Şimdi Ara

7800X3D için İdeal Ram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ram’ler 6000’den fazla olabiliyor mu peki hocam Expo ile?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    /// TT Ceres 330 / MSI B850 Gaming Plus PZ / Gigabyte Aero RTX 4070 / AMD Ryzen 7800X3D / Klevv Cras V 2x16 RGB Brillant White / Lexar NM800 Pro 1 TB / Corsair MP600 Force Series 1 TB / Kingston Fury Renegade 1 TB / NZXT Kraken Elite V2 280mm White / NZXT F140 RGB / MSI A850GL White / LG GN880-B 2k Ergo / Asus ROG Falchion RX Low Profile / Logitech G Pro X Superlight 2 Dex White / Razer Blackshark V3 White / Steelseries QCK Prism XL Destiny Edition / Belkin L40 Pro / Deltahub Carpio 2.0 Wrist Rest ///
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

Almayayım dedikten sonrası böyleyse  

Sade kullanıcıya göre cevap veriyorum; ayar profili filan karıştırma hiç. BIOS güncellemesi yapmışsın zaten. Ramin kendi EXPO profilini seç ve ayarlarda uclk div1 modu bulup 1:1 oranlı seç. Ram ile alakalı başka ayar değiştirdiğinde devamı geliyor. Asıl bakman gereken işlemciye bir miktar negatif curve ayarı olmalı.

Yine de sorunun cevabını vereyim ramin hangi yonga olduğuna göre oluşturulmuştur hazır profilleri. Hynix m-die, Hynix a-die, micron b-die vs.

3d game mode ise çift CCD olan X3D islemcilerde v-cache olmayan kısmı kapatıyor. Yanlış hatırlamıyorsam tek CCD olan işlemcilerde bu ayarı açmak SMT kapatıyor. Yani senin dokunmana gerek yok.

Son olarak 9800X3D/9850X3D hayırlı olsun diyeyim şimdiden  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim ramler default 6000 MHZ zaten hocam o yüzd3n denemedim. Ancak 7800x3D için sweet spot 6000 mhz zaten. Bununla ilgili çok araştırma yaptım. Üzerinde ram alanlar bile 6000 mhz'ye çekip kullanıyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 8 Nisan 2026; 12:2:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TimFoster kullanıcısına yanıt
    Valla haklısın hocam ama ne araştırdıysam vardığım sonuç AMD işlemcileri default kullanmak mantık işi değil.

Şimdi dediğin gibi EXPO açıp manuel 6000’e çekip UCLK div 1:1 yaptım. Herhangi bir çökme yaşamadım. Hwinfo’dan da kontrol ettim FCLK 2000 UCLK 3000 görünüyor.

Negative curve’u da PBO advanced yapınca açılan menüden All Core seçip Negative diyip 20 yaptım. Isı ne kadar etkilendi çok anlamadım çünkü boşta 45-46 derecelerde işlemci ama birden 51-52 oluyor mesela veya bir uygulama veya oyunu açarken 70 üzerine çıkıyor açılınca 61-62’lere sabitliyor. Alışkın olmadığımdan garip geldi. 240’lık AIO ve Arctic MX4 kullanıyorum bu arada.

Hynix ayarı ve 3D game ayarlarına da dokunmadım ama mantıkları tahmin ettiğim gibiymiş.

Ve evet bu işin sonu bence de 9800x3d bunu bende şimdiden görebiliyorum.

/// TT Ceres 330 / MSI B850 Gaming Plus PZ / Gigabyte Aero RTX 4070 / AMD Ryzen 7800X3D / Klevv Cras V 2x16 RGB Brillant White / Lexar NM800 Pro 1 TB / Corsair MP600 Force Series 1 TB / Kingston Fury Renegade 1 TB / NZXT Kraken Elite V2 280mm White / NZXT F140 RGB / MSI A850GL White / LG GN880-B 2k Ergo / Asus ROG Falchion RX Low Profile / Logitech G Pro X Superlight 2 Dex White / Razer Blackshark V3 White / Steelseries QCK Prism XL Destiny Edition / Belkin L40 Pro / Deltahub Carpio 2.0 Wrist Rest ///
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam evet ben de 6000 çok aradım ama istediğim fiyat olmayınca bir de ikinci el denk geldi hep sıfır 6400’ü indirimde (bu fiyatlarla adına ne kadar indirim denebilirse) kaçırmak istemedim ve dediğin gibi 6000’e çektim kullanıyorum.

İyi günlerde kullanın.

Hiç problem değil. Expo açın zaten o gerisini hallediyor. İyi günlerde kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.