Şimdi Ara

89 MODEL 230E ALINIR MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
25.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.Bugün aile dostumuz aynı zamanda sanayide dükkanı olan ustayı ziyarete gittik.Kendisi aynı zamanda araba alım satımı da yapıyor.Ben de 11-12 bin bütçeyle araba arıyorum.elinde 89 model 230e var.manuel vites ve sıralı lpg var.220000 km de.arabanın çok temiz olduğunu söylüyor.4 lastiği,aküyü,yağını falan yeni değiştirmiş.yani tamamen masrafsızmış.
    araba çok hoşuma gitti.arabanın yanında 2004-2005 model arabalar duruyordu.hepsinden daha güzel görünüyor.
    Benim çekindiğim ise aracın 20 yaşına yakın olması ve ilerde bana açacağı masraflar.gerçi ustam parça fiyatlarının uygun olduğunu ve aracın 20 yaşına rağmen birçok yeni aracı cebinden çıkaracağını söylüyor ama ben yine de cesaret edemedim.fiyat olarak da 11,5 istedi.
    Sizce bu maceraya girmeye değer mi yoksa ben 1998-1999 model mazda 626,ford mondeo aramaya devam mı edeyim?







  • Km normal seviyede. Birde tanıdıkmış. LPG'de var. Mis gibi.

  • Sorman hata..w124 efsane kasadır, yaş km yanıltmasın seni..
  • emın ol o dıger baktıgın arabalar w124 den daha cok masraf cıkartır sana
  • Almayı düşündüğünüz Mercedes gerçekten kullanışlı ve derli toplu bir araçtır.Hem diğer Mercedes modellerine nazaran kompakt yapısıyla pratik kullanım olanağı sağlar hem de parça, işçilik ve ikinci el değeri konusunda Türkiye koşulları zarfında en uygun modellerden biridir.

    W124'ün 1985 - 1995 arası üretildiğini düşünürsek sizin baktığınız araç ne çok eski ne de çok yeni.. Hernekadar siz belirtmemiş olsanızda 230E olması itibarıyla donanım açısından da yeterli olduğunu zannediyorum.. ( SunRoof? Deri döşeme? )
    220000km. bu aracın yaşı için gayet iyi.. Aynı zamanda itinalı kullanılmış, bakımı düzenli yapılmış bir Mercedes motoru için sorun teşkil etmeyecek bir değer..
    Manuel vites olması da sizin için bir avantaj zira 220000km.'de motor dayanır ancak otomatik şanzuman dayanmayabilir.. Manuel vitese bir set orijinal baskı-balata bir de yeni 1. vites dişlisi/bilyası ( sürekli paslanan ve bu nedenle uğultuya neden olan parçalardır ) alırsanız yeni gibi olur..
    Eğer aracın ciddi bir kazası yoksa, döşeme/torpido hasarsızsa ve elektronik aksam düzgünse bence alınmasında bir mani yok.. Bir de LPG sistemini kontol ettirin.. Gerçi 89 230E'nin üzerinde günümüz çok nokta elektronik enjeksyon sistemlerine göre nispeten iptidai diyebileceğimiz Bosch K-Jet enjeksyon var ve sıralı olmayan LPG'ler ile de uyum sağlayabiliyor.. Ancak yine de modern bir LPG dönüşüm servisinin fikrini almakta fayda var..

    Son olarak diğer iki alternatif hakkında;
    Mazda 626 bir Japon otomobili olmasından ötürü uzun yıllar sorun çıkartmayacak şekilde kullanılmaya imkan veren bir mühendisliğe sahiptir.. Ancak malesef mekaniğindeki özeni işçiliğinde, malzeme kalitesinde ve özellikle iç dizaynında bulmanız mümkün değil.. Alacağınız 626 belki yaşına ve yüksek km.sine rağmen hala yağ eksiltmiyor olabilir ancak hiç süpheniz olmasın torpidosundan, kapılarından ve sürücü koltuğundan ses gelecek, kuvvetle muhtemel bagajı su alacak, cam fitilleri güneşten deforme olmuş ve elektrikli camları zor açılıp kapanıyor olacak.. Birkaç araç bulup inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız..

    Mondeo ise bence tamamen yanlış bir seçim olur.. Zira Ford'a ait üst segment otomobiller ikinci elde gerçekten çok değer kaybeder.. Hem de parça temini pahalıdır.




  • mec verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.230e boyutuyla,görünümüyle gerçekten güzel bir araç.ben şu an antalyadayım.aracı alırsam görevim gereği 1 hafta sonra hakkariye gitmem gerek.Orda parça sıkıntısı ve araçtan anlayan usta bulma konusu kafamı karıştırıyor.bir sürü araç inceledim hiçbiri 230e kadar içime sinmedi.
    araç tercih kıyaslama bölümünde de bir konu açmıştım.Hakkari'de Toyota avensislerin fiyatı uygun.antalya da içime sinen araç bulamazsam ordan avensis bakcam sanırım.fakat alacağım hiçbir araç 230e kadar hoşuma gitmez heralde.gri renk, sunroof, deri döşeme müthiş bir araç.kullanmadım ama içine oturmak bile yetti.
  • dostum mercedesle ilgili gerekli yorumu arkadaşlar yapmış, benimde sana bi kaç tavsiyem olacak, mondeo alırsan, kesinlikle satmakta zorlanırsın diyebilirim.
    Ve yıllarca kullanmış biri olarak mazda 626 yı tavsiye etmem, inanki parçaları mercedese göre çok pahalı ve kesinlikle bulmak çok zor, ben 2000 yılında 626 nın komple şanzumanını değiştirdim, çıkma komple şanzuman Ankara Şaşmazda hurdacılardan aldım ve işçililkle beraber 5.000 ytl yi geçti. düşün bu 2000 yılında olan bişey, şimdi olsa düşünemiyorum bile. Sana tavsiyem mazda dan uzak dur, konforludur, mercedese benzer ama baş belasıdır.

    Edit: eklemeyi unutmuşum, araç babamın aracıydı ve füme rengi 1991 model mazda 626 GLX 1.6 Sedan modeliydi, benim zorumla 2003 yılında 5000 ytl ye aracı sattım ve bi arkadaşımın sattığı bordo renk 1996 model mercedes e200 elegance'sı babama aldık. Mazdadan vazgeçmeyen ve satıldığına çok üzülen babam, e200 e binince mazdayı hemen unuttu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geshu -- 19 Nisan 2008; 2:46:56 >




  • 89 230e 'ye sıralı lpg olmaz diyolar ama???
  • Araç muhteşem bir tad verir o tadı bir daha unutamassınız, ayrıca lpg sıralı sistem değildir, emülatörlüdür büyük ihtimal, son olarak kesinlikle tavsiye ederim, bir çok 2000 li yılların arabasını 10 a katlar, malzeme, işçilik v.s kalitesi tartışılmaz
  • soyle bir piyasaya bakarsan (ki bakmissindir) mercedesin 70li modelleri bile gunumuzun (5-8 sene arasi, dusuk donanimli) aracindan pahali veya denk. hayirlisi olsun, icine siniyorsa bende al derim.
  • arkadaş aldı mı acaba arabayı?
  • evet bende merak ettim, hic ses soluk cikmadi..
  • merhaba arkadaşlar,gereken açıklamalar yapıldığı için ben de şimdi üye oldum.teşekkürler ayrıca.ben de 92 e 200 veya 200 e almak üzereyim. fakat araç 4 vites,bu sıkıntı yaratır mı,bir de kliması yok , sunroof var ,bu araçların bir ara sahteleri vs çıktı. alırken nelere dikkat etmeli,motor ,veya arabanın tamamı kaçak olabilir mi? bu konulara takıldım ben. ne dersiniz?
    bu araçların yedek parçasını hep çıkma mı bulacağız? mesela direkson kutusu ses yapıyor ,değiştirmem gerekirse nereden ,nasıl ve ne kadara bulabilirim?bir arkadaş almanya dan siparişle 3500 ytl ye gelir dedi. doğru mu sizce de ? teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.