu merak ediyorum. zira bende aynen p35c-ds3r ile 2 gb kingston kullanıyorum ve ram güncellemek istiyorum. bana ddr3 ler daha mantıklı geliyo.
  • gecikme zamanlamaları yüksek olmayan ddr3 bellekler en iyi seçim olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagopakey78

gecikme zamanlamaları yüksek olmayan ddr3 bellekler en iyi seçim olacaktır.

hocam, aradaki memory farkını nasıl değerlendirdiniz? en fazla 4gb ddr3 ram takmak mümkünken ddr2 için 8gb kadar çıkmak mümkün. arada 4b fark var. can alıcı soru, ddr3 bu farka değer mi?
  • Miktar farkı sizin ne tür uygulamalarla ve ne şekilde çalışacağınız bilinmeden değerlendirilemez. Önemli olan ihtiyaçların karşılanması, "şu miktar iyi" gibi genel bir durum yok.
    Miktar ihtiyacı karşılanmadansa, belleğin hızının da bir anlamı kalmaz(çünkü sistem sabit disk darboğazına takılır). Zaten miktar kısıtlaması olmasa da hissedilir bir yana, sayısal olarak dikkate alınır bir fark olmaz. Hatta gecikme farkı fazlaysa DDR3 bellekli sistemin biraz geri düştüğü durumlar da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Kasım 2009; 3:03:31 >
  • core duo2- 2.7ghz lik bir işlemci ve P35C-DS3R anakartın maximum 3 -4 senelik bir ömrünün olduğunu düşünüyorum. bu süre zasrfında da 4gb-ddr3 ram seti her uygulama için yeterli olur gibi duruyor.

anakart firmasının 4gb - 8gb gibi ayrıma gitmesinin mantıklı bir sebebi olmalı, yani iki ram seti arasında ciddi bir performans farkı olmamalı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.