Şimdi Ara

79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Senin hattı 50 ye sabitlememişler. Modem 8 snr ile en uygun hızda buluşuyor. Sabitleme yok yani Şu anki durumunuzla en iyi hızı alıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncaygoksel

Ben de merak ettiğim bir şey sormak istiyorum. Hat değerlerim aşağıda ki gibi hattım 75 megabite tanımlı ama hattınız kaldırmaz deyip 50-55 arasına sabitlediler bu değerlerle 75 megabit hızı kaldırır mı benim hattım da ?

Senin SNR Kabul edilebilir değerlerin altında bile.

Kopma vs olmadan sorunsuz kullanıyorsan eğer şu an hiç kurcalama.

Benim hattımda o SNR değeri 12 nin altına indiğinde sürekli kopmalar yaşıyorum mesela.

• Kopma vb şeyleri çok nadir yaşıyorum 50 megabitin altına düşmüyor pek hızım o zaman hiç elleşmeyeyim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2D77F344 -- 10 Mart 2021; 19:56:4 >
  • Maxıs kullanıcısına yanıt
    Destek kaydınız için teknik ekibimize bende bilgi verdim. Kontrol ederek size dönüş yapacaklar.
  • Teşekkürler.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

@TurkNetDestek

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncaygoksel

Kopma vb şeyleri çok nadir yaşıyorum 50 megabitin altına düşmüyor pek hızım o zaman hiç elleşmeyeyim.

Karar sizin tabi ama isterseniz deneyin kendiniz görün.

Ben benzer bi işlemi yaptırdığımda SNR değerim çok düşmüş ve sürekli kopmalar yaşamıştım. Sonrasında tekrar hızımı düşürerek SNR değerini yükselttiğime sorunsuz devam edebildim.

Hattım kağıt üzerinde 100mbit destekler durumda fakat ben şu an 80 alabiliyorum. 80 üzerine çıkarsam dediğim gibi 12.3 olan snr değerim düşüyor ve kopmalar kesintiler başlıyor. Bizzat ben deneyimledim bu durumu.

• Güncelleme: Baştada tahmin ettiğim gibi dslam kilidi olduğu ortaya çıktı turk netin araştırmaları sonucu , geçici süreliğine 88 MBPS yükseltildi hız , kilit açıldıktan sonra 100 MBPS olucağı söylendi turk net tarafından , dslam kilit kaldırma talebi turk net tarafından oluşturuldu , kilit açma işlemi turk telekom ekipleri tarafından yapılıcak.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

Stabilite Durumu: Hız testinde yine sona dayanmakta herhangi bir kopma vs. söz konusu değil.

@TurkNetDestek

79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 6 Mart 2021; 13:30:18 >

Keyifli kullanımlar dilerimTeknik arkadaşım takibini yapıyor ve gelişmeleri sizinle paylaşacağız.
  • Güncelleme: Hat üzerindeki DSLAM kilidi kaldırıldı galiba , turk telekom ve turk net ekiplerine teşekkürler , şuan 94 MBPS civarı hız gelmekte.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

Stabilite Durumu: Hız testinde yine sona dayanmakta herhangi bir kopma vs. söz konusu değil , ek olarak maksimum alabildiğim hız 104 MBPS civarından 110 MBPS civarına çıktı.

Edit: Eski dslam kilit modundaki 79 MBPS düştü şuan gelen hız , sanırım bir geçiş süreci söz konusu.

Edit-2: Turk Net Oim tarafından hattın 80 MBPS civarı stabil kapasitesi olduğu gibi yanlış bir bilgi geldi , süreç devam etmekte.

@TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 10 Mart 2021; 14:27:47 >

• Izdırap başlıyor gibi.En kötü ihtimal starlink e geçersiniz bu yıl içinde gelicek 300 MBPS civarı açılışı yapıcak zaman içinde evrimleşip daha yüksek hızlar sunması mümkün.Fiyat olarak biraz pahallı olması bekleniyor 500 TL/ay gibi size uyarmı bilmem.

Merhaba, sorunun çözümlendiğine sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, sorunun çözümlendiğine sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim

Merhaba , sanırım mesaj içindeki güncellemeler gözünüzden kaçtı , sorun devam etmekte.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

Son durumları alıntılıyım:

1.Gelişme: Eski dslam kilit modundaki 79 MBPS düştü şuan gelen hız.

2.Gelişme: Turk Net Oim tarafından hattın 80 MBPS civarı stabil kapasitesi olduğu gibi yanlış bir bilgi geldi.Bir önceki mesajımda DSLAM kilit kalktıktan sonraki hız testinin görüntüsü mevcut ek olarak dslam kilidinin kalkma sürecinde 88 MBPS bir hız mevcuttu geçici süreliğine tanımlanmıştı onunda görüntüsü konuda mevcut.

@TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 8 Mart 2021; 13:43:42 >

Hocam müşteri numaranızı pm den bana yazarmısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? Hat değerlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim.
  • Güncelleme: Sorun Çözüldü , yeni hız 100 MBPS , emeği geçen herkeze teşekkürler.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

Detaylar:

Heycanlı bir süreç oldu bu sorunu yaşıyan arkadaşlara "sabırlı" olmalarını öneririm zira bu işlemde protokoller biraz fazla bu bağlamda normal işlemlere göre daha fazla zaman alıyor.

Süreçte Yaptıklarım:

-Forumda konu açtım Turk Net Destekten Yardım İstedim Devamında Turk Net OIM(Online İşlem Merkezi) inde destek kaydı oluşturdum modem gelen hız düşük başlığı altında.

-"ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr" adresine durumu anlatan bir mail attım lakin bunun etkisi meçhul çünkü herhangi bir geri dönüş olmadı ama yinede bildirin zararı olmaz faydası olur duruma.

-"Bilal52bilal52" isimli forum üyesine yardımı için teşekkürler , turk telekom tarafındaki işlemleri çok ciddi oranda hızlandırdı kendisi.

Ek Bilgi: Hızınız tanımlanırken eğer tam 100 yapılırsa duruma göre her zaman olan birşey değil sistem sizi tekrar 79 MBPS DSLAM kilit moduna geri gönderebiliyor bu bağlamda 99 küsür şeklinde tanımlanmasında fayda var , hattımın kilidini açtılar yarım saat sonra eski haline döndü olayları bundan kaynaklanıyor sanırım genelde.

Ek Bilgi: SNR değeri 9 civarına düştü herhangi bir kopma vs. yok , gayet sağlıklı ve stabil.

@Bilal52bilal52 @TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 10 Mart 2021; 21:50:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eagle.BJK

Valla kolay mı zor mu bilmem ama bende o değer 12 nin altına indiğinde hat sapıtıyor. Speed 90ları görüyor ama internet sürekli kesilmeye başlıyor. 12 ve üzerinden sorunsuz.

Alıntıları Göster

Kısa süre 6 Db görmüştüm o süre içersinde kullandım sorunsuz olarak. Uzun zamandır 8-10 orası kullanıyorum sorunsuz kopma hiç olmadı aylardır. Elbette en sağlıklısı +10 db ama farklı etkenler ile hat daha düşük değerlerde stabil olabiliyor olsa gerek.

@Maxıs Hocam yeni modem değerlerini atar mısın?

• Modem olarak "TP Link Archer VR2100" kullanıyorum bilgi bağlamında yazıyım.79 MBPS Limit [DSLAM Kilit - Çözüldü] 

@Man Of Earth

Merhaba, sorunun çözülmüş olmasına sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.