Şimdi Ara

80.000TL bütçe ile ne almalıyım kararsızım golf7 yeni jetta, seat leon FR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
2.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet biraz ertelemek zorunda kaldık ve yıl sonuda geldi hala kararsızım :)

otomatikten vazgeçtik gibi manuel ama araç konusunda kararsızız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok artık. Ne yapsınlar senin az yaksın diye aldığın dizel traktörden mi alsınlar ? O saydığı 4 araçta herhangi bi dizelden km de en dazla 8-9 kuruş fazla yakar. Bastın mı da uzar gider. Sen dizel arabayla vitesi 5 ten 3 e çekip tork alıcam derken bi bakmışsın etrafında geçmeye çalıştığın bir araba kalmamış.

Her şey tamam. DSG nin de Vag grubunun da canı cehenneme ama şu firmaların size Avrupa'da traktöre takıp kırsal motorinle yürüttüğü dizel motorları da göğe çıkarmayın. Araba dediğin benzin yakar.

VW CC 1.4 TSI 160 HP DSG / Şeker Beyazı / 17' Phoenix
  • aykuts41 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o saydıklarından Apollo Mavi Euro6 FR sahibiyim, temmuz sonu çıkışlı. Saydıkların içinde tek manuel olan dolayısıyla en mantıklısı fiyatına göre sınıfında en akıllı seçim. Kullanan bilir, kullanmayan dizelci tayfa bu arabanın ledlerine ancak arkadan bakar. Etrafa fazla takılma saydıklarından hangisini alırsan al pişman olmazsın.

Leon ile ilgili sormak istediğin herhangi bi şey olursa özelden yazabilirsin. Ya da buraya genel açıklamalar yapabilirim nası istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 1 Aralık 2015; 13:17:31 >

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle belirteyim, benzinli araba kullanıyorum. Az km yapan birisi için benzin her zaman ilk tercihtir ama hem çok km yapıyor hem de yüksek bütçelere çıkılıyorsa dizel tercihi daha iyidir. Tabi bu benim kişisel fikrim. Isteyen gider benzinli V6 3.2 araç alır. Tercih meselesi.
    Ayrıca yeni nesil dizel araçlar da yüksek tork gücü sayesinde gayet güzel yürüyor ve sessizlik konusunda da bir sıkıntı yaşatmıyor.

Avensis elegant extra
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Kardeşim o saydıklarından Apollo Mavi Euro6 FR sahibiyim, temmuz sonu çıkışlı. Saydıkların içinde tek manuel olan dolayısıyla en mantıklısı fiyatına göre sınıfında en akıllı seçim. Kullanan bilir, kullanmayan dizelci tayfa bu arabanın ledlerine ancak arkadan bakar. Etrafa fazla takılma saydıklarından hangisini alırsan al pişman olmazsın.

Leon ile ilgili sormak istediğin herhangi bi şey olursa özelden yazabilirsin. Ya da buraya genel açıklamalar yapabilirim nası istersen.

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam 2 sene yaklaşık 35 bin km tecrübeyle leon u öneririm.
    1.4 140 hp çok güçlü ve tutumlu. Yeni act ile daha da ekonomik olur.
    Ben de araba bakıyorum belki değiştiririm diye. Hem de her marka modele. Su anda yine aklimdaki araçlardan biri leon.

benimde tercihimde leon fr hem görünüş hem genç olmamdan dolayı

mesela şöyle bir leon çok hoş gözümde ve bu 14 model sanırımhttps://www.youtube.com/watch?v=8q8y0wuH7Og

ama gel gelelim dsgden sogudum açıkçası hiçbir bilgim yok ve dsg patlamasa bile manuele göre masraflı oluyormuş duyumlarıma göre?

bu aracı manuel mi alsam

• Dizel otomatik istersen. = Peugeot 308
    Dizel manuel istersen. = Golf.
    Benzinli istiyorsan. Kendin bilirsin. Fakat Golf önermem motoru çok agresifmiş.

• Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    80000 bütçe demiş 308 gibi premium(!) bir araca yeteceğini sanmam. Zira dizel otomatik 86 gibi rakamlar duymuştum. Allure mı neydi. Onun yerine 10 kağıt ucuza FR alır, highline düzeyinde donanımı olur, 308 in de içinden geçer. Hem kaliteli yakıt yakar, hem bastımı gider, hem parası cebinde kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 1 Aralık 2015; 18:53:04 >

• MKVll kullanıcısına yanıt
    Neye göre üstünlük tahsis ettiniz golfe anlatır mısınız biraz ? Mesela Leon'a göre artıları neler ? İçerdeki plastikten başka ? Ki o bile aynı esasen ama ezberiniz bozulmasın.

• quote:

Neye göre üstünlük tahsis ettiniz golfe anlatır mısınız biraz ? Mesela Leon'a göre artıları neler ? İçerdeki plastikten başka ? Ki o bile aynı esasen ama ezberiniz bozulmasın.

leon dediğin araç büyütülmüş b sınıfı zaten vw'de ancak poloyla kapışır golfle malzeme kalitesi aynı diyen biriyle hiç tartışmaya giremem, belliki ikisinden birinin içine oturulmamış şu konunun linkini atıp kaçayım lazım olur

http://forum.donanimhaber.com/m_95863144/tm.htm
    Eee ne var konuda ? Kemal abi Leonun sağını solunu bilen biri olarak sorun yaratabilen şeylerin çözümünü yazdı. Sorunsuz araba mı var Allah yaratması değil bu sizin premium dediğiniz bi ton araçta da var aynı kusurlar. Gerçi siz golfte kusur da olsa söylemez mezara kadar saklarsınız.

Leona B sınıfının büyütülmüşü diyerek cahilliğinin büyütülmüş olduğunu da kanıtlamışsın kendi kendine. Golf 7'nin içine bir kere oturdum onda da sapık gibi sağı solu mıncıklamadım kol dayama platformunun hangi malzemeden üretildiği pek enterese etmiyor beni. Ama senin Leon görmediğin belli çünkü leonu kulaktan dolma bilgilerinle teneke plastiği sanıyorsun.

Leonla aynı fabrikadan çıkan makinenin ufak motorlusuna 20 bin fazla verip sonra otobanda arkasından yetişmeye çalışıyorsan, durup biraz düşünmelisin bence

Sizin gibiler yüzünden forumda alay konusu oldu Vag grubu. Şunu kabul edelim bu ülkede Leon-Golf-A3 üç arabada orta üst sınıfın arabasıdır. Öyle bmw mercedesle kıyaslanacak arabalar değillerdir. Ben öğrenciyim ilk arabam Leon FR tabii ki babam aldı, kıymetini bilirim ama hiç bir zaman arabayı göğe çıkarıp komik duruma düşmem. Dediğim gibi C segmenti Vag grubu hepsi birbirinin kopyası, hiçbiri için diğerinden 5 kuruş fazla vermeye değmez, tabi plastik fetişisti değilseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 0:47:52 >

• Hocam hangisini alirsal al. Daha iyilerini al, kazasiz belasiz umarim.

Fakat.. Ben bu 4'luye bakacak olsam gozlerim 1.5 ecoboost focus, 1.6 thp 308-DS4 arar. Tabi bulursam.

Eee ne var konuda ? Kemal abi Leonun sağını solunu bilen biri olarak sorun yaratabilen şeylerin çözümünü yazdı. Sorunsuz araba mı var Allah yaratması değil bu sizin premium dediğiniz bi ton araçta da var aynı kusurlar. Gerçi siz golfte kusur da olsa söylemez mezara kadar saklarsınız.

Leona B sınıfının büyütülmüşü diyerek cahilliğinin büyütülmüş olduğunu da kanıtlamışsın kendi kendine. Golf 7'nin içine bir kere oturdum onda da sapık gibi sağı solu mıncıklamadım kol dayama platformunun hangi malzemeden üretildiği pek enterese etmiyor beni. Ama senin Leon görmediğin belli çünkü leonu kulaktan dolma bilgilerinle teneke plastiği sanıyorsun.

Leonla aynı fabrikadan çıkan makinenin ufak motorlusuna 20 bin fazla verip sonra otobanda arkasından yetişmeye çalışıyorsan, durup biraz düşünmelisin bence

Sizin gibiler yüzünden forumda alay konusu oldu Vag grubu. Şunu kabul edelim bu ülkede Leon-Golf-A3 üç arabada orta üst sınıfın arabasıdır. Öyle bmw mercedesle kıyaslanacak arabalar değillerdir. Ben öğrenciyim ilk arabam Leon FR tabii ki babam aldı, kıymetini bilirim ama hiç bir zaman arabayı göğe çıkarıp komik duruma düşmem. Dediğim gibi C segmenti Vag grubu hepsi birbirinin kopyası, hiçbiri için diğerinden 5 kuruş fazla vermeye değmez, tabi plastik fetişisti değilseniz.

arkadaşım şakamısın sen hem golfü incelemedim kullanmadım diyorsun sonra aklınca çamur atmaya çalışıyorsun? ben leon kullandım her tarından kalitesizlik çiğlik akıyor golfe parası yetmeyen alsın diye çıkarılmış bir model konfor yalıtım işçilik olarak golfün çok çok gerisinde otobanda 90-100 sabit gittiğim için kimseye yetişme derdim olmuyor :) olsaydı 2.0tfsi grubu yada rx8 tercih ederdim golf gayette bmw mercedes ile kıyaslanıyor buyur

https://www.youtube.com/watch?v=WTzdd_9fzQA

bu resimde bizzat benim çekimim kullanılan plastiği sen adlandırmışsın zaten :)

http://i.hizliresim.com/ZQM41z.jpg

• MKVll kullanıcısına yanıt
    Golf'e de A3'e de paramız yeter çok şükür ama aklımdan şüphe ederim, aynı MAKİNEYE verilen 20000 fazla paraya acırım. Sana 3 seferdir MAKİNE diyorum anlamamakta ısrar ediyosun üstüne vitesin olduğu konsolun fotoğrafını atıyosun.

Motordan yürüyenden bahsediyorum aynı paraya aynı MAKİNE alınmaz diyorum ama kaliteli plastik kokusundan kafalar uçmuş malesef. Gerçi aynı paraya zaten aynı motoru alamıyorsun kaliteli vites topuzu farkı ödeyip ufak motorlu alabiliyorsun. Nasıl bir kaliteli plastikse :) Herhangi bir C segmentiyle (Focus, 308, Auris vs)?Leon ya da Golf'ü karşılaştırsan anlarım. Ama aynı MAKİNE işte dediğim gibi bana aynı MAKİNEYİ karşılaştırma. Aynı ağaçtan düşen 2 elma gibi belki anlamana yardım eder.

Golf Leon kıyası parayla alakalı değildir.

Makineye motora para veren Leon (bkz. Aynı fiyata 1.4 TSI Leon, 1.2 TSI Golf alınıyor.), eşe dosta Golf'e biniyorum bak bu da kaliteli kol dayama plastiği diyecek olan da Golf alıyor.

Para meselesi girecekse işin içine C segmentinde ne Leon ne Golf esamesi okunmaz, alırsın 1.18i ya da 1.16d M paket binersin paşa gibi. Ama burda aynı MAKİNEYİ bana plastiği güzel kokuyo diye allayıp pullarsan böyle rezil olursun. Benden de tavsiye para pul mevzusu ince mevzudur, paran var mı yok mu bilmem ama kimseyi paranla ezmeye kalkma bence o kaliteli plastik kutunla beraber satın alıverirler sonra.

Bu aradaaaa, bu premium Golf şu yağmur yağınca içeri sel götüren araba mı ? Yok yok o değil dimi ?

Allah Islah etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 1:56:18 >

kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş seninkide o hesap :) hala kullanmadığın arabalar hakkındaki farkın plastikten ibaret olduğunu idda ediyorsun leon c segmentinin en kötü arabalarından b+ bir araba diğerlerini kullandıkça bana hak verirsin leon ancak arabadan anlamayan 2 led cam tavana tav olmuş kişilerin tercihi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Okumadığın belli dostum. Tam olarak kirpi metaforu senin için geçerli işte. Vag grubu C segmenti araçların hepsi birbirinin kopyası ve 70000 den fazla para verilecek arabalar değil diye kendim söyledim. Sen kaliteli kirpini biraz fazla abartıyorsun olay bundan ibaret.

Farkın plastikten ibaret olduğunu sen söylüyosun çünkü 5 mesajdır Golfün Leon'a üstünlüğünü plastik fotoğrafıyla kanıtlamaya çalışıyosun başka öne sürecek bi şey yok elinde çünkü zaten ikisi de AYNI MAKİNE.

Bu arada güzellll ukteler bir bir açığa çıkmış :) Sen 80000'e plastik farkı ödersin 1.2 TSI arabaya binersin, ben 70000'e 1.4 TSI 150 bg Led-Sunroof arabaya binerim. Bu kadar basit. Plastik fetişizmine gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 8:29:08 >

bence hemen şimdi doğuş otodan test sürüşü randevusu al farkı kendin hisset bak ne yazmışım yukarda hala plastik diyor yaw : leon kullandım her tarından kalitesizlik çiğlik akıyor golfe parası yetmeyen alsın diye çıkarılmış bir model konfor yalıtım işçilik olarak golfün çok çok gerisinde. tsi 125 65 liraya aldım bu arada

• Hala para mevzusu üstünden yürüyorsun altındaki ön çeker torsiyon Golf'ü bi şey sanıyorsun güzel kardeşim bu arabalar bu paralara değmez. Şunu anlamadın. Diyorsun ki Leon Golf alamayan binsin diye çıkarıldı. Vag grubunun Seatı Skodayı almasının sebebi aynı motoru 1 araç yerine 3 araca takarak daha çok satmak bunu git araştır. Sen de sanıyorsun ki Vag grubu çok düşünceli biz fakirleri düşündü de Leonu çıkardı. Leon zaten yıllardır vardı.

Kaldı ki ben bu yaz aldım aracı. Aldığım Zaman Euro6 FR Apollo Mavi renkle 68000'e geldi. Benim de etrafımda senin gibi bir ton plastik fetişisti dostum var. Onlara da aynısını dedim, neden daha fazla para verip daha güçsüz gir arabaya bineyim diye.

Konu sahibi arkadaşım sen zaten kararını vermişsin Leon demişsin. Hangisini alırsan al pişman olmazsın.

Benim sana önerim yaşım da genç diyosun bırak plastik deri kumaşa vericeğin parayla al FR donanım Leon 18'jantı da yapıştır, bırak senede taş çatlasa 10 kere elinin değeceği yer kötü plastik olsun.

Hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 8:59:09 >

• Leon'a B+ segmenti diyen de çıktı ya daha neler göreceğiz bakalım. Aynı platforma sahip Leon, Golf ve A3 arasında elbette malzeme ve yalıtım gibi farklar olacak, aksi halde motorları dahil başka farkları yok zaten. Kaldı ki, Leon'a dandik plastik diyen o araca ya binmemiştir ya da sadece görmek istediğini görmüştür. Bardaklıkların bulunduğu bölüm, aracın en zayıf noktası. Sadece o kısmın fotoğraflarını ekleyip, aracın kalitesiz olduğunu anlatmak taraf tutmaktan başka şey değildir. İsterseniz bir de ön konsol malzemesini karşılaştıralım?

Şimdi gelelim asıl hususa. 75.000TL civarı parayla, bu aynı türevden araçlardan birisini seçmek zorundaysak nasıl bir yol izleyebiliriz? Malzeme kalitesi üst sınıfa oynayabilecek, toplumda marka algısı yaratmış bir A3 tercih edebiliriz. Bu araca 1.2 TFSI (yani TSI) 110 Hp motorla sahip olabiliriz. Malzeme kalitesi biraz daha düşük Golf'e 1.4 TSI 125 Hp motor ve daha fazla donanımla sahip olabiliriz. Son olarak malzeme kalitesi diğerlerine nazaran daha düşük denebilecek ama asla sınıfının gerisinde kalmayan ve özellikle "dandik" olarak nitelendirilemeyecek Leon'a 1.4 TSI 150 Hp ACT motorla ve zengin donanımla sahip olabiliriz.

Bir aracın kalbi olarak nitelendirilebilecek motorun en önemli kriter olması şüphesizdir. Şimdi bu motorlar arasından en mantıklı olanı (ki A3 ve Golf'te de mevcut olan aynı motorlara 75.000TL'lik bütçeyle sahip olunamıyor) 1.4 TSI 150 Hp ACT olanı değildir de nedir? Derseniz ki 150 Hp motor elbette en iyisi ama bu kadarına ihtiyacım yok, malzeme kalitesinden yana tercihimi kullanıyorum. Bu sefer de sorarlar adama, niye A3 değil de Golf o zaman? Eğer donanım dediğimiz şey bir oyuncak ise ve malzeme kalitesi (ki dediğim gibi A3 - Golf - Leon sırasıyla gidersek uçurum olmadığı görülecektir) çok önemli ise en başta Golf tercihler arasından silinir A3 sebebiyle.

Ha yok, mesele para değil ben bu en iyi motora Golf veya A3 ile sahip olacağım derseniz bu sefer de araçların fiyatları arasındaki uçurum, malzeme kalitesindeki farktan çok daha fazladır. Mesele para meselesi değil, parayı kullanma meselesidir yani.

Son olarak, ufak bir Leon - A3 (dikkat ederseniz en alt ve en üst zannedilen modellerdir ki Golf'ü katmaya dahi gerek yok) karşılaştırması ile o aradaki inanılmaz farklara bir göz atalım.

80.000TL bütçe ile ne almalıyım kararsızım golf7 yeni jetta, seat leon FR

Kendi yıldızını takip et.

• _Maxy_ kullanıcısına yanıt
    Allah'ını seven üstüme kafası çalışan birini atsın diyordum içimden tam da. Her kelimesine imza atarım.

Bu arada burası biraz kaliteli plastik koktu sanki çok yaktınız galiba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 17:06:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.