Şimdi Ara

8.000 TL bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 7.5-8 bin liralık bir bütçem var, çok fazla geçmesini de istemiyorum daha monitörde alacağım onun için de 1000-1200 liralık bir bütçe ayırabileceğim. 144 Hz monitör bakacağım.

İşlemci olarak AMD Ryzen 5 3600 1300 civarı fiyatı var.
    Ekran kartı olarak RX 5700 XT almayı düşünüyorum. Sapphire Nitro'ya bakıyordum ama şu an en düşük 3800 civarı biraz bütçeyi zorluyor. Bir indirim olmazsa Gigabyte veya Pulse modellerine döneceğim.
    Anakart olarak önerilere açığım. Overlock yapmayı bilmiyorum yapacağımı da pek zannetmiyorum. İşlemci ile uyumlu soğutması iyi anakart öneriniz var mı? 600-700 TL civarı (aklımda MSI B450A PRO, ASUS Prime B450 PLUS, Asus PRIME B450M-A AMD DDR4 Micro ATX Anakart var ama anakartlardan pek anlamıyorum ve bunlar bütçemi biraz zorlayacak gibi)
    PSU ve kasayı ayrı mı tek mi alayım sizce? Aklımda tek olarak Thermaltake versa J24 (650W) var 1000 lira civarı. Ayrı olarak da Aerocool One Aero frost ve FSP hdyro 700W Bronze var. Onlarda yaklaşık 1050 lira tutuyor. Öneriler alabilirim. Mutlaka kasanın mesh yapıda ve soğutmasının iyi olmasına önem veriyorum. RGB değişmeyen olsa da olur çok aradığım bir özellik değil.
    RAM olarak her türlü öneriye açığım 600 lira civarı bütçem olacak. 2x8 almak istiyorum tercihen 3200 MHz ama olmazsa 3000 MHz alacağım.
    SSD olarak Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma) ve Kingston 500 GB A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD arasındayım hangisi daha iyidir veya öneriniz var mıdır?
    Bir de HDD almak istiyorum sadece SSD'nin yeteceğini zannetmiyorum. Aklımda Seagate Barracuda 1 TB var.

Bunlardan başka önerileriniz varsa önerilere açığım ayrıca uyumsuz parçalar var mı? 1 hafta içinde almak istiyorum hazır kasalar çok uzun zamanda geldiğini duyduğum için biraz uzak duruyorum ama öneriniz varsa alabilirim.

• Anakart olarak Gigabyte B450m S2H alabilirsiniz, overclock yapmayacaksaniz 3600 ile kullanmak icin gayet yeterli bir anakart, butcenizi rahatlatir. Ileride islemci guncellerim, 3900x - 4700x falan takarim diyosaniz MSI B450A Pro MAX daha iyi secim olur, yoksa S2H iyidir.

Rx 5700 xt olarak Gaming X veya Nitro+ modellerine bakmaya devam edin, ozellikle bu kart ile sorun yasamamak icin kasa ile birlikte gelen dandik PSU'lardan kacinin kesinlikle!

Ram olarak forumun milli ramini oneriyorum, belki biraz voltaj verir timing denersiniz belli olmaz. >
    donanımhaber forum
    631 TL Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) » Sayfa 15 - 21
    https://forum.donanimhaber.com/631-tl-crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3000mhz-cl15-ddr4-ram-micron-e-die--143822347-15

SSD olarak 2 modelde sizi uzmez, kingston yeni bir model incelemeleri gayet olumlu, toshiba spesifik bilmiyorum ama a2000 iyidir.

Kasa olarak Dark Guardan bakabilirsiniz. Yanina da High Power GD 600w PSU alirsiniz, totalde 1000 lira civarina denk gelmesi lazim. Stokta varsa belki guardian pro bakarsiniz fan hizi ve isiklar kumanda ile ayarlanabiliyor pro modelinde.

PSU olarak su modele de bakabilirsiniz, yeni sayilabilir bir urun ve ozellikleri cidden basarili >
    www.dfsbilgisayar.com
    High Power 750W 80+ Bronze (Element BR) - 70.05 USD + KDV
    https://www.dfsbilgisayar.com/high-power-750w-80-bronze-element-br-

Kasa icin de alternatif birakayim >
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool Ore Saturn 4x12cm Fixed RGB Fanlı, Pencereli, Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası (AE-ORS) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-ore-saturn-4x12cm-fixed-rgb-fanli-pencereli-kart-okuyuculu-usb-3-0-siyah-atx-oyuncu-kasasi-ae-ors.html?ref=akakce#!prettyPhoto

Unutmayin bu kasalar ile gelen fanlar ciddi seviyede kalitesiz, islemci sogutucusu almayacaksaniz arkaya Arctic P12 gibi duzgun bir fan alip takmanizi oneririm.

Islemci sogutucu olarakta bedavadan biraz pahaliya 12cm cift fanli su modeli alip takabilirsiniz >
    donanımhaber forum
    180 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower » Sayfa 1 - 10
    https://forum.donanimhaber.com/180-tl-snowman-m-t6-am4-ryzen-lga115x-lga1366-destekli-rgb-islemci-sogutucu--143913106

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 2 Temmuz 2020; 0:6:48 >

• Anakart olarak B450M Pro VDH Plus tavsiye ederim. Bu fiyat bandında en fazla özeliğe sahip anakarttır kendileri.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI B450M PRO-VDH PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200MHz(O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-pro-vdh-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3200mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkür ederim.

Tabiki ileride işlemci değiştirme ihrimalim olabilir. O yüzden kafamda belirlediklerim ona göreydi.
    Thermaltake versa j24 içindeki psu iyi diyorlardı o yüzden onu seçmiştim. Kötüyse ayrı ayrı alırım zaten.
    Psu için minimum 650 watt arıyorum 750 wattlık high power fazlasıyla işimi görür.
    Önerdiğiniz kasaya ekran kartı sığar demi nitro modeli baya büyükmüş çünkü.

Tekrardan teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42nd Street kullanıcısına yanıt
    3466 mhz olması ileride yükseltirken sorun çıkarmaz mı?

• _Maestro_ kullanıcısına yanıt
    Kasa icerisinde gelen PSU "iyi" degildir. yeteri kadardir. Kasa ile gelen fanlar icin de aynisi gecerli. Gecen hafta aldigim H500P nin bile dahili gelen fani o kadar dandikti ki... PSU icin de aynisi gecerli. Bazi kasalar 3.parti PSU ile satilabiliyor onlar icin gecerli degil tabii bu durum, modeline gore.

Ozetle attigim 750w High Power ile bir kasa birlestirmenizi siddetle oneririm. Kasa icerisinde gelen fanlara da guvenmeyin, o yuzden CPU sogutucu onerdim.

Once kasanin sitesini acin, GPU destegine bakin. Sonra Nitro+ in sitesini acin, uzunluguna bakin. Sonrasi malum...
    peki teşekkürler. 3200mhz bir ram tavsiyeniz var mı? Bir de anakart olarak asus prime b450m-a nasıldır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20.000 - 25.000 TL PC TOPLAMA
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    https://forum.donanimhaber.com/631-tl-crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3000mhz-cl15-ddr4-ram-micron-e-die--143822347-15

Anakart olarak B450m S2H bakabilirsiniz, guzel bir model. Asus hakkinda cok bilgim yok
    Sapphire Nitro+ RX 5700 XT SE 8 GB GDDR6 256Bit DX12 GAMING ekran kartı 3579 TL'ye.
    Team t-Force Vulcan TUF Gaming alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM 550 TL'ye Gaming gecesinden aldım bütçe biraz rahatladı. Önerileriniz için teşekkürler
    Cok güzel fiyatlar hayirli olsun.

• Amdnin 5000 serisinde hep sorunlar çıkıyor diye okuyorum hep reddit ve forumlarda o yüzden ben uzak durdum.

Toshiba OCZ 500GB RC500 kullanıyorum gayet iyi

Anakart konusunda asus öneririm ben msi aldım pek memnun değilim ama ekran kartları gayet iyi

Anakart ve ram uyumuna bakmanı öneririm anakartın kendi sitesinde desteklediği ramlar yazar.
  • Ceqa kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkür ederim. Toshiba yerine kingstona döndüm fiyatı daha çok ilgimi çekti. Sadece sürücüler konusunda kötü yorumlar okudum ben onlarda düzeltiliyormuş bu fiyata da bulunca kaçırmak istemedim. Şuan Msı b450a pro max düşünüyordum. Siz ne gibi sıkıntılar çektiniz.

fast boost yok biosta ssd ile yine hızlı açılıyor ama fast boost olsa iyi olurmuş ve ses seviyesi kötü geldi bana. Bir arkadaşta daha var bu olay, nerdeyse sesi hep %100 de kullanıyorum özellikle kulaklıkta pek tatmin etmedi beni. Belki de bizim anakartlarımızdaki ses kartında sorun var bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 4 Temmuz 2020; 13:24:40 >
  • Ceqa kullanıcısına yanıt
    O zaman asus prime b450 plus daha iyi bir tercih mi olur? Ramlerle uyumlu olur mu?

Donanim arsivi son videosundaki sistemi upgradelediginizde istediginiz ozelliklerde pc+144 hz monitor 8200 tl ye geliyordu bence bu tarz kampanyayi bekleyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8.000 TL bilgisayar toplama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim şuan parçaları kafamda netleştirdiğim hatta bazılarını aldığım için geriye dönüş yok ama kuracağım sistemden memnunum.

Sapphire RX 5700XT Nitro se
    Amd ryzen 5 3600
    Team force vulcan gaming alliance 2x8 3200 ram
    Msı b450a pro max
    Aerocool aero one frost veya dark guardian kasa
    Fsp hd 700w veya high power 750w elementer br
    Kingston a2000 500 gb nwme ssd
    Seagate barracuda 1tb

Ayrıca dedipiniz sistem da2 ise ona çok baktım ama sürekli parçalar değişiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 5 Temmuz 2020; 13:11:44 >
  • ⦁ AMD Ryzen 5 3600 (1320TL-Sitem)
    ⦁ Biostar Racing X570GTA (1100TL-Ucuztedarik)
    ⦁ Kingston HyperX Fury 8GB 3600MHz CL17 (330TL-Teknobiyotik) (İki adet)
    ⦁ Sapphire RX5700XT Pulse OC 8GB (3450TL-Trendyol)
    ⦁ Kingston A2000 500GB NVMe (560TL-Amazon TR)
    ⦁ Phanteks P400A Black TG (570TL-QP)
    ⦁ High Power Performance GD 600W 80+ Gold (530TL-Sinerji)
    ⦁ Aerocool Air Frost 4 FRGB 12 (120TL-Teknobiyotik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakemasterTR -- 7 Temmuz 2020; 13:2:27 >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkürler işlemci ve hdd hariç parçalarımı sipariş ettim. Yukarıdaki mesajımdan farklı olarak kasayı dark guardian yaptım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.