Malum 8.sınıfın sonunda beni bir sbs sınavı bekliyor ve bu sınavdan en iyi puanı almakta görevim.Ancak sayın milli eğitim bakanımız 2 senedir okuduğumuz kitabı değiştirip yeni bir kitap okutmaya başladığı için çok zorlanıyoruz Nedeni ise:Kitapta aşırı dere fazla bilmediğimiz sözcükler var ve bu sözcüklerde sınavlarda çok çıkıyor.Sizce ben nasıl kolay ezberlerim bu sözcükleri bir yolu yöntemi var mı yoksa kafamı kitaba gömüp sözlük sayesinde tek tek ezberlemem mi gerek?
Setin tamamı 14 VCD’den oluşmaktadır. Tüm dersler Divx formatına çevrilerek boyutları düşürülmüştür. İlköğretim 1-5. sınıf düzeyine uygun olmakla birlikte İngilizce öğrenmeye yeni başlayacak kişilere de önerilir. 6-7-8. sınıf öğrencileri de kullanabilir ve onlar için de iyi bir kaynak olabilir. İngilizce öğretmeye sıfırdan başlıyor ve sizi iyi sayılabilecek bir dereceye getiriyor.Setin kitaplarının tamamı PDF formatındadır.13 ve 14.bölümler tekrar bölümleri oldugu için kitapcık bulunmamaktadır
Setin tamamı 14 VCD’den oluşmaktadır. Tüm dersler Divx formatına çevrilerek boyutları düşürülmüştür. İlköğretim 1-5. sınıf düzeyine uygun olmakla birlikte İngilizce öğrenmeye yeni başlayacak kişilere de önerilir. 6-7-8. sınıf öğrencileri de kullanabilir ve onlar için de iyi bir kaynak olabilir. İngilizce öğretmeye sıfırdan başlıyor ve sizi iyi sayılabilecek bir dereceye getiriyor.Setin kitaplarının tamamı PDF formatındadır.13 ve 14.bölümler tekrar bölümleri oldugu için kitapcık bulunmamaktadır
boyutu biraz büyükmüş sanki ama saol başka çözüm yolu çıkmazsa bakıcaz artık
kelimeleri kendine göre kodla,
cümleler içinde kullanarak öğrenmeye çalış.
bir tarafa ingilizcesi karşısına Türkçesini yazarak öğrenmen çok daha zor.
İngilizce anlamlarını ogren ve bol bol cumle olarak kullanman gerekıyor.Ben bir yıl hazırlık okudum haftada 24 saat İngilizce dersi gorduk ve kelimeleri kullanmadan aklında tutman cok zor...
Yorumlar için teşekkürler.
Ozaman galiba şöyle birşey yapabilirim:Bilmediğim kelimeler genellikle aynı konuda olduğu için bu kelimelerinde kullanıldığı bir kompozisyon yazsam yararlı olur mu?
o bilmediğin kelimelerin ingilizce eş anlamlısını biliyorsan öyle ezberle veya zıt anlamlısından ezberle ingiizce ingilizce ezberlermek daha kolay
Öğrendiğin kelimeyi gün içinde tekrar et mesela "book" Ben book okuyacam fln gibi.Yani cümle içerisinde o sözcüğü kullan.
quote:
Orjinalden alıntı: kontecau
Öğrendiğin kelimeyi gün içinde tekrar et mesela "book" Ben book okuyacam fln gibi.Yani cümle içerisinde o sözcüğü kullan.
süpersn
İngilizce dersinin yetenek istek ve ilgiye bağlı olduğunu düşünüyorum. Yaşıtlarıma göre ingilizcem iyi arkadaşlarım tarafından da onaylanmış birşey. Gel gelelim evde hiç ingilizce çalışmıyorum.Ek olarak yaptığım şey dershaneye gidiyorum. Ders çok ilgimi çekiyor ve ilgimi çektiği için rahatça anlayabiliyor ve kavrayabiliyorum. Deneme sıvavlarımda en fazla 10DK'mı alır. Sana önerim kendini sıkmadan ve istiyorsan test çöz. İstemeden hiçbir iş olmaz istersen test kitabını bile bitirebilirsin. (Not:Ben de 8. sınıfa gidiyorum.)
quote:
Orjinalden alıntı: TqMaqe
İngilizce dersinin yetenek istek ve ilgiye bağlı olduğunu düşünüyorum. Yaşıtlarıma göre ingilizcem iyi arkadaşlarım tarafından da onaylanmış birşey. Gel gelelim evde hiç ingilizce çalışmıyorum.Ek olarak yaptığım şey dershaneye gidiyorum. Ders çok ilgimi çekiyor ve ilgimi çektiği için rahatça anlayabiliyor ve kavrayabiliyorum. Deneme sıvavlarımda en fazla 10DK'mı alır. Sana önerim kendini sıkmadan ve istiyorsan test çöz. İstemeden hiçbir iş olmaz istersen test kitabını bile bitirebilirsin. (Not:Ben de 8. sınıfa gidiyorum.)
Aynı kafadanız. Mesela sınıftayız,hoca dedi ki burada bilmediğiniz çok kelime var diye,hoca "donate" dedi,38 kişi içinden sadece ben parmak kaldırdım.Ve hoca da yeni öğrendi.
Çok az olarak da sanalda takılmana bakıyor mesela oyunlardan biliyorsun bazı şeyleri duymuşluğun oluyor.
Bilgisayar kullanmak öğrenmene çok yardımcı, yabancı kişilerle tanışmak vs.
quote:
Orjinalden alıntı: TqMaqe
Aynen bende hiç ingilizce çalışmam merak herşeyin özü ingilizce derslerde hiç sıkılmıyorum kursa gitmiştim zevk alıyordum derslerden keşke tüm derslerimde böyle hissetsem.(Bu arada 10.sınıfım)
8. sınıfım, ingilizcem de çok iyi(övünmek gibi almayın), ve hiçbir şekilde özel okula gitmiyorum, kitap gibi sözlük okumuyorum ya da ekstradan çalışmıyorum. Şimdiki ingilizcemi tamamen bilgisayara borçluyum. Tüm oyunlarda altyazıları aç, anlamasan bile iyice oku tüm yazıları sesleri dinlerken. Sene sonuna garanti yetişir. Mesela ben ingilizceye save game, new game,options ile başladım
bak
3 yıldır full çekiyorum
Olay bu
World of warcrafta başlanır. 2 yıl oynanır.
Bu kadar.
Ingilizce öğrenmezsen ben adam degilm.
quote:
Orjinalden alıntı: Liquid Fuel Bomb
bak
3 yıldır full çekiyorum
Olay bu
World of warcrafta başlanır. 2 yıl oynanır.
Bu kadar.
Ingilizce öğrenmezsen ben adam degilm.
aynı şeyi yazmak için girmiştim konuya, ama fazla oynarsan ters etki yapabilir
quote:
İyi "book" yedin falan da olur mu
quote:
Orjinalden alıntı: -mysterius-
quote:
İyi "book" yedin falan da olur mu
Ben de lise sondayım. İngilizcemin iyi olduğu kanaatindeyim. Herşeyimi ilk okul ingilizce öğretmenime borçluyum. Hoca quiz yapardı, kelime yazılısı filan. Her defasında tiyatro kelimesini yanlış yazardım, hala da yanlış yazıyorum. Hep harf hatasından 95 yada 90 alırdım. Ama olsun, hocamın canı sağ olsun. Meral hoca çok yaşa Ayrıca bu olayı da denemiştim daha önceden. Bir tanıdığım sayesinde. Gerçekten işe yarıyor. Bence kesinlikle dene.
dostum ingilizce soruları çok kolay geçen sene 7. sınıfta öğrendiğimiz hiç bişey sbsde çıkmadı çok kolay sorular vardı yok hangisinin boyu kısa yok hangisi uzun falan ben ingilizceden full yapmıştım