Şimdi Ara

8 Yıllık HP Pavilion DV6-6100ST'e SSD İçin Lütfen Teknik Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende, Mart 2012 ayında satın aldığım HP Pavilion DV6-6100ST model, Windows 7 (64 Bit) işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar var.

Son bir iki aydır çok yavaşladı...

Daha önce RAM'ini 4'den 8 GB'a çıkardım. Bilgisayarda donanım ve yazılım olarak hiçbir hata yok. Kontrol ettim. Ancak bu yavaşlama canımı sıkınca, YouTube'ta SSD disk ile hızlandırılabileceğine dair bir kaç video gördüm.

Bu sebeple, var olan Seagate 500 GB SATA3 HDD'yi, HDD Caddy ile DVD-RW yerine, satın aldığım 500 GB Sandisk Ultra SSD'yi de HDD yuvasına taktım. Bağlantılarda hiçbir problem yok.

Sadede gelecek olursam:
    Taktıktan sonra açınca Windows yine HDD'den açıldı. SSD görünmüyordu. Yönetimsel araçlardan basit birim yaparak görünür hale getirdim. Daha sonra Lazesoft Recovery ile C'yi F'ye (SSD) klonladım. Açtım çalışmadı, devamlı CTRL+ALT+DELETE yapmamı uyarıyor.

Bundan sonra başka bir YouTube videosunda BIOS'u ayarlamam gerektiğini söyledi. Ancak orada da SSD görünmüyor. BIOS'un sürümü "F.1B Rev. A" (Ekim 2011)

Ev kullanıcısıyım. Film izliyorum, internete giriyorum ve çoğunlukla da Excel VBA programlama üzerinde çalışıyorum. Başka bir işim olmuyor bilgisayarda.

Şu bilgisayarın nasıl çalışılabilir hale getirebileceğini benim gibi bir cahile anlatabilecek veya yol gösterebilecek sabırlı bir kardeşim var mı? 4 gündür uğraşıyorum, lütfen yardım edin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biosta SSD ti görebiliyor musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta SSD görünmüyor.

• Ssdyi biosta goremiyorsaniz Windowsun hdd'den başlaması normal, caddyi kontrol edin mümkünse HDD yi çıkarıp sadece ssdyi takip biosta görünüp görünmediğini kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 18 Nisan 2020; 14:47:34 >
    Dün HDD takılı olan HDD Caddy çıkarttım, yine görünmüyordu. SSD olarak başlattım "Not Found Device" uyarısı veriyordu. Bu haldeyken BIOS'a girdim, yine görünmüyordu.

• Bios güncellemesi yaptınız mı ?

Bu sürümün en son güncellemesi Ekim 2011 yılına ait. Bir daha da HP sayfasında güncelleme görünmedi. Uygun olan bir BIOS sürümü varsa hemen yükleyebilirim?

• Bu durumda ssdnizi bir masaüstü pcde test edip sağlam olduğunu kontrol edin.

Arızalı olsaydı, ilk açılışta Windows'ta yönetimsel araçlarda da görünmemesi gerekmiyor mu? Hatta basit birim olarak bile biçimlendirildi, F sürücüsünü olarak oluştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.