Şimdi Ara

8800 GT Sonic ne kadar oc edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 700-1000-1700 de kullanıyorum siz ne tavsiye edersiniz ??

• ya bence 725 lere kadar çıkabilir ama sence gerek varmı karta oc yapmaya yani çok bi artış olmaz benim fikrime göre karta oc yapmak gereksiz bişey sonuçta kart nekadar performans artışı sağlıcakki? Yetmiyosa yetmiyordur. Hem o karta gerek yok şu an için performansı yeterlidir.
  • Gayet yeterli hızlar.Güncel oyunlar için fazlasıyla yeterli bir kart için,default halde bile geçerli bu,daha fazla overclock yapıp ekran kartını yıpratmaya gerek yok...

Çok sık değiştiren biri değilseniz,bir süre sonra mesela 6 ay ve ilerisi gibi bir zaman diliminde EĞER KART YETERSİZ gelmeye başlarsa ki hiç sanmıyorum,(1 sene için sanmıyorum :) ) o zaman abanalım overclock'a
  • 730/1800/2000 hızlarında sorunsuz kullanabiliyorum ama oc ile pek fazla fark göremediğimden uğraşmıyorum açıkçası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkidd

Gayet yeterli hızlar.Güncel oyunlar için fazlasıyla yeterli bir kart için,default halde bile geçerli bu,daha fazla overclock yapıp ekran kartını yıpratmaya gerek yok...

Çok sık değiştiren biri değilseniz,bir süre sonra mesela 6 ay ve ilerisi gibi bir zaman diliminde EĞER KART YETERSİZ gelmeye başlarsa ki hiç sanmıyorum,(1 sene için sanmıyorum :) ) o zaman abanalım overclock'a

Default ta 1600x1200 4xaa ile cod4 te kasmıyor ama çıkabileceği limitleri merak ettim yoksa high dan aşağı açtığım oyun yok

• Yapacaksan gpu ya oc yap ramlere yapma derim sakatlayabilirsin.
  • gpu yu 730 a çıkardım ramleri de 960 a düşürdüm.Bir sorum olacak shader ı ne kadar arttırmamı önerirsiniz ve shader ı arttırmak ne işe yarar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shader'i arttırmak, yükün shader'e bindiği durumlarda kare/sn artışı sağlar. Yeri geldiğinde çekirdek (ROP) hız aşırtımından daha çok getiri bile sağlanabilir.

Tabii, her durumda etkileyici olamayacağı için, birkaç sahneye bakıp hemen karar vermemek gerekiyor.

Meselâ, 8800 GTS G80 kullandığım zamanlar, Titan Quest'te yaptığım bir denemede, bir sahnede sadece shader'i arttırınca (sanırım çekirdekle aynı oranda), sadece çekirdek hız aşırtımından sağladığım getiriyle eşit oranda getiri sağlarken(büyük bir getiri yani), başka bir sahnede shader hızını arttırmak hiçbir işe yaramıyordu.
    Yani, sahneye, oyuna, kullanılan ayarlara göre etkisi hayli değişen bir şey.

Siz shader'i 1700 - 1800 civarına hız aşırtmaya bakın, sonuç olarak. Crysis gibi oyunlarda shader hızının ciddi etkisi olabiliyor.

Belleği düşük tutmayın. 256 bit bellekli G92 8800'ler için bellek hızı önemlidir.

EK: Kullandığınız saat hızlarını unutmuşum. Shader'i 1700(1674) MHz'de tutuyormuşsunuz zaten. Yine de, fırsat varsa 1782+ deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Nisan 2008; 12:27:26 >

• 700/1750/2000 de kullanılabilir. Shader en fazla 1782 ye çıksın. (1800 yapınca 1782 oluyor).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.