Şimdi Ara

7805 Alternatifi Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi 7805 1 ampere kadar çıkış verebiliyor.Çok akım çeken devreler için (örneğin 5A) 7805 gibi bir regülatör var mı ?

Ayrıca merak ettim iki adet 7805'i paralel bağlarsak çıkıştan 2Amper alabilir miyiz?

• 7805 leri paralel bağlayabilirsin. direk 5a lik ayarlı voltaj regülatorü lm338 var.
  • Transistörle desteklerseniz yüksek akım alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

7805 leri paralel bağlayabilirsin. direk 5a lik ayarlı voltaj regülatorü lm338 var.

Rica etsem bağlantı şemasını koyar mısınız?(LM338)
  • dostum datasheet inceleyebilirsin. orada detaylı olarak anlatılıyor. akım yükseltebilirsin transistörle
  • datashettedeki bir devre

7805 Alternatifi Var Mı ?
  • Bana 7805 gibi SMD'si olan ve ufak boyutlarda olan bir regülatör lazım.(5A)
  • TO-220 kılıfı olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

TO-220 kılıfı olması lazım

Baktım fakat yok sanırım
  • smd 5 a imkansız . ama maxim in regulatörleri var smd. notebook larda kullanılıyor . ama yatay olarak daha fazla yer kaplar maliyetide 10-15 kat fazladır. ayrıca hesap - zaman külfeti vardır.

http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/2031
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

smd 5 a imkansız . ama maxim in regulatörleri var smd. notebook larda kullanılıyor . ama yatay olarak daha fazla yer kaplar maliyetide 10-15 kat fazladır. ayrıca hesap - zaman külfeti vardır.

http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/2031

Çıkış akımını yükseltmek için ya 7805'leri paralel bağlayacağım ya da transistör kullanacağım.
  • regulator çıkışını bd243 gibi bir transistörü sürmek için kullanırsanız olur sanırım. transistör çıkışında 0.7 volt drop olacaktır.

bunu kompanze etmek için regulatorun orta bacağı ile ground arasına bir diyot atarsanız,çıkışta 5V elde edersiniz.

edit: transistor seçimi düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 3 Mayıs 2010; 0:29:27 >
  • smd mosfet ve smd 7805 ile yapılabilir belki
  • Yanlış hatırlamıyorsam daha önce 7812 yi 2N3773 ile güçlendirmiştim.
  • 7805 le 2N3055'e sürüp 5A çıkış gücü alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.