Şimdi Ara

80-100 bin TL'ye 4080S sistem önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam sizinkine benzer bir sistem, acaba yorumlarınızı paylaşır mısınız? Bunda 12 taksit seçeneği var, benim adıma daha avantajlı:

Görüntü netliği adına sistemin imgur linki: https://imgur.com/2oV3Di8

• Wellgosh W kullanıcısına yanıt
    4080s aldiktan sonra min 2-3 sene kart degismezsin her cikan oyunu oynamiyorsan ,o zamana da ne 4000 ne 5000 serisi kalir.

Bu arada benim dedigim vadesiz taksit , vadeli taksiti her site yapiyor nerdeyse 12 taksite kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 24 Aralık 2024; 13:8:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umuyorum ki değişmem, şu anda elimde 3070ti var ve memnun değilim :) CPU'yla ilgili olsa gerek gerçi bu durum, PoE2 oyununda rezil fps alıyorum, yeni pc gelir gelmez satacağım (i14400F, MSI 3070ti, 64gb 3200 ram vs vs diye gidiyor ama oyun optimizasyonu yetersiz)

Paylaştığım sistem hakkında yorumunuz varsa paylaşır mısınız? Diğer siteler yapıyor evet ve fiyatlar çok yüksek kalıyor.

2k-4k da minimal FPS farkları olsa da her zaman işlemci gücü iyidir. 9700x senin topladığın seviyede alınması gereken en F/P işlemci. Tek CCD 8 çekirdek. Tavsiyem mutlaka 9700x alın.

• ecay kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim yorumunuz için. 9700X dışında bir değişiklik öneririr misiniz?

Anakart sizce uygun mudur? İleride 5000 serisine geçmeyi ve belki daha da ilerisinde ram'leri upgrade etmeyi düşünüyorum.

Bütçe kısıtlıysa yeterli. Bütçe kaldıysa PCI 5.0 destekli bir anakart düşünülebilir ama minimum 10bin TL civarıdır.

RAM ler su anda en uygun 6000 mhz de calisiyor ustu icin cok kasmayin ve 2X RAM takin . 4X RAM lerde uyum problemi oluyormus hepsini birlikte alsaniz bile.

• Kendim de sistem toplama arifesindeyim, o yüzden 1-2 haftadır piyasayı araştırmış oldum. Ama açıkçası buradaki yorumlarda mantığıma yatmayan bazı şeyler oldu. Özellikle işlemcide 2k'da sizin yerinizde olsam yükseğe çıkmazdım, 2-3 seneye yetmezse 9 serisinden 3d cache'li bir işlemci alıp devam edersiniz. Aşağıdaki sistemi amazon'dan özellikle prime hedefiyle, henüz tam fiyat ve ürün optimizasyonu yapmadan topladım. Ekran kartını değiştirdiğinizde aradığınız bütçede, gelecekte upgrade'e uygun bir sistem almış oluyorsunuz diye düşünüyorum. Kendim bu arada ultrawide 2k çözünürlük için topluyorum ama min 60fps bana yeterli geldiği için ekran kartı konusu min 4070 ti süper veya eklediğim olması şu an yeterli, ileride upgrade yapıp geçerim mantığındayım. Bende de 3070 var şu an sizinkine benzer şekilde.

Sizin için gerekli optimizasyonlar şöyle olabilir:

- Samsung 980 2tb gibi bir ssd'yi 5k'ya ekleyebilirsiniz.

- Anakart x870 hiç almayabilirsiniz, ben I/O ve wifi 7 için bu yongayı tercih ettim.

- Sıvı soğutma yerine kule soğutma alıp, ciddi fiyat kırabilirsiniz.

- Aynı şekilde kasayı da daha uygun alabilirsiniz Lian-Li yerine.

- 4080 için de ortalama 50k fiyat dediğimizde, benimkine nazaran 17k gibi bir ekleme olacak.

Yani dip toplamda 90-95k civarında, prime takıntınız yoksa benim gibi, taksitli kasanız olmuş olur. Bu arada hazır sistem araçlarında genelde gerçekten standart veya kötü anakartlar kullanılıyor. Alacağınız anakartın I/O ve kendi içindeki kanal dağılımlarına bakmanızda yarar var. O/C vs yapmadığınız için diğer kalite konularını pek önemsemezsiniz diye düşünüyorum zaten.

80-100 bin TL'ye 4080S sistem önerisi

Hatta sizin için değişiklik yaptım sepette. Model, satıcı değişikleri artık size kalmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 26 Aralık 2024; 16:40:28 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.