Şimdi Ara

8.Sınıfta Tetanoz Aşısı Olmadım Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba direk konuya giriyorum,8.sınıf ortalarında okula tetanoz aşısı yapmaya geldiler bende okulda değildim.Şimdi her kesikte batmada tedirgin oluyorum

Tetanoz Olmam Gerekiyormu ?

Gerekiyorsa tetanoz sağlık ocağında yapılır mı ?

En yakın zamanda bu iki sorunun cevaplarını bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

8. Sınıfta Tetanoz Aşısı Olmadıysanız: Bilmeniz Gerekenler

1. sınıfta tetanoz aşısının zorunlu olup olmadığı konusu, öğrenciler ve veliler arasında sıklıkla merak edilen bir sorudur. Türkiye'de aşı takvimine göre, tetanoz aşısı 8. sınıfta uygulanması gereken zorunlu aşılar arasında yer alır.

Tetanoz, toprakta bulunan bakterilerden kaynaklanan ciddi bir enfeksiyondur. Kaslarda ağrılı kasılmalara ve hatta ölüme yol açabilir. Tetanoz aşısı, bu hastalığa karşı etkili bir koruma sağlar.

1. sınıfta tetanoz aşısı olmamışsanız, en kısa sürede aşı olmanız önemlidir. Aşı olunmadığı takdirde, tetanoza yakalanma riski altında olursunuz. Toprakla uğraşırken veya yaralanmalarda tetanoz bakterileri vücuda girebilir.

Tetanoz aşısı güvenli ve etkili bir aşıdır. Aşının yan etkileri genellikle hafiftir ve geçicidir. Aşı olduktan sonra birkaç gün boyunca aşı bölgesinde ağrı, şişlik veya kızarıklık görülebilir. Bu yan etkiler genellikle birkaç gün içinde geçer.

Tetanoz aşısı, çocukları ve yetişkinleri bu ciddi hastalıktan korumanın en iyi yoludur. 8. sınıfta tetanoz aşısı olmamışsanız, en kısa sürede aşı olmanızı öneririz. Böylece kendinizi tetanoz riskinden koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Git yaptır bunuda mı biz söyleyelim ne insanlar var ya...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de olmadım ve senin gibi her kesikte tedirgin oluyorum ama yaptırmayı düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey olmaz. demir bir yerini keserse em orayı.
  • Bende olmamistim yaptirma bence o asilar o kadar saglikli koruyucu seyler degil

• yaptırma zararlı diyolla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ne aşısı olup olmadığımı bile bilmiyorum la bişey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

Ben ne aşısı olup olmadığımı bile bilmiyorum la bişey olmaz

Aynen he. 1 kere mi ne aşı olmuştum okulda sadece, diğerlerinden kaçmıştım hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackFire248

Bende olmamistim yaptirma bence o asilar o kadar saglikli koruyucu seyler degil

Hadi ya.
  • Karıncayiyen Yiyen Adam kullanıcısına yanıt
    Yok başkan ben çok oldum da kimse de şu aşıyı oluyorsunuz demedi. Gelen soktu giden soktu iğneyi

• Hocam csde turklerden yakinan sizdiniz degil mi?

• yapılan tetanos aşısının etki süresi 5 yıldan sonra azalmaktadır ve koruyucu özelliğini kaybetmektedir.bu nedenle ne zaman hangi aşıyı olduğunuzu bilmekte fayda vardır. bilmediğiniz taktirde herhangi bir kesik durumunda tekrar aşı olmanın zararı yoktur.

Genel olarak bilinenin aksine tetanosa yol açan bakteri sadece paslanmış demirde bulunmaz toprakta,plastikte,ağaçta ... kısacası her yerde bulunabilir ve tüm açık yaralardan vücuda bulaşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sör Aragorn

Hocam csde turklerden yakinan sizdiniz degil mi?

Evet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.