Şimdi Ara

8 aydır çözemedim yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu problemi danışmak için kayıt oldum. Öncelikle bir bilgisayarım var 2 sene önce topladım 8 ay öncesine kadar canavar gibi çalışırken artık çalışmıyor. 8 ay önce apartmanın panosu yenilendi ve benim daireme 3 adet priz çekildi. Bu işlemlerden sonra bilgisayarım sapıttı. Bilgisayarımı çalıştırdığımda sanki hiçbirşey olmamış gibi çalışıyor ve çalışmaya devam ediyor ama ansızın sebepsizce boşta ya da yükte fark etmeksizin kitlenip kalıyor ve hiçbir şekilde tepki vermiyor fare ve klavye de dahil. Düzeltmek için yeniden başlatmam gerekiyor.
    Başlarda problem bilgisayarımda sandım ve tüm parçaları değiştirdim ve düzeltemedim yılmadım 5 kere format attım düzeltemedim yine de vatan bilgisayara götürüp test ettirdim ancak vatan bilgisayar test ederken bilgisayarda bir problem yaşanmadı. Evimde çalışmayan bilgisayar orada çalıştı. Benimde kafama dank etti evin elektriğiyle alakalı bir problem vardır diye voltajı ölçtürdüm. Voltaj tam 225 geliyordu problem yok dedi elektrikçi bende 3 farklı bilgisayarı evimde çalıştırdım. 3 farklı bilgisayarın hiçbiri sorun yaşamadı. Ama benim bilgisayarım yine de kitleniyordu. Bende kendi bilgisayarımı farklı dairelerde saatlerce çalıştırdım ve tuhaf bir şekilde orada da bilgisayarım sorunsuz çalıştı. Benim bilgisayarım sadece benim evimde çalışmıyor ve başka bilgisayarlar evimde sorunsuz çalışıyor. Lütfen bana yardım edin bu sorunu nasıl çözerim sebebi nedir? Bu arada apartmanın tesisatında topraklama hattı yok. Tüm dairelerde sıfırlama var. Kapıcının söylediğine göre 8 ay önceki pano yenilemesinde topraklama gibi olsun diye bakır teli nötr kablosuna bağlayıp toprağa kazıkla çakmışlar. Yardımınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • tüm bileşenleri kasa dışında kurup test ettiniz mi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power supply'ı değiştirip deneyin başaka şeyden olmaz sanırım.
  • Hocam bir an önce apartman topraklaması yaptırın, apartman yönetimi yok mu? para toplayıp yere kazık çaktırın ve ölcümlerini yaptırın ve kazığa bağlatın.Nötre bağlı topraklama vs olmaz. Bilgisayar meselesine gelince de eğer elektrik kasanızda kaçak var mı kontrol edin, ona göre içini açarak çalıştırın ve takılma olduğunda ram'de aşırı ısınma, fanda bir sorun olup olmadığına bakın ama öncelikle kaçak olmadığından emin olun sanırım evinizde Kaçak Akım Rölesi'de yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.