|
Arkadaşlar, amacım 4090'lu bir laptop edinmek. Bu fiyata İstanbul'da bir Excalibur G911 gördüm. 32 GB RAM, 2 TB SSD, 4090 ve i7 13900HQ olduğunu hatırlıyorum. Tek kriterim içinde 4090 olması. Sizce her hafta kontrol etsem bundan daha uyguna bulabilir miyim? Hepsiburada'da aynı bilgisayarın peşin fiyatına 6 taksit 100 bin TL. Ve Casper'in sitesinde peşin fiyatına Paraf karta 6+6 taksit diye bir kampanya gördüm. Şahsen malzeme kalitesi umrumda değil. Teneke bile olabilir. Casper plastik diyorlar ama g911in metal ve daha iyi olduğunu biliyorum Fan sesi fazla olabilir ama 4090 zaten yüksek ses olmadan soğumaz. Oyun sırasında biraz artabilir, sorun yok. Şu an 1060'lı Acer Nitro kullanıyorum, bilenleriniz vardır, o da oyun oynarken fazla oluyor biraz. Surf sırasında az ama genelde. Oyundan oyuna da değişiyor FPS 60'a kilitleyip yüksek ayarlarda iken o uçak sesini yapmaz diye düşünüyorum. Teknik servisi ve garantisinden biraz korkuyorum. Bozulmamasını umuyorum. Bir de 3 yıl sonra üniversitem bittiğinde yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. Yurtdışında sıkıntı çıkarır mı? G911'in kasa ve parçaları ünlü bir modelin muadili mi? Casper Çin'de bastırıyor diye duymuştum. 3 yıl sonra sıkıntı yaşar mıyım yurtdışına çıksam? Öyle olursa en ucuz 90 bin TL'ye 2. Omen almam gerekir gibi.(ya da 120 k ya onun sıfırını) Son olarak, acelem yok. Sizce sahibindene 60-70 bin TL'ye "alınık 4090 Casper-Monster" falan diye ilan girmem daha mantıklı olur mu? Ölücü gibi linç edilmek istemem, ama tek amacım en ucuz 4090'lu laptop. En azından acil satmak zorunda olan olursa bilgisayarcıya satmak yerine 2-3 bin fazlaya bana satmış olur, iki tarafın işi görülür. Bir de masaüstü alamıyorum malesef. Günlük olarak derslere getirip götürmek gerekiyor kütüphanede vs bu sebeplerle belki mini PC alabilirdim ama monitör taşımak olmazdı o zaman da. Mühendislik dersleri ağır olduğundan 4090'a yönelmem gerekiyor o da şart malesef. Ama malum KYK kredisi ve harçlıklarla falan da bir MSI Titan alacak durumum yok. İyi forumlar. Black Friday beklenir mi bu arada? Az biraz indirim oluyor mu dolar bazında? Şu an para altında duruyor, aciliyeti yok o yüzden çok ona göre o vakti de bekleyebilirim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt