Şimdi Ara

7809 regulatörünü kapasitörsüz kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler. Hem 7809 devresini hemde sizin dediğiniz devreyi yapmayı düşünüyorum. Yaptıktan sonra haberdar ederim.
  • 2576 için buradaki hesap makinasını kullanabilirsiniz. Formülü basit gerçi ama bu script en uygun E12/E24 direnci de buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

Teşekkürler. Hem 7809 devresini hemde sizin dediğiniz devreyi yapmayı düşünüyorum. Yaptıktan sonra haberdar ederim.

Ben de 7809 yerine daha stabil ve dayanıklı olması açısından step-down tipi bir devre kurmanızı öneririm, eğer illaki el emeğim olsun demiyorsanız hazır smd tip entegreli devreler ucuza bulunabiliyor hem de bir çok uygulamada kullanılabilir...

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/arduino-pic-arm-lm2596-voltaj-duzenleyici-135147307
     7809 regulatörünü kapasitörsüz kullanmak

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Verimlilik %92 diyor, bayağı iyi aslında ama kendi yapımım olması daha çok hoşuma gider.

Ekleme: Benim yapmam büyük ihtimalle daha zor olacağı için (hem nasıl yapılacağına dair şemalar falan bulamadım hem lm2596 çipini kolay kolay bulamam gibi duruyor) vazgeçtim yapmaktan. Artık bakacağım bir çaresine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dampierre -- 8 Ocak 2015; 23:53:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.