Şimdi Ara

800-1000 Lira Arası Sadece Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sadece kasa toplamam gerekiyor.Fakat uzun zamandır donanım piyasasını takip edemediğimden yanlış kararlar vermekten korkuyorum.Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.Durum başlıkta belirttiğim gibi,önerilerinizi bekliyorum.

Edit:Oyun amacıyla da kullanılacak bir sistem olacağındanı da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 23 Ekim 2014; 13:27:13 >

• Kullanım amacın hakkında bilgilendirirsen daha iyi tavsiyeler verebiliriz. Beklentilerin vs.
  • şimdi editledim hocam
  • 800 1000 lira gibi bir parayla oyun bilgisayarının toplamanın zor olacagını soylıygım sana ben
  • Valla hocam elverdiği sürece birşey yapacağız artık.Aklımda AMD FX 6300 ve R7'li bir ekran kartına dayalı sistem kurmak var.Bu sistem ne kadar yeterli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

Valla hocam elverdiği sürece birşey yapacağız artık.Aklımda AMD FX 6300 ve R7'li bir ekran kartına dayalı sistem kurmak var.Bu sistem ne kadar yeterli olabilir.

En az 1500 TL çıkarman lazım. O zaman oynayacağın oyunları söyle mesela ona göre gereksiz yüksek bir parça söylemeyelim
  • Son çıkan oyunları orta ya da yüksek-orta arası ayarlarda oynatabilecek bir sistem olursa iyi olurBunun dışında AMD A serisi ile FX serisi arasındaki fark tam olarak nedirA serisi sanırım daha yeni fakat FX serisi daha güçlü görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    600-800 arası telefon tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt
    Amd sistemler hakkında pek bilgim yok kardeşim o yüzden fazla yardımcı olabileceğimi sanmıyorum.
  • Estağfurullah hocam.Intel sistem tavsiyesi de alabilirim elbet.Hani AMD F/P diyorlar ya,bana da oradan esti AMD sistem.
  • 300 TL - AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm İşlemci
    350 TL - Asus R7 260X DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    222 TL - ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart
    140 TL - CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek
    155 TL - WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    176 TL - COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA

1343 TL yaptı VATAN'da.

Hatta biraz bütçeni zorlayıp " Sapphire R9 270x Dual-X Oc Gddr5 2gb 256bit Amd Radeon Dx11.2 " Alırsan ekran kartını, süper bi sistem olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgknozmn -- 23 Ekim 2014; 14:59:52 >
  • hocam a serisi işlemciler apu olarak geçiyor yani içinde gpu barındıran işlemciler. Bu dahili ekran kartı ne kadar güçlü dersen 200 250 tl vereceğin ekran kartları kadar hatta bence biraz daha iyiler. Yüksek bütçesi olmayan ve orta seviye ayarlarda oyun oynamak isteyen arkadaşlar için ideal işlemciler. Bende kullandım hala elimde mevcut crysis 3 oynamıştım orta ayarlarda ve hiç bir takılma vb sorunla karşılaşmadım açıkçası beni tatmin etti. İşlemcinin saf performansıda günlük kullanım için gayet yeterli ve iyi. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz ancak a10 6800k dan düşük bir model almayın. FX serisi ise içinde gpu birimi barındırmayan işlemciler ancak daha fazla çekirdek sunuyor sana(fx 6300 ve üstü için konuşuyorum). F/P kralı olarak fx6300 ü gösterebiliriz. Oyunlarda ve günlük kullanımda kaliteli bir ekran kartıyla seni asla üzmez. Ancak fx+ekran kartı alacaksan bütçeni daha fazla arttırman gerekir.

A10 6800K = 383
    ASUS A55BM-E A55 FM2+ = 131 (İleride Kaveri APU ya yükseltebilirsin fm2+)
    Corsair Vengeance 4GB 1600mhz = 136
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB =152
    COOLER MASTER CMP-350 500W = 176

980 TL kadar bütçeye alabilirsin. Ancak biraz daha para koyup ramleri gskillin(4x2) 2400 mhz likleri ile değiştirirsen çok iyi bir performans alırsın

• Amd a8 5600k
    Asus a88xm fm2+ anakart
    2x4gb kingston hyperx beast 2400mhz ram
    Everest eagle ec335 400w kasa
    1tb wd blue disk

Mis gibi olur :) daha sonra ekran kartı takarsın üzerine 260x falan mis gibi kullanırsın
  • Valla hocam bütçeyi bayağı bir aşmış bu sistem.Ama sistem güzel ona laf yok.Merak ettiğim 2 nokta var.Birincisi daha ucuz yollu anakartlar ile sistem kuramaz mıyız?İkincisi ise 500W'lık kasa yerine yine daha düşük W'lı bir kasa ile de performans alamaz mıyız?
  • Hocam verdiğiniz bilgiler çok yararlı,sağolun.Bunun dışında Harddisk'i WD Cavier Blue yapsak ve kasadan da biraz kısma yapsak olabilir mi?Ve son olarak verdiğiniz işlemcinin içine gömülü GPU'yu harici ekran kartlarıyla karşılaştırdığımızda vereceği performans aşağı yukarı hangisine denktir?
  • Hocam sağolun.Merak ettiğim içinde GPU'da barındıran A serisi işlemcinin olduğu bir sisteme harici bir ekran kartı da taktığımızda sistem çift ekran kartlı olarak mı çalışıyor yoksa sadece en iyi ekran kartını kullanarak mı çalışıyor?
  • 500W bi psu zaten ortalama 400-430 W güç veriyor. Bu yüzden daha düşmesen iyi olur. İşlemci ve ekran kartının tükettiği güçleri araştırıp karar verebilirsin. Güç kaynağımı düşürürsen bi süre sonra, son gücüyle kullanmaktan patlayabilir. Buda diğer bileşenlerine zarar verir. Bileşenlerin kullandığı limitte bir psu almanı tavsiye etmem bu yüzden 500w ideal
  • hocam 800-100 tl arası çok iyi bir kasa toplayabileceğinizi düşünmüyorum maalesef..
  • g3220
    msi h91 p33
    4 gb ram
    500 gb hdd
    cmp-350 500 watt
    r7 260x

Bu sistem 1000 lira civarı tutar. Daha ucuza istiyorsan ekran kartını r7 250 gddr5 yaparsın. Apu alma sakın onlar bir işe yaramıyor.
  • Zaten amacım çok iyi değil iyi bir kasa toplayabilmek hocam.Yoksa haşa 1500+ bir bütçe ile toplanmış kasalarla rekabet etmek değil amacımız.Sadece elimizdeki mebla ile mümkün olan en iyi kasayı toplayabilmek isteğimiz
  • Hocam sanki işlemci biraz güçsüz kalmış gibiBunun dışında herkes 500W'lık PSU öneriyor fakat bileşen sitelerindeki kasaların neredeyse %70'i 300W.Haliyle bende 300W yeterliymiş izlenimi uyanıyor.Gerçekten 500W mutlaka gerekli midir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.