Şimdi Ara

8000 TL'niz olsa ne yapardınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öğretmen olmayı garantile de sonra o parayla ne yapacağını düşün.
    sözde bende öğretmenlik bitirdim ama 4 yıldır boştayım.
  • Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, ancak vakit bulabildim hepsini okumaya.

    Öğretmen olacağının/atanacağının garantisi yok diyenlere hak veriyorum. Bu için KPSS'si var, mülakatı var ( her ne kadar mülakat artık formalite olup aldığın puanın yuvarlanması olsa da torpil işlerinin tamamen kalkmadığını düşünüyorum) var da var... Üstelik 1 sene daha okuyacağım.

    Aslında bakarsanız hiçbir şeyin garantisi yok, lisede güzel bir üniversite kazanma hayalleri kuran arkadaşımı 2 sene önce bir restoranda gördüm ve beyninde tümör varmış, tanınmayacak haldeydi. Biz planlar yapıyoruz ama işler neredeyse hiç yolunda gitmiyor.

    Ülkemizde durum belli, benim param şu an itibariyle (8000) öyle büyük bir para değil. Üstelik durduğu yerde eriyip değer kaybedecek. Evlilik vs için tüm birikimimi harcayıp evlendiğim kadınla da uzun süre borç ödemek istemiyorum. Yaşım 21, henüz kendi hayatımı yaşamamış ve kendimi tanımamışken hayatımı başkasıyla paylaşamam.

    Youtube'dan az da olsa gelir elde ediyorum, olur da atanamazsam 1 sene daha ailemle yaşarım. Param şuan dolar halinde bu arada. Dolar attıkça kar elde etmiyorum, param sadece değerini koruyor. Kar elde etmek istiyorsam dolar kuru ürünlere yansımadan toplamalıyım.

    Branşım İngilizce.


    Öğrencilik hayatım boyunca öyle aptal/moron diye tabir edebileceğimiz öğretmenlerle karşılaştım ki aklımda "Bunlar bile öğretmen olduysa ben neden olmayayım?" sorusu bir an bile eksik olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Cube K -- 27 Nisan 2019; 18:0:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    1.5-2 yıl sonra öğretmen olacağım diyorsun, senin atama bekleyip atanamayan intihar eden, sözleşmeli olarak veya özelde 1500 liraya çalışan öğretmenlerden haberin var mı? görünüşe göre yaşın ufak değil fakat yazdıklarını başkası yazsa en fazla yaşı 15 diye düşünürdüm.

    senin alanın olduğu için söylüyorum.

    2 tane ing öğretmenliği okuyup boşta gezen, 1 tane almanca okuyup belediyede taşerondan girip sonradan memur olan arkadaşım var. ing-almanca tercumanlık okuyup bomboş gezen astsubay olan tanıdık var.

    ben sana geleceğini söyleyeyim kpssden çok yüksek bir sonuç almadıgın, mülakatta tanıdıgın olmadıgı sürece atanamayacaksın.


    ha sordugun soruya gelirsek 700 dolar / 700 euro alırdım.
    Gerçekleri söylüyorsun teşekkür ederim ama öğretmen olmama kesin gözüyle bakmazsam bu bölümü bitirecek motivasyonu sağlamam imkansız. Gelecekte büyük ihtimal boşta kalacağım düşüncesi ile her sabah 6:30'da yataktan kalkıp 1 saat yol gidip gereksiz dersleri dinleyemem. Biraz idealist olmam lazım bu konuda. Ayrıca KPSS'den yüksek bir puan alacağım. Seneye alıntılarım bu mesajımı




  • Tarza gore degisir ustune koy biraz esp eclipse 2 al





    @Death Cube K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 TL sini ye, 7000i vade yap biriktir. Sen 2 sene sonra mevzun olucan, TR ekonomisi cokuste, memur alimlari cok cok azalicak, kamu personeli giderleri karsilanamiyor artik, yakin da memurlar bile isinden olursa sasirma, mevzuniyetin ve atanman 6-7 yili bulabilir..

    KPSS DEN 100 bile alsan, devlet artik maaslari zor oduyor, her yil acik veriyoruz.. Problem basari degil, ekonomi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 27 Nisan 2019; 18:43:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setokaibaadnan

    öğretmen olmayı garantile de sonra o parayla ne yapacağını düşün.
    sözde bende öğretmenlik bitirdim ama 4 yıldır boştayım.
    Tam bunu yazacaktim, eline saglik. Ogretmen olan isi garanti saniyor galiba, artik bu ulkede kimsenin isi garanti degil.
  • Öğrencilikte yemediğin para kötü olmuş
    Zaman hariç Herşeyin telafisi var.Ve herşey zamanında güzel

    Lütfen hayatına müziği sok.8000 tl ye çok güzel ekipmanları alabilirsin.
    Yeni mi başlayacaksın yoksa belli bir altyapın mevcut mu?

    Processor e hakimsen pod Hd500x i öneririm.Yanına bir monitör bir de klavyesi rahat bir gitar aldın mı Tamamdır.

    Eğer olaya hakim değilsen

    Gitar+Amfi şeklinde başlangıç yapabilirsin.Line 6 in spider serisi amfileri çok iyi.Line 6 Jam diye bir modeli vardı.Onu da öneririm.

    Gitar modeli olarak da gözüne hoş geleni al.sonrasında stiline göre birşey alırsın.

    Ama lütfen telefona pc ye para gömme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 27 Nisan 2019; 19:43:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 tane hdd alırdım 8 er tb lık.. toplam 64 tb. Bhd + burst madenciliği yapardım. gpu madenciliğe göre avantajı elektrik yok ve aylık 64 tb için yaklaşık 150-200 dolar getirisi var en az..
  • Sakın paranı çarçur etme. İlerde ne olacağı belli olmaz. İşsizlik had safhada. Paranın erimemesi için dolar/euro/altın’a çevir. İlla harcamak istiyorsan, yurtdışı seyahatine harca, Erasmus, work and travel yap. Biz şu an çalışıyoruz ama biz bile korkuyoruz yarın ne olacak diye. Lütfen dikkatli düşün.
    Bir de öğrenciler pasaport çıkarırken sadece defter parası ödüyor 100 küsur gibi bi şey. Ben zamanında üç yıllığı 87 civarına çıkarmıştım. Öğrenciyken onu da aradan çıkar, lazım olur belki. (25 yaşın dolana kadar veriyorlar)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC falan toplamak boş iş iki tane oyun oynamak için saçma sapan paralar veriyorlar üzülüyorum bunları görünce. Dil öğrenmeni bir kursa yazılmanı tavsiye ederim Almanca, Fransızca, Rusça, İngilizce bu dillerden birini seçebilirsin zaman su gibi geçiyor madem harcayacaksın dil öğren 3 bin tl versen dile geriye kalan 5 bin tl harcama dursun ya da çok istediğin birşey varsa onu al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisina gezmeye giderdim kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sembroni - @Breaak4Love

    Doğu ili diyince aklınızda canlanan şehre göre fiyatlar değişir. Ben büyükşehirde yaşıyorum, kurumum da tam merkezde. Oturmakta olduğum ev de kurumuma 5 dakika yürüme mesafesinde. Bulunduğum şehirde de 500-600 TL'lik kiralık evler var. Ancak merkezde bu evleri inanın maddi durumu kötü olanlar dahi tercih etmiyor. Oturulacak gibi değiller. Şehrin dışında bulunan evler ise oturulabilecek seviyede, şu anki evimin standartlarında öyle diyeyim. Ancak uzakta tutmuş olduğunuz evin kirasının düşük olması ne yazık ki olumlu bir şey değil, hem yol masrafınız oluyor hem de sabah otobüslere yetişmek için daha erken kalkıp hazırlanmanız gerekiyor. Sivas'ta da çalıştım, şöyle anlatayım, kurumumu Atatürk Caddesi'nde varsayın. Kümbet ya da Alibaba'da bir ev tutmaya kalkarsanız 500 TL kira ödersiniz. Ancak benim evim tam olarak Atatürk Caddesi'nde. Öyle düşünün. :) Uzak semtlerde ev tutmak yerine tam merkezde tutup yol masrafından ve günlük 15-20 dakika erken kalkmaktan tasarruf ediyorum.

    İnternetim fiber. 16 ya da 24 mBit tercih etmek istemedim. Zaten evde çok fazla duramıyorum, durduğumda da internetin yavaşlığından kanser olmak istemedim.

    Kardeşime hattımın üzerine bir telefon aldım, hatta yüksek miktarda ödeme yapmamın sebebi de bu.


    @mcx

    Sağdan soldan kırpa kırpa atıyorum 1500 TL'yi. Genelde 1000 TL falan oluyor o, maksimum 1500 TL atabiliyorum. Ama bu civarda bir para kenara ayıramıyorsanız çalışmanın da bir manası kalmıyor şahsımca.

    Gönül isterdi ki daha fazla biriktirelim ama dedim ya, evdeki hesap çarşıya uymuyor arkadaşlar. Eve çıkmak çok masraflı ve meşakkatli bir iş. O kadar çok alınacak şey oluyor ki, sadece 3-4 ayınızı evin eksiklerini gidermek için harcıyorsunuz. Durduk yere masraflarınız çıkıyor.
    Ha eve çıkmak ya da tek başına bir eve çıkmak şart mı? Tabii ki değil. Bu biraz da size bağlı. Ben öğrenci yurdunda da kaldım vakti zamanında, ama iş sahibi bir insan ile üniversiteli bir öğrenci bir arada yapamıyor. İşten yorgun argın çıkıyorsunuz, tek istediğiniz huzur ve biraz dinlenmek, yurda bir geliyorsunuz kuduranlar, sevgilisiyle tartışanlar, gitar çalanlar... Yapamıyorsunuz, işyerinden bekar arkadaşlarınızla eve çıkıyorsunuz. Bu sefer de evde traş, banyo, tuvalet sırası bekliyorsunuz. Sıkıntı çıkıyor, kavga ediyorsunuz. Biriniz uyumak isterken biri öteki odada son ses müzik dinliyor, kapat şunu diyemiyorsunuz huzurunuz kaçmasın diye. Anlaşamıyorsunuz yani.

    E tek başına çıkınca da ayrı bir dert. Evin her şeyiyle siz ilgileniyorsunuz. Nöbetten çıktığınızda uyanıyorsunuz saat olmuş 12-1. Yemeğinizi hazır edip önünüze koyan birisi yok. Dışarı çıkıp bir şeyler yiyeyim diyorsunuz, saçınız başınız dağılmış, açken duş alamam diyorsunuz. Mecburen dışarıdan söylüyorsunuz. Dışarıdan yemek de en az 10-15 TL'ye patlıyor size.

    Diyorum ya bu tür sorunlar saymakla bitmez. Öğrenci aklıyla düşünmemek lazım. İş sahibi olunca alışkanlıklarınız, harcamalarınız mecburen değişiyor. Değişmek zorunda kalıyor. Akşam acıktığınızda 5 liraya tavuk döner yemek istemiyorsunuz. Akşama kadar çalışıyorum, bari karnımı güzel bir yemekle doyurayım demeye başlıyorsunuz. LC Waikiki'den değil de, daha kaliteli yerlerden giyinmeye başlıyorsunuz.

    Durduk yere giderleriniz çıkıyor. Mesela bu ay birimimden 2 arkadaş evlendi, nezaket gereği maddi yardımda bulundum, diğer türlüsü olmaz.

    Alışveriş deseniz apayrı bir dert. Bir evi dizmek size 3000-4000 TL'ye patlıyor. Evi komple ikinci el eşya alayım demeyin, pislikten oturamazsınız. Temiz eşya bulmak spotçularda çok çok zor. Mecburen bazı şeyleri sıfır almak zorunda kalıyorsunuz. Ben evde çok vakit geçiren bir insanım, temiz ve huzurlu bir evim olsun istiyorum bu yüzden de. Eve çok masraf ettim.

    Ben öğrencilerle aynı yerde kalırım ya da ev benim için çok önemli değil, bir yatağım bir masam olsun yeter diyorsanız benim kadar masraf etmezsiniz. Ama gurbette, aileden uzak yaşayan insan da aile sıcaklığında bir evde kalmak istiyor, onu da söyleyeyim. :)

    Velhasılkelam, artık geçinebilmek, birikim yapabilmek çok çok zor. Şu an araba almak için para biriktiriyorum. Hayatım boyunca, öğrencilik dönemimde dahi krediye asla bulaşmadım. Krediyle aldığım şey benim değildir. Bu sebeple de ne alırsam nakit alırım. Öğrencilik zamanımda 8000 TL para biriktirebilseydim şimdi 20000 TL param olacaktı. Arabamın 3'te biri tamamdı yani :) O yüzden kenarda dursun diyorum, tüm paranızı bir heves uğruna harcamayın..




  • Şu an bir yatırım tavsiyesi vermek istemiyorum ama ben olsam 5.7leri gördüğü an dolar alırdım.
  • Gendrya kullanıcısına yanıt
    bende öğretmenim hocam. doğunun bir köyüne atandığımda neler yaparım diye düşünüyorum sürekli. merkeze yakın köyleri doldururum diyorum lakin yol masrafı sıkıntı olur diyorum. diğer köylerde internet olmayacak , şu , bu olmayacak sıkıntı.
  • ha şu olay

    istersen al bu ismi. Benim için bi önemi yok daha troll değilim artık.
  • Hocam hiç öğretmen tanıdığın oldu mu? Ne kadar maaş aldığını biliyor musun? 2 yıl sonra o para maaşımın yanında hiç olacak demişsin ama yaklaşık 2 aylık maaşın olacak. Ayrıca üstün zekalı bile olsan mülakat sistemi kalkmadığı sürece 2 yıl sonra öğretmen olacağım demişsin, doğrusu öğretmen olmaya hak kazanacaksın olacak, yani devlet seni öğretmen yapana kadar öğretmen değilsin. Özel okullardaki dershanelerdeki köle koşullarından bahsetmiyorum bile😁 son söz; Herşey gönlünce olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın yap kara girersin
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    3 yıllık öğretmenim aldığım para maaş artı ek ders 4800 minimum 5000 falan değil yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin yerinde idim bir ara. Gittim altın aldım elimdeki para ile. Atandiktan sonra arabamın 3de 1 parası çıkmış oldu. Bu arada evimde ps4de var pc de. Sadece atama olmadan eldeki parayı car cur etmedim sabırla bekledim zamanla hepsi oldu.


    Bu arada doğuda kira ucuz diyenler Gaziantep gelebilir 1200lira kira veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: planetech

    Hocam hiç öğretmen tanıdığın oldu mu? Ne kadar maaş aldığını biliyor musun? 2 yıl sonra o para maaşımın yanında hiç olacak demişsin ama yaklaşık 2 aylık maaşın olacak. Ayrıca üstün zekalı bile olsan mülakat sistemi kalkmadığı sürece 2 yıl sonra öğretmen olacağım demişsin, doğrusu öğretmen olmaya hak kazanacaksın olacak, yani devlet seni öğretmen yapana kadar öğretmen değilsin. Özel okullardaki dershanelerdeki köle koşullarından bahsetmiyorum bile😁 son söz; Herşey gönlünce olsun
    Birçok öğretmen tanıdığım var, sınıf öğretmeni olarak başlayıp şu an bir okulda müdür olan tanıdığım dahi var. Benim demek istediğim 4 yıl boyunca en basitinden arkadaşlarımla gidip gönlümce içmeyerek, et dürüm yerine tavuk dürüm yiyerek, dolmuşa 2.5 TL verip zamandan tasarruf etmeyip erken kalkarak yürüyerek, gereksiz eşyalarımı satarak vs vs 4 yıl boyunca bu gibi küçük şeylerden ben bu kadar parayı biriktirdim. Artık mülakat formalite gibi bir şey oldu, aldığın puanı yuvarlıyorlar. Son dediğin için de teşekkür ederim ayrıca.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.