msi platinum combo anakartım var anakart ddr3 ü 1066 hızında destekliyor(bazı sitelerde 1333 gözüküyor farkın nedenini anlıyamadım).ben su an ise 2GB 800 mhz ddr2 kullanıyorum. 4 gb ram alıp w7 kurmak istiyorum. 800 mhz 4gb DDR2 ram ile 4gb 1066 mhz DDR3 ram arasında kararsız kaldım performans ne kadar değişir acaba ? ayrıca ben 1333 mhz lık ddr3 ramlerden alıp benim anakartıma takarsam anakart görüpte 1066 olarak mı çalıştırır ?
Ddr2 ve ddr3 aynı anda çalışmaz .Sadece ya biri ya biri olacak .Kombo mb lerde de ddr3 pek sağlıklı çalışmayabiliyor
Sizin için en iyi tercih 2 gb 800 ün üstüne 2 gb daha almak olacak
800-1066-1333 arasında da sizin görebileceğiniz gözle görülür bi performans farkı yok zamanlamalar iyi olsa bile
Eğer ddr 3 ü seçersem elimdekileri satıp 4 gb ddr3 takmayı planlıyordum yani 1 ondan 1 ondan degilde ddr 3 se 4 gb ddr 3 yok ddr 2 de karar kılarsam 4 gb ddr 2 olarak bende şuan 1-1 var yinede satıp 2-2 yapmam gerekecek galiba.
yani 800 mhz 4gb ddr2 ile 4gb 1066 mhz ddr3 arasında çok fark yoktur ?
Siz bilirsiniz ozaman. İlla 2-2 çalışacak diye de bi kaide yok ,ama kit olduğu zaman sorun çıkma ihtimali daha az tabi orası tamam
Bi test buldum biraz eski ama bunun gibi testler çoktur sizde aradaki performansa bakabilirsiniz
ddr3 1066 illaki performans farkı verir hatta oc la 1333 te çalıştırabilirsiniz ama 775 soket sisteme ddr3 takmak abes kaçar çünkü işlemci de dahili ddr3 bellek kontrolcüsü yok. bu yüzden sisteminiz ddr3 belleğin hakkını tam veremez.
anakartın ddr3 desteklemesi tek başına yetmiyor o zaman ?
işlemci kontrollü olmasıbir nebze daha hızlıdır (bellek ve işlemci iletişimi daha kısa sürer). esas demek istediğim şimdi bu sisteme göre alacağın ddr3 belleği de ilerde doğru düzgün kullanamazsın yeni sistem toplayacağın zaman daha yüksek hızlı ddr3 kit filan alırsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme