Şimdi Ara

80/4(8+2)=? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
0
Favori
16.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git

80/4(8+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 19.8.2020)
Giriş
    80/(4*(8+2))=2
    80/4/(8+2)=2
    80/(4/(8+2))=200
    Sıkıntılı kısım 4 ile (8+2) arasında * işaretinin olmaması. Zaten hesap makinelerinin farklı sonuç vermesindeki neden de bu. Arada * işaretinin olmaması aslında bir yazım hatası olduğundan, o tarz bir yazımın ne anlama geldiği makinelere farklı olarak yüklenmiş.
  • son noktayı koyuyorum

http://www.google.com/search?q=80%2F4%288%2B2%29&hl=tr&btnG=Ara

200müş

ilkokul öğretmenimi bıçaklamaya gidiyorum
  • Hocan bir halt bilmiyor sanırım. Cevap 200 dür.
    O dediğin (8+2) payda kısmında olsaydı olurdu.
  • bende bu konuyu arıodum

200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vix -- 15 Nisan 2011; 21:38:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: owan

Yazılanların çoğunu okumadım. Ama bu önce çarma sonra bölme yada tam tersini anlayamadım. Çarpma yada bölmede öncelik diye birşey olmaz. Orda sorulması gereken tek şey parantezde kalan yerin payda da mı yoksa pay da mı olduğudur. Matematikte işlem işareti konulmayan yer çarpmadır. Eğer parantezli kısım alta alınırsa orası bir önceki işleme bölünmüş sayılır. 2 cevabı için olması gereken yazım şekli 80/(4(8+2)) şeklindedir. Bu sorunun cevabı 200 dür.

+yanyatmışsekiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nunéth

80/4(8+2)=?

Ama dediğim gibi sorunun sorulma tarzı hatalı. 200 de 2 de doğru cevaplar aslında.

Soru hatalıdır katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

son noktayı koyuyorum

200müş

Bu mesajımda cevap vermiştim. Google anlamlı işlem için paranteze alıyor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48297818

• quote:

Orijinalden alıntı: sesar

quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

son noktayı koyuyorum

200müş

Bu mesajımda cevap vermiştim. Google anlamlı işlem için paranteze alıyor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48297818

Soruda bir yanlışlık göremiyorum. Google'ın soruyu daha anlaşılır yapması için parantez koymuş olması onun yanlış olduğunu göstermez. Soruda yanlışlık olsa google da çözemezdi böyle algılamak gerekir.

• @owan

Google ve diğer hesap makinaları böyle bir işlem gördüğünde otomatik olarak parantez atar. Arkadaş zaten söylemiş.

Yani cevabı 200 olan soru şu

==>(80/4)*(8+2)

Başlıkta ki ifadeye bakarsan yukarıdaki ifadeden farklı olduğunu anlarsın. . Artık bunuda anlamadıysan , anlatma problemim olduğunu düşünmeye başlıyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garfield^

Kolay gibi görünüyor ama ortalık birazdan karışır.

Bugün matematik hocama sordum. Soru şu şekildeymiş:

80
    ______ =2
    4(8+2)

Ankette de cevap bu gözüküyor zaten.

bende sordum oda 2 dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomebody

@owan

Google ve diğer hesap makinaları böyle bir işlem gördüğünde otomatik olarak parantez atar. Arkadaş zaten söylemiş.

==>(80/4)*(8+2)

Başlıkta ki ifadeye bakarsan yukarıdaki ifadeden farklı olduğunu anlarsın. . Artık bunuda anlamadıysan , anlatma problemim olduğunu düşünmeye başlıyacağım.

Sonuçta sen google ve hesap makinalarına yukarıdaki ifadeyi yazıyorsun. Matematikte heryere parantez konulacak diye bir ifade yok. google ve hesapmakinalarının yaptığı sadece anlam kolaylığı sağlamak diyorum sizde bunun anlamıyosunuz. 10 mesaj yukarıda yazdığım şeyi okursan söylemek istediğimi anlarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: handsomebody

@owan

==>(80/4)*(8+2)

Sonuçta sen google ve hesap makinalarına yukarıdaki ifadeyi yazıyorsun. Matematikte heryere parantez konulacak diye bir ifade yok. google ve hesapmakinalarının yaptığı sadece anlam kolaylığı sağlamak diyorum sizde bunun anlamıyosunuz. 10 mesaj yukarıda yazdığım şeyi okursan söylemek istediğimi anlarsın.

Ama o bahsini ettiğin anlam kolaylığı soruyu farklı bir hale sokuyor.

Ben sorunun hatalı olduğunu düşünenlerdenim. Hadi hatalı değilse 2 cevabı daha doğru gibi geliyor.

Şöyleki: Bölme çarpmanın tersidir. o zaman ifade

1
    -------- . 80 = 2
    4(8+2)

Büyük ihtimal soru hatalı, hadi değilse cevap 2.

Cevaba en uzak ifade 200 bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsomebody -- 16 Nisan 2011; 19:49:07 >

• Aslında farkılı bir hale sokmuyor. Sadece biraz mantık hatası yopıyorsun gördüğüm kadarıyla. Biraz olayı açarak yazarsam sanırım anlayacaksın. Hepimizin bildiği gibi matemetikte işlem işareti konulmayan yer çarpmadır. Yada sadece nokta konulur. Burda parantezin olduğu yerde bir çarpma işlemi olduğu konusunda herkes hemfikir sanırım

80/4(8+2)

işlemi ikiye ayırarak ele alalım.

80/4 burası ayrı bir ifade, (8+2) burası ayrı bir ifade.

Buradaki (8+2) bir önceki işlemle çarpılmalı. Çünkü bir işlem işareti yok.

Buardan sonra işlemi ister ilk çarpma istersen bölmeyi yaparak devam et. Sonuç değişmez. Ben çarpmayı yapim

80/4*10

800/4 = 200

Eğer sen burda (8+2) ifadesini 4 ile çarparsan parantez kısmını bir önceki işleme bölmüş olursun.

Öncedende söylediğim gibi (sanırım benden önce söyleyenlerde olmuş) bu sorunun cevabının 2 olması için yazılması gereken yazım şekli 80/(4(8+2)) olmalıdır.

• quote:

Aslında farkılı bir hale sokmuyor. Sadece biraz mantık hatası yopıyorsun gördüğüm kadarıyla. Biraz olayı açarak yazarsam sanırım anlayacaksın. Hepimizin bildiği gibi matemetikte işlem işareti konulmayan yer çarpmadır. Yada sadece nokta konulur. Burda parantezin olduğu yerde bir çarpma işlemi olduğu konusunda herkes hemfikir sanırım

80/4(8+2)

işlemi ikiye ayırarak ele alalım.

80/4 burası ayrı bir ifade, (8+2) burası ayrı bir ifade.

Buradaki (8+2) bir önceki işlemle çarpılmalı. Çünkü bir işlem işareti yok.

Buardan sonra işlemi ister ilk çarpma istersen bölmeyi yaparak devam et. Sonuç değişmez. Ben çarpmayı yapim

80/4*10

800/4 = 200

Eğer sen burda (8+2) ifadesini 4 ile çarparsan parantez kısmını bir önceki işleme bölmüş olursun.

Öncedende söylediğim gibi (sanırım benden önce söyleyenlerde olmuş) bu sorunun cevabının 2 olması için yazılması gereken yazım şekli 80/(4(8+2)) olmalıdır.

200 doğrudur.

çarpma=bölme > toplama=çıkarma

işlemler soldan sağa doğru yapılır. (parantezler önceliklidir)

çarpmanın bölmeye üstünlüğü yoktur.(genelde söylem bu şekildedir. ilköğretim veya liselerde işlemler kolay bölme olsun diye hocalar konuyu bu şekilde geçiştirir. yaptıkları sınavlarda da genelde parantezle ayırıp öğrencinin tuzağa düşmesini yada öğrencinin kendisine bu niye böyle diye sormasını engellerler )

80/4 * (8+2) şeklindedir. hocalar(artık nerenin hocası ise) oradaki 4 ile 10 nu çarpıp 80 i bölüyorlarsa diyecek birşey yok)

80/(4(8+2)) bu şekilde olsa idi cevaba 2 dersin yoksa neresinden bakarsan bak istiyorsan takla at cevap 200.

edit: bu soruya 389 kişinin 2 demesi çok garip bir durum.

edit 2: oturdum hepsini okudum. soru yanlış yada bölme işlemini nerede görmek istiyorsanız orada olur diyenler olmuş.

peki size desem ki 40 bölü 4 çarpı 2 bu işlemi nasıl yaparsınız ? size göre cevap 5 olmalı . (tabiki cvp 20 şimdi birde buna uğraşmayın)

sorulan sorunun okunuşuna bakabilirsiniz. 80 bölü 4 çarpı parantez içinde 8 artı 2.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agresif KUZU -- 16 Nisan 2011; 21:50:42 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.