Şimdi Ara

8+4 Pin Cpu Bağlantılı Anakartı 8 Pin Cpu Çıkışlı PSU ile Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte z390 Aorus Pro anakartını almayı düşünüyorum.Fakat anakart 8+4 Pin Cpu güç bağlantısına sahip.
    Mevcut kullandığım PSU ise Tam Modüler FSP Hydro G 750w 80+ Gold modeli.Üzerinde tek 8 pinli CPU çıkışı var.Kullanmayı düşündüğüm işlemci ise i7 9700K.
    Overclock yapmayı düşündüğüm için mevcut PSU ile bu anakartı tam anlamıyla beslemenin bir yolu var mı ? Ya da yeni bir güç kaynağı mı almam gerekli? Eğer öyle ise bütçem olmadığı için 8 pinli anakart modellerine yönelmek zorunda kalacağım.
    İnternette araştırdığım kadarı ile PSU üzerindeki 8 Pin Cpu bağlantısını 8+4+4 Pin şeklinde çoğaltan kablolar var .Bu kabloyu kullansam tam verim alabilir miyim? .Bir forumda da birisi 6+2 pin olan ekran kartı power kablosunun 6 pini olan kısmını 4 pine çevirecek şekilde kablo yaptırıp, anakart üzerinde 4 pin cpu bağlantısına takıp diğer 6+2 pin olan kısmını PSU üzerindeki PCİ girişine takarak sorunsuz kullandığını belirtmiş.Böyle birşey mümkün mü ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Mevcut PSU

Nette Bulduğum 8 pin çoğaltıcı kablo

• Sadece 8pini doldurman yeterli, diğer 4 pini takmana gerek yok.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için aslında forumda da bu anakart için senin tavsiyelerini görünce almaya karar verdim.Dediğim gibi işlemciyi zorlayabildiğim kadar zorlamayı düşünüyorum.8 pini doldurmam yeterli ise diğer extra 4 pin bana hangi durumda gerekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/x570-anakart-ile-8pin-ve-8-4pin-guc-ve-psu-degisimi-konusunda-deneyimlerim--141415004
    Bu konuyu incelemeni oneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sistemi bende kullanıyorum. Sinerjiden almıştım sistemi, sanırım güç kaynağında sadece 8 pin bağlantı kablosu var. Sağolsunlar 8+4 pin cpu girişini yapmışlar ben bir şey demeden sanırım çoğaltıcı kullanmışlar.

Bence 8+4 pin daha stabil voltaj ve güç dengesi sağlıyor. Birkaç yerde okumuştum normal düz kullanıcı iseniz sadece 8 yeter ama hız aşırtma yapıp sistemi zorlamak istiyorsanız kesin 8+4 bağlantısını yapın. Daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa bizde bilgileniriz

Yukarıdaki link gayet bilgilendirici zaten

• Eğer sorulmak istenen 8pin bağlantının cpu ya oc yapılsa dahi yeterli olup olmayacağı ise , cevabı yeterli. 8Pin Eps konnektörü o cpu nun TDP sinin 2 katından fazla akım sağlayabilir. Güç kaynağında kaliteli olduğu için ekstra bir masraf etmeden tek 8 pinle kullanıp istediğin kadar hız aşırtma vs. yapabilirsin sorunsuz yeterli gelir. Ekstradan kablo vs. masraf etmene gerek yok.
  • Hız aşırtma yapsanız bile 8 pin yeterlidir. Çoğaltıcı kablo kullanmanıza veya yeni bir güç kaynağı almanıza gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman o fazladan 4 pini neden yapmışlar biri açıklasın da aydınlanalım :)
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    O +4 pin, i5 yada i7 yerine i9 serisi gibi yüksek güç tüketen bir işlemci takarım üstünede o.c'de yaparım dersen diye vardır.

Anakart üzerindeki fetler sadece güç sağlamkla kalmaz, her fet 1 vuruş yapar, anakart olsun e.kartı olsun çoklu fet olmasınn sebbi o'dur, yani tek fet ilede işlemci e.kartı beslenebilir ama stabilite için çoklu kullanılıp yük dağılımı yapılır nekadar çok fet okadar stabilite yani, bu vuruş dediğimde aynı araba motorlarındaki pistonlara benzer bir sistem, hepsi saliseler içinde sıralı v/a vuruşları yaparlar, bu sayede yük ne olursa olsun bölüşürler.
    Mesela bazı anakartlarda O +4 pin extra güç için extra fetler de besliyor olabilir v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Mart 2020; 22:45:47 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    9900k yı ROG STrix Z390 E gaming anakartta kullanıyorum 8pinli

%ghz overlock yapınca 1.33V altında kullanamıyorum 1.32 de sistem çakılıyor. Ama 1.27V larda kullananlar var bu durum işlemciye göre de değişmekle beraber ana sebebi anakart diye düşünüyorum. Zira güç kaynağım da AX1500i. Siz ne dersiniz
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Muhtemeldir.

Yani üst seviye z390 kullanan anakartlara bakınca, çoğunda 8+4 giriş mevcut, bu +4 girişi bulunan modeller bahsettiğim gibi i9 serisi işlemci + o.c durumu öngörülerek hazırlanmışlardır.
  • Merak ettiğim bir durum var. Mevcut kullandığım Fsp Hydro G 750w güç kaynağında sadece 8 pin cpu tek çıkış var. Bu sinerji +4 ek güç bağlantısını nereden sağladı? Açıklayabilir misiniz?

Not; Kasayı aç bak diyenler olacaktır pc den uzağım şu an bakabilme fırsatım yok

• Öncelikle acaba +4 ü bağlamışmı onu bilmek lazım, yani muhtemelen boş bırakmıştır.

Z390 olrk en üst seviye anakartlarda var ve onlarda 8+8 pin CPU güç girişleri oluyor.
  • Arkadaşlar sistemi kurdum .+4 pin şuan boşta ve herşey yolunda.Overclock yapacağım için Sormak istediğim , konuda paylaştığım çevirici kabloyu alıp ,+4 pini boş bırakmamak için taksam güç dağılımı ve stabillte açısından ufakta olsa fayda sağlar mı ? Yoksa hiçbir anlamı yok mu öylece bırakayım mı ?

• spack1 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir işe yaramaz, hatta çevirici vs. kullandığın için çok azda olsa olumsuz etki bile yapabilir.

8pin EPS girişi 384w(üç yüz seksen dört) kadar çekebilir, o yüzden şu ek 4 pin işini kafanızdan söküp atın.
  • https://forum.donanimhaber.com/forumid_297/tt.htm
    Ağalar benzer bir sorun için şu konuya da bir el atsanız. Bende 8 pin girişli anakarta sadede 4 pin takarsam sorun yaşarmıyım diye merak ediyorum. İşlemci i3-9100F 4c/4t 65W TDP gözüküyor ama daha az sanırım reelde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.